Život kao sapunica

Proživljava noćnu moru: Meksičkom glumcu zbog ubojstva iz nehaja prijeti 15 godina zatvora

Zvijezda meksičke telenovele ‘Lažljivo srce’ Pablo Lyle u kućnom je pritvoru na Floridi i čeka suđenje za ubojstvo iz nehaja, gdje će pokušati porotu uvjeriti u svoju istinu - da nije namjeravao nikome oduzeti život, iako je nokautirao čovjeka i ostavio ga da umre na cesti.

Meksičkom glumcu Pablu Lyleu (33), zvijezdi telenovele “Lažljivo srce” koja se prikazuje na HRT-u, život se u trenutku pretvorio u mračnu sapunicu čiji se završetak ne nazire. Otkako je lani, naime, optužen za ubojstvo, nalazi se u kućnom pritvoru, a kako je ročište zakazano za 20. travnja zbog epidemije koronavirusa otkazano, pitanje je koliko će dugo živjeti u neizvjesnosti.

Pritom mu sud u Miamiju - na poprištu zločina - nije dopustio da rasplet situacije čeka u Meksiku gdje inače živi sa suprugom, fitness trenericom i nutricionistkinjom Anom Araujom (31), i dvoje djece. Sutkinja Marlene Fernandez-Karavetsos u siječnju ove godine rekla je “ne” izručenju Meksiku, objasnivši da ga njegova zemlja prema međudržavnom ugovoru ne mora izručiti Sjedinjenim Državama ako se odbije vratiti.

Pablo je već godinu dana odvojen od supruge Ane, sina i kćeri, koji sa zebnjom u Meksiku čekaju rasplet situacije

Pablu Lyleu je, stoga, oduzeta putovnica i do daljnjeg ostaje u pritvoru u šogorovoj kući u Miamiju - s električnom narukvicom na gležnju za praćenje te odvojen od najmilijih.

Noćna mora jednog od najpopularnijih meksičkih glumaca mlađe generacije, kojeg je magazin People 2015. uvrstio na popis 50 najljepših Latinoamerikanaca, počela je 31. ožujka prošle godine. Toga se dana sa suprugom, devetogodišnjom pokćerkom Arantzom i šestogodišnjim sinom Maurom vraćao kući s odmora u Miamiju. Pablov šogor Lucas Delfino, arhitekt koji živi na Floridi, vozio ih je prema aerodromu te se u jednom trenutku ispriječio drugom vozilu jer je shvatio da je u pogrešnom traku.

Nevjerojatan splet događaja

Bijesni vozač, 63-godišnji Kubanac Juan Ricardo Hernandez, na semaforu je izašao i počeo rukama udarati po staklu njihova terenca. Pablov šogor kasnije je izjavio da mu je Hernandez vikao da je idiot, da su se djeca rasplakala od straha i da se s njim nastavio svađati izvan automobila. Kamere s obližnje benzinske crpke snimile su kako se Lucas Delfino vraća prema svom vozilu, no onda izlazi njegov suvozač Pablo Lyle, zatrči se prema Hernandezu i udara ga šakom u glavu. Srušio se, a glumac se mrtav-hladan vratio u vozilo i rekao šogoru da nastavi put prema aerodromu.

Pablo Lyle el jueves 22 de agosto de 2019. El actor mexicano está acusado de homicidio involuntario después de que golpeó fatalmente a Juan Ricardo Hernández, de 63 años, durante una confrontación por furia en la carretera en Miami el 31 de marzo., Image: 466938228, License: Rights-managed, Restrictions: NC WEB BL LN, Model Release: no, Credit line: Pedro Portal / Newscom / Profimedia
Pedro Portal / Newscom / Profime
Nedavno u sudnici kada je Pablu Lyleu određen kućni pritvor.

U jednom trenutku je, čini se, osjetio grižnju savjesti pa je obitelj poslao u Meksiko, a on ostao na Floridi gdje je uhićen nekoliko sati kasnije.

