Joško Gvardiol

 MANCHESTER CITY/INSTAGRAM
Rasplet iz bajke

Priča Joška Gvardiola: Skromni dečko iz NK Trešnjevke sada igra kod slavnog imenjaka Pepa

S 21 i pol godinom života hrvatski nogometaš postao je član slavnog Manchester Cityja i približio se trenutnom vrhu nogometnog svijeta. Osim ljubitelja nogometa, za Gvardiola su zainteresirane i mnoge djevojke, no on kaže kako mu se u ljubavi ne žuri.

S 21 i pol godinom života hrvatski nogometaš postao je član slavnog Manchester Cityja i približio se trenutnom vrhu nogometnog svijeta. Osim ljubitelja nogometa, za Gvardiola su zainteresirane i mnoge djevojke, no on kaže kako mu se u ljubavi ne žuri.

I prije Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru oni koji prate nogomet znali su da je Joško Gvardiol predodređen za velike stvari, a njegove utakmice na svjetskoj smotri to su potvrdile i svima drugima. Mladi Zagrepčanin upravo je prešao iz Leipziga u Manchester City, pobjednički klub Lige prvaka i trenutno najjači europski klub i postao najskuplji branič u povijesti nogometa - Man City za Joška plaća čak 90 milijuna eura.

image

Za Joška Gvardiola Man City je izbrojio oko 90 milijuna eura

MANCHESTER CITY/INSTAGRAM
image

Joško Gvardiol kao 17-godišnjak na zagrebačkim Srednjacima

BORIS KOVAČEV/CROPIX
image

Zbog ozljede na Svjetskom prvenstvu igrao je sa zaštitnom maskom

TOM DUBRAVEC CROPIX

Rasplet kao iz bajke za jednostavnog mladića sa zagrebačkih Srednjaka koji, osim ljubiteljima nogometa, za oko zapinje i brojnim djevojkama, što ne čudi jer sportski je građen, visok 185 centimetara, tamnih očiju, dotjerane brade i veselog osmijeha. Njega je taj interes pomalo i zatekao, jer su ga osim o nogometu svi počeli ispitivati o ljubavnom statusu. U emisiji Roberta Knjaza emitiranoj na HRT-u uoči Svjetskog prvenstva otkrio je da nije u vezi i da živi sam. Najljepše žene svijeta po njegovom mišljenju su Angelina Jolie, Shakira i Jennifer Lopez, a kod djevojaka voli plave oči, dok mu boja kose nije važna. Djevojka bi trebala biti niža od njega, kako bi „barem u nečemu bio glava obitelji”, našalio se. Po povratku brončanih „vatrenih” iz Katara, kad se zanimanje za njega još pojačalo, rekao je da je lijepo što ga djevojke vole, ali da se njemu nikamo ne žuri. Vremena doista ima, jer Joško ima tek 21 i pol godinu.

image

Poslije pobjede nad Belgijom i prolaska u osminu finala, Joško je potrčao u zagrljaj majci

TOM DUBRAVEC CROPIX
image

Sretni Joško s brončanom medaljom nakon utakmice s Marokom

TOM DUBRAVEC CROPIX
image

Leipzig je bio važan korak u Joškovoj karijeri

JULIAN MEUSEL/SVEN SIMON DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Odrastao je u skladnoj obitelji, uz starije sestre Lorenu i Franku, s kojima je oduvijek jako povezan, kao i s roditeljima, mamom Sanjom i ocem Tihomirom. Lorena se bavi modelingom i radi u prodaji modne tvrtke, dok je Franka također u sportu, ona je rukometašica. Svima je bilo vrlo simpatično kad je mladi hrvatski reprezentativac u Knjazovoj emisiji otkrio da je počastio roditelje kućom. „Otvorio sam oglasnik i rekao neka biraju, ha ha! Kuća je u okolici Zagreba, mama ima svoj vrt i mir. Ima sad neke domaće cikle pa mi nudi da mi pošalje. Mama se, dok smo odrastali, bavila sestrama, a tata se brinuo o meni. Tko je bio stroži? Mama! Uh, kad bi doletjela, ne znaš ni odakle ni što te snašlo, ha ha”, rekao je tada.

Nogometni put Joško je počeo u NK Trešnjevci, ondje su ga vrlo rano uočili Dinamovi skauti i 2010. je počeo igrati za Dinamo. Sljedeći korak bio je Leipzig, a već sljedeći – skok u Manchester. I prije prelaska kod zasad slavnijeg „imenjaka” Josepa Guardiole, Joško je odlično zarađivao, ali novac nije promijenio ni njega ni njegovu obitelj. Otac Tihomir koji je rodom iz Novigrada kod Zadra i dalje radi ono što najviše voli: prodaje ribu na zagrebačkoj tržnici Dolac, a vidjet ćemo hoće li to nastaviti raditi i sada kad je Joškova cijena ipak vrtoglavo porasla. Očekuje se da će novi branič Man Cityja godišnje zarađivati barem pet milijuna eura, a dosad je u Leipzigu zarađivao oko tri puta manje bez bonusa.

image

Joško i Pep na Loreninoj objavi

LORENA GVARDIOL/INSTAGRAM

Manchester City nanizao je u posljednjim satima mnoštvo objava na društvenim mrežama posvećenih Gvardiolovom predstavljanju, mnogi su fanovi oduševljeni pojačanjem, a neki se šale da je „upao samo radi imena”. Joško će sada igrati rame uz rame s Kevinom De Bruyneom, Erlingom Haalandom, Jackom Grealishem i ostalim nogometnim zvijezdama, što je "bolje nego protiv njih", kako je rekao, naravno i s Mateom Kovačićem, veznim igračem hrvatske reprezentacije. Bratov uspjeh popratila je i sestra Lorena ilustracijom susreta Gvardiola i Guardiole, a navijači se „bruse” na prvu Manchesterovu utakmicu, nadajući se da će već tada moći gledati Joška na djelu. Pojačane snage europskog prvaka trebale bi zaigrati 11. kolovoza u engleskoj Premier ligi protiv Burnleya i pritom imaju 74 posto šanse za pobjedu, kaže statistika.

Linker
29. travanj 2024 16:13