Salma Hayek s kćeri Valentinom Palomom Pinault, te Pedro Pascal sa sestrom Javierom Balmaceda na dodjeli Oscara ove godine

 FREDERIC J. BROWN AFP
KOLO SREĆE

Prije pedromanije: Sarah Paulson otkrila da je uzdržavala danas omiljenog glumca

Glumac Pedro Pascal danas po epizodi serijala "The Last of Us" zarađuje 600 tisuća dolara, a na početku karijere uzdržavala ga je kolegica Sarah Paulson.

Glumac Pedro Pascal danas po epizodi serijala "The Last of Us" zarađuje 600 tisuća dolara, a na početku karijere uzdržavala ga je kolegica Sarah Paulson.

Apokaliptični triler upakiran u seriju "The Last Of Us" čileanskog glumca Pedra Pascala, koji u toj HBO-ovoj ekranizaciji istoimene videoigre tumači glavnog junaka Joela Millera, promovirao je u holivudsku zvijezdu i potaknuo val pedromanije za glumcem koji izgleda kao "Orlando Bloom lopatom spljoštenog lica", kako je to slikovito opisao njegov obožavatelj. Koga ljubi, ima li djece, kako živi, kakav mu je karakter, za što se zalaže… o tim i sličnim pitanjima naveliko se razglaba na društvenim mrežama.

"Mene podsjeća na Harrisona Forda: zabavan je, human i vrlo topao čovjek", opisuje ga redatelj Robert Rodriguez, koji je s Pascalom radio u nekoliko serija i filmova. Pedrov ljubavni status prilično je neproziran. Zna se da je bio u vezi s kolegicom Marijom Dizzia, s kojom je nastupao u seriji "Zakon i red", a sve ostalo su nagađanja. Nije religiozan, otvoreno zastupa lijeve ideje i preklani je na čileanskim predsjedničkim izborima javno podržao aktualnog predsjednika Gabriela Borica, koji se diči svojim hrvatskim podrijetlom.

image

Sarah Paulson i Pedro Pascal na dodjeli nagrada Screen Actors Guild 2016.

ERIC CHARBONNEAU/SHUTTERSTOCK

Osobito se zalaže za prava LGBTQ+ zajednice jer transrodnu osobu ima i u obitelji: to je njegova mlađa sestra Lux, također glumica i aktivistica. Tridesetogodišnja Lux, rođena kao Lucas Balmaceda, kaže da su joj je bratova podrška i razumijevanje bili ključni u procesu tranzicije dovršene prije dvije godine.

Životna priča Pedra Pascala, koji po jednoj epizodi serijala "The Last Of Us" zarađuje 600 tisuća dolara, počela je u bijegom iz Čilea od progona Pinochetovog režima kojem su bili izloženji njegovi roditelji, ginekolog i dječja psihologinja.

image

Sarah Paulson i Pedro Pascal na premijeri filma ‘The Normal Heart‘

GREGORY PACE/BEI/SHUTTERSTOCK

Nakon kraćeg boravka u Danskoj obitelj s četvero djece se skrasila u teksaškom gradu San Antoniju, gdje se rano zagrijao za film i glumu. Studirao je u New Yorku, a kako od usputnih poslova i prvih uloga nije uspio pokriti svoje troškove, pomagala mu je kolegica Sarah Paulson, s kojom ga veže prijateljstvo iz studentskih dana.

"Pedro je čovjek kojeg morate zavoljeti na prvi pogled, odmah mi se uvukao pod kožu. Bila sam njegov najveći fan i strastveno željela da uspije. Nitko nije bio sretniji od mene kad se to napokon dogodilo", izjavila je Sarah Paulson za časopis Esquire.

image

Sarah Paulson i Pedro Pascal u New Yorku 2005.

CAROLYN CONTINO/BEI/SHUTTERSTOCK

Premda se izgledom nije uklapao u rasne stereotipe, producenti su mu godinama stalno nudili klišeizirane uloge latinoameričkih gangstera i dilera. Prvu pravu priliku dobio u serijalu "Igra prijestolja", a na audiciju za ulogu princa Oberyna Martella poslao je snimku napravljenu mobitelom. Status zvijezde u usponu ojačao je ulogom lovca na ucjene Dina Djarina u Disneyjevoj seriji "The Mandalorian", a na krilima serijala "The Last Of Us" napokon je prešao magičnu granicu što dobre glumce dijeli od globalnih zvijezda.

Njegova prijateljica Sarah Paulson proslavila se pak serijalom "Američka horor priča", a časopis Time 2017. uvrstio ju je na listu stotinu najmoćnijih osoba na svijetu. Tada je već bila u vezi s 32 godine starijom kolegicom Holland Tayler, poznatoj po ulozi Evelyn Harper u antologijskom serijalu ”Dva i pol muškarca”.

image

Glumci Elizabeth Olson i Pedro Pascal u backstageu na 95. dodjeli Oscara ove godine

AL SEIB AFP

"Moji životni odabiri su - nekonvencionalni, ali mislim da je to najmanje zanimljiva stvar o meni, baš kao što je to slučaj i s mojim prijateljem Pedrom Pascalom. Ako ikada ponovno bude zatrebao moju pomoć, u što sumnjam, tu sam uvijek za njega", kaže Sarah Paulson.

image

Sarah Paulson i Holland Taylor na oskarovskom partiju Vanity Faira u Los Angelesu u ožujku

AFF-USA/SHUTTERSTOCK
Linker
28. travanj 2024 08:50