Matt LeBlanc, Lisa Kudrow, David Schwimmer, Matthew Perry, Jennifer Aniston, Courtney Cox

 THE HOLLYWOOD ARCHIVE/HOLLYWOOD ARCHIVE/PROFIMEDIA
NEUTJEŠNI PRIJATELJI

Prijatelji Aniston, Cox, LeBlanc, Kudrow i Schwimmer oplakuju Chandlera: "Bili smo obitelj"

Tragična smrt glumca Matthewa Perryja koji se proslavio ulogom Chandlera u "Prijateljima" potresla je njegove kolege i prijatelje.

Tragična smrt glumca Matthewa Perryja koji se proslavio ulogom Chandlera u "Prijateljima" potresla je njegove kolege i prijatelje.

Cijeli svijet, a posebno obožavatelji kultne televizijske serije "Prijatelji", oplakuju i opraštaju se od tragično preminulog glumca Matthewa Perryja, čiji se život ugasio u jacuzziju u njegovom domu u Los Angelesu.

Uz Matthewa Perryja, kojem je uloga Chandlera obilježila ne samo glumačku karijeru, nego i život, jezgru "Prijatelja" činili su glumci Jennifer Aniston, Courteney Cox, David Schwimmer, Matt LeBlanc i Lisa Kudrow, koje je smrt kolege toliko šokirala i potresla da su dugo tražili riječi kojima će se od njega oprostiti - zajedničkom izjavom.

"Svi smo potpuno shrvani i potreseni Matthewovim odlaskom. Bili smo više od glumačkih kolega. Mi smo bili obitelj i imamo toliko toga za reći, ali sad je trenutak za tugu zbog nesagledivog gubitka. S vremenom ćemo reći više, kad svatko od nas bude spreman za to. Sada su naše misli s Mattyjevom obitelji, njegovim prijateljima i svima koji su ga voljeli diljem svijeta", napisali su Jennifer Aniston, Courteney Cox, David Schwimmer, Matt LeBlanc i Lisa Kudrow u izjavi koju su zajednički potpisali.

Ljubavne avanture, te zgode i nezgode Rossa, Rachel, Monice, Chandlera, Joeyja i Phoebe postale su legendarne i "Prijatelje" afirmirale u jedan od nezaobilaznih televizijskih fenomena i najvažniji sitcom devedesetih, a epizode "Prijatelja" i dalje se redovito repriziraju na hrvatskim malim ekranima.

image

Lisa Kudrow, Jennifer Aniston, Matthew Perry i Courtney Cox

MIKE NELSON AFP

"Neutješni smo i shrvani viješću da je Matthew Perry preminuo. Bio je pravi dar za sve nas, a njegov komičarski genij je neusporediv i nenadoknadiv. Naše srce je uz njegovu obitelj, voljene osobe i sve njegove obožavatelje", napisali su autori serijala i producenti iz kompanije Warner Bros. u svom službenom priopćenju.

image

Ekipa "Prijatelja": David Schwimmer, Courteney Cox, Matt LeBlanc, Jennifer Aniston, Lisa Kudrow i Matthew Perry

WARNER BROS/COURTESY EVERETT COLLECTION

Glumica Maggie Wheeler, koja je u "Prijateljima" igrala njegovu djevojku Janice Hosenstein, na Instagramu je objavila dirljivu oproštajnu poruku. “Kakav gubitak! Nedostajat ćeš cijelom svijetu, a posebno nama koji smo imali privilegiju glumiti s tobom. Osjećam se blagoslovljenom zbog svakog zajedničkog kreativnog trenutka s tobom pred kamerama", napisala je Maggie Wheeler.

"Pretužna vijest, Matthew je bio nevjerojatan čovjek i glumac, svima će nam nedostajati njegov smisao za humor i veliko srce", rekla je proslavljena glumica Kathleen Turner koja je u "Prijateljima" igrala Helenu Handbasket, Chandlerovog oca koji je prošao rodnu tranziciju i postao - žena.

"Sjećam se da mi je jednom nakon premijere predstave "Tko se boji Virginije Woolf" na Broadwayu došao u garderobu i pozdravio me kao da smo se jučer rastali: "Bok, tata!". Takav je bio Matthew, dobar i neposredan, veliki glumac još većeg srca", ispričala je Kathleen Turner.

Glumica Gwyneth Paltrow u svojoj se oproštajnoj poruci prisjetila njihove romanse i zajedničkog ljeta 1993.

"Upoznali smo se na kazališnom festivalu u Williamstownu i ostali smo tamo cijelo ljeto. Bili smo nerazdvojni, zajedno smo izlazili, plivali, pili pivo u baru i ljubili se u travi. Bilo je to magično ljeto 1993., a Matthewu je jedina briga bila kako će proći pilot epizoda serijala koju je upravo bio snimio. Bili su to "Prijatelji"... Naši putevi su se nakon toga razdvojili, ali smo ostali prijatelji. Nismo se često viđali, ali kad god bismo se sreli činilo se da smo se jučer rastali. Iskreno se nadam da je Matthew napokon pronašao svoj mir", napisala je Gwyneth Paltrow u svojoj objavi na Instagramu.

Od glumca su se privatnim porukama oprostili i kanadski premijer Justin Trudeau, koji mu je bio školski kolega, te glumica Shannen Doherty.

"Šokantno i pretužno. Sjećam se naših školskih igara i smijeha koji si podario televizijskim gledateljima diljem svijeta. Svi smo te voljeli i svima ćeš nedostajati", napisao je Justin Trudeau.

"Obožavala sam Matthewa i njegov smisao za humor, koji nije gubio čak i kad su mu u restoranu otkazali rezervaciju stola za Valentinovo 1991. Srećom je moj tata spasio stvar, a naše prijateljstvo je ukras mog života", napisala je glumica Shannen Doherty, koja je Matthewa Perryja upoznala na setu serije "Beverly Hills 90210", u kojoj je gostovao.

Glumica Morgan Fairchild, koja je u "Prijateljima" igrala njegovu majku u svojoj je objavi na društvenoj mreži X napisala: "Srce mi je slomljeno zbog tragične smrti mog televizijskog sina. Svoju ljubav i izraze sućuti zbog nenadoknadivog gubitka šaljem svima, a posebno Matthewovom ocu Johnu Bennettu Perryju, s kojim sam imala čast glumiti. Počivao u miru, dragi Matthew."

Linker
26. travanj 2024 20:35