Čovjek kojeg je nokautirao preminuo je nakon četiri dana u bolnici zbog ozljeda mozga, a Pablo je optužen za ubojstvo iz nehaja te mu prijeti zatvorska kazna do petnaest godina.

Platio je jamčevinu od 50 tisuća dolara pa nije morao iza rešetaka, a na sudu je uporno tvrdio da je Hernandeza udario zbog straha da im ne naudi.

- Dogodila se užasna tragedija, ali nisam imao namjeru nikoga ubiti - branio se glumac drhtavim glasom tijekom šestosatnog svjedočenja. Kad ga je tužiteljica upitala zašto je suvozaču nakon svega rekao da vozi dalje umjesto da pomogne žrtvi, odgovorio je kako je mislio da će Hernandez ustati, nastaviti s napadom ili čak izvaditi oružje iz automobila i upucati ih. Dodao je i da se prestrašio muškarca koji je s benzinske crpke počeo trčati prema njima, a ispalo je da je to bio svjedok koji je želio zapisati registraciju njihova vozila.

Glumcu nije išlo u prilog ni svjedočenje Jessice Roche, studentice kriminalistike koja je bila na raskrižju gdje se sve dogodilo. Tvrdila je da je Pablo Lyle bio agresivan, da je cijelo vrijeme imao stisnutu šaku te Hernandeza udario iako je ispred lica držao prekrižene ruke i na španjolskom jeziku plačući vikao: “Ne! Molim vas, nemojte me udariti!”. Philip Reizenstein, jedan od dvojice glumčevih odvjetnika, svjedokinju je upitao ima li nešto osobno protiv njegova klijenta, ali nije se dala isprovocirati.

Podrška obitelji

- Ljuta sam zbog toga što je učinio. Ne možete osobu ostaviti da umre na cesti. To ne biste učinili ni životinji, je li tako? - rekla je Rocha, nakon čega joj je Reizenstein bahato odgovorio da je on taj koji postavlja pitanja.

Pablo Lyle s partnericama iz TV serije ‘Lažljivo srce’, Thelmom Madrigal i Dulce Marijom.

Uz glumca su bili brojni obožavatelji pa im je njegova supruga zahvalila na podršci u najtežim životnim trenucima.

- Vaše me riječi smiruju, a molitve ohrabruju. Bit ću uz supruga u dobru i zlu - rekla je Ana Araujo, koja je kao četrnaestogodišnjakinja imala ljetnu romansu s dvije godine starijim Pablom. Trebalo je proći deset godina do njihova ponovnog susreta, a Ana je u međuvremenu bila u vezi s drugim muškarcem i s njim dobila kćer Arantzu koju je Pablo prihvatio kao vlastito dijete.

- Bilo mi je jako važno da me Arantza prihvati, a kad je to učinila, bio sam neizmjerno sretan. Stekao sam njeno povjerenje i obvezao se da ga nikad neću izigrati - otkrio je Pablo koji se s njenom majkom ponovno zbližio 2012., a vjenčali su se dvije godine kasnije. Istog su dana krstili sina Maura čija je kuma bila glumica Sofia Castro.

Pablo Daniel Lyle Lopez karijeru je počeo kao maneken, a s devetnaest godina završio je glumačku školu najveće meksičke produkcijske kuće Televise.

Otad je glumio u desetak telenovela te u serijalu “Yankee” koji se lani prikazivao na Netflixu, no najviše ga pamte po ulozi bogatog Alonsa Ferrera koji se u sapunici “Lažljivo srce” iz 2016. bori za naklonost glavne junakinje Marijele. U stvarnom životu, pak, vodi mnogo važniju borbu - da dobije što manju kaznu zbog tragične epizode koja mu je zauvijek promijenila život.

Pročitajte i:

Linker
18. travanj 2024 14:34