PRERANI ODLAZAK

Prijatelji i kolege oprostili se od Mislava Bage, komemoracija završila njemu dragom pjesmom

Brojna poznata lica, među kojim su predsjednik Zoran Milanović i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević došli su na komemoraciju.

Komemoracija za preminulog Mislava Bagu održava se u Muzičkoj akademiji, u koncertnoj dvorani Blagoje Bersa. Njegovi prijatelji i kolege upisali su se i u Knjigu žalosti.

Brojna poznata lica, među kojim su predsjednik Zoran Milanović, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, Željka Ogresta, Dubravko Merlić, Boris Jokić, Mladen Stubljar, Andrija Jarak, Sanja Modrić, Aleksandar Stanković, Domagoj Novokmet, Damira Gregoret i Igor Bobić došla su odati počast prerano preminulom novinaru i uredniku.

image

Tomislav Tomašević i Zoran Milanović

DAVOR PONGRACIC CROPIX

Na početku komemoracije emitirana je snimka na kojoj se moglo vidjeti Bagu u privatnom i poslovnom okruženju te neki od najpoznatijih razgovora koja je vodio s licima s domaće političke scene.

Prvi se okupljenima obratio Saša Kopljar, podsjetivši na bogatu karijeru Mislava Bage. Predsjednik Uprave Nove TV Dražen Mavrić, koji je istaknuo da je Bago bio jedinstven.

image

Komemoracija za preminulog višestruko nagrađivanog novinara, reportera i urednika Nove TV Mislava Bagu

DAVOR PONGRACIC CROPIX

"Njegovo ime i pojava bili su sinonim za pravdu, poštenje, vjerodostojnost i istinu. To znaju i kolege kojima je bio više od suradnika. Falit će nam Mislav", rekao je.

Potom se okupljenima obratila Bagina nećakinja.

"I dalje ne vjerujem što se dogodilo i čekam te da me nazoveš i kažeš da je sve ovo samo san. Od malih nogu sam gledala TV, ponosna, i govorila sam da želim biti kao moj Mimi kad odrastem, biti toliko odana svom poslu. Bio mi je uzor. Ne znam koga ću sada iščekivati za blagdane i koga ću gledati na vijestima. Voljela bih da znaš kakav si trag ostavio iza sebe. Volimo te, Mimi", rekla je Bagina nećakinja Paula na komemoraciji", rekla je.

U ime HND-a oprostio se njegov predsjednik Hrvoje Zovko.

image

Hrvoje Zovko i Zoran Milanović

DAVOR PONGRACIC CROPIX

"Srce me boli od tuge za tobom, prijatelju moj Bagić, kako te nazvao Stipe, a Igor i ja prihvatili. Cijelo vrijeme čekam da se od nekud pojaviš ili pošalješ poruku", rekao je.

Bagina bliska prijateljica, novinarka Maja Sever nada se da on čuje sve što je izrečeno.

image

Maja Sever

DAVOR PONGRACIC CROPIX

"Naš nasmiješeni dječak, kralj ove naše političke pozornice, koji je imao sve brojeve, koji nikog nije štedio, koji je svim kolegama bio spreman pomoći, objasniti kontekst ili izvući podatke kojih se ne bi sjetili", rekla je.

U ime njegove redakcije, Informativnog programa njegove matične kuće, Nove TV, obratila se njena direktorica Ksenija Kardum.

image

Ksenija Kardum

DAVOR PONGRACIC CROPIX

"Iza sebe nije ostavio prazninu nego bogato iskustvo i sadržaj od kojeg ćemo učiti. Ono zbog čega je njegov odlazak teži su vrijednosti koje je njegovao. U vrijeme kad mi doručkujemo, on bi razmišljao o ručku, dočekao nas je mail naziva ‘Samo bitno‘ s ponudom gableca. Njegova baka je uvijek slala kolače i njemu je bila radost jer je veselilo i nju i nas. Uvijek je govorio na pozivu: Dobar dan, ovdje Mislav Bago, novinar Nove TV‘, iako su svi znali Bagu. Prošli vikend smo imali zadnju zajedničku šihtu. Tamo je vladalo veselje. U srijedu mi je rekao što je dogovorio za rujan", ispričala je.

image

Sunčana Glavak

DAVOR PONGRACIC CROPIX

Na kraju komemoracije čula se pjesma "Sreća" Olivera Dragojevića i Gibonnija, koju je Bago volio.

image

Komemoracija za preminulog višestruko nagrađivanog novinara, reportera i urednika Nove TV Mislava Bagu

DAVOR PONGRACIC CROPIX
Linker
18. travanj 2024 14:30