NEJA MARKICEVIC/CROPIX
Omiljeni glas

Radijska voditeljica priznaje: "Šimun je dijete za poželjeti, ja bih od njega mogla učiti"

O životu u eteru i van njega, iskreno progovara voditeljica Nina Slišković Goleš

O životu u eteru i van njega, iskreno progovara voditeljica Nina Slišković Goleš

34-godišnja Splićanka Nina Slišković Goleš u Zagrebu je na dobrom glasu: svakim radnim danom od 13 do 17 sati može je se čuti u eteru Top radija kao voditeljicu i DJ-icu emisije Top Pop koja se temelji na popularnim hitovima i dobrim "forama". Uz uspješnu karijeru i angažman na društvenim mrežama, diplomantica zagrebačkog Filozofskog fakulteta je prije dvije i pol godine postala i majka, a sve te obaveze dijeli sa suprugom, 32-godišnjim Dinom Golešom, koji je javnosti pak poznat kao voditelj Dnevnika Nove TV.

Kako izgleda vaš uobičajeni radni dan?

- Buđenje je uglavnom oko 7 ujutro. Kako mi radni dan počinje između 10 i 11, tako jutra provodim uglavnom kod kuće sa svojim dvogodišnjim sinom u nekim našim aktivnostima, druženjima, igrama i pripremama za dan. Njega zatim ostavljam u vrtiću, ja odlazim na posao i pri povratku s posla ga skupljam iz vrtića. Ovisno o vremenu i godišnjem dobu, iskombiniram ostatak dana - šetnje, igralište, kava, sladoled, kućna druženja, prijatelji… Obično navečer kad se ugasi moj sin, ugasim se i ja. A ako mi je nešto snage ostalo, uložim to u neki movie night sa suprugom, pri čemu se uglavnom borimo da ostanemo budni do kraja filma. Radni dani nam i nisu baš neki spektakl od sadržaja, ali se zato vikendom trudimo nadoknaditi sve i istinski uživati.

Što volite kod rada na radiju?

- Ne lažem kad kažem da volim sve kod rada na radiju. Ta svakodnevna doza kreativnosti koju radio iziskuje, dinamika, činjenica da ne postoje dva ista dana, bliskost koja se ostvaruje sa slušateljem, luksuz da te ljudi barem glasom puštaju u svoje domove i živote, iskrenost i davanje sebe i kad ti je dobar i kad ti nije toliko dobar dan, glazba koja je soundtrack svakog radnog dana, pa i feedback koji dobivamo od slušatelja, činjenica da si nekog taknuo i potaknuo da ti se javi… Sve su to djelići razloga moje beskrajne ljubavi prema radiju koja traje već četrnaest godina i sumnjam da će ikad završiti.

image
NEJA MARKICEVIC/CROPIX

Jeste li poželjeli promijeniti taj posao i što biste voljeli raditi?

- Uz radio sam se tijekom svoje karijere okušala i na televiziji, u pisanju, društvenim mrežama, marketingu, PR-u… I sve su to bila lijepa iskustva koja su mi mnogo toga dala, ali za radio uvijek kažem da je moja kuća od koje ne odlazim. Možda najveća ljubav koju imam uz radio je pisanje, to je oduvijek bio alat kojim sam najlakše i najvještije izražavala sebe. Lako mogu zamisliti sebe i u takvom poslu, ali teško mi je zamisliti sebe bez radija.

Koliko vas smetaju kritike?

- S konstruktivnim kritikama nikad nisam imala problema, bez njih nema rasta i razvoja, tako da sam na njima zahvalna. S druge strane, svaki javni posao dolazi u paketu i s velikim brojem zlonamjernih kritika… To je već nešto s čime se teže nosim, lagala bih kad bih rekla kako sam s godinama izloženosti očvrsnula do te mjere da me zlonamjerne i neutemeljene kritike ne diraju… Diraju me i vjerojatno nikad neću potpuno otupiti na njih, ali naučiš se nositi s njima i prihvatiš da je to očito cijena bilo kakvog javnog istupanja i djelovanja.

Imate li hobi?

- Voljela bih da imam vremena za hobi, pa bih onda sigurno smislila i neki hobi, ali uz posao, društvene mreže, obitelj i psa, ostane mi na kraju dana vrlo malo vremena za još nešto. Iako, nije da se žalim. Srećom, volim i uživam u svemu od navedenog, pa je i manjak vremena kao rezultat svega podnošljiviji.

U kolikoj mjeri vas je majčinstvo promijenilo?

- Nema riječi kojima bih uspjela dočarati koliko me majčinstvo promijenilo. Uloga mame od mene je učinila jednu smireniju i zadovoljniju osobu u svakom pogledu, a moj sin mi je kompletno presložio listu životnih prioriteta.

image
PRIVATNA ARHIVA

Koliko je u to uključen vaš suprug Dino?

- Jako puno. Dino i ja smo potpuno ravnopravni oko brige za dijete, kao i brige za kućanstvo. Ne mogu čak ni reći da mi je to neprocjenjivo, meni je to naprosto oduvijek bilo tako normalno.

Kakvo je Šimun dijete?

- Takvo da se nedavno u našem društvu povela debata oko toga je li manje zahtjevno imati Šimuna ili kaktus, hahaha. Šalu na stranu, Šimun je stvarno dijete za poželjeti. Da sam ga crtala i zamišljala, ne bih ga se takvog domislila. Toliko strpljivo, drago, blago, milo, suradljivo dijete da mi se nerijetko učini kako bih ja od njega mogla učiti, umjesto on od mene.

Koje vrijednosti biste mu željeli usaditi?

- Sve što želim od svog djeteta je da u životu bude dobar čovjek. "Nemojte se nikad umoriti biti dobri" - rekao je jednom jedan dragi mi liječnik, isto želim jednom moći reći svom sinu. Da ne odustaje od dobrote ni kad se biti dobar učini kao borba s vjetrenjačama.

image
PRIVATNA ARHIVA

Kako biste opisali svoj stil odijevanja?

- Opisala bih ga ponajviše kao klasičan. Veliki sam fan klasičnih, bezvremenskih komada. U ormaru imam dosta komada koje iz sezone u sezonu uspijevam iskombinirati na uvijek neke nove načine. Ne robujem trendovima, iako me povremeno povuku, pa sa svojim klasičnim komadima iskombiniram poneki trendovski komad.

Što je utjecalo na njega?

- Oduvijek sam voljela francusku estetiku, tu njihovu jednostavnost i eleganciju. Kad sada pogledam iza sebe, još od doba kad sam bila klinka i iz modnih časopisa izrezivala slike i kombinacije koje su mi se sviđale, nerijetko su one odisale baš tim nekim francuskim štihom. Oduvijek sam naginjala toj ljepoti jednostavnosti i mislim da me to stilski prilično oblikovalo.

Koliko se vaš stil promijenio tijekom godina?

- Svi smo mi, vjerujem, tijekom odrastanja prolazili razne faze. Kada neke od njih vidim na starim fotografijama, uhvati me nešto između smijeha i srama. Pravdam se sama sebi da u doba kad sam ja bila u tim nekim tinejdžerskim godinama i nismo imali baš previše izbora, za razliku od klinaca danas. Tako da sam u tom razdoblju nerijetko posezala i za odjećom svoje mame iz mladih dana, kao i mama svojih prijateljica. Tamo negdje sredinom svojih dvadesetih sam pronašla neki svoj stil koji se otada do danas i nije znatno mijenjao.

image
NEJA MARKICEVIC/CROPIX

Je li majčinstvo ikako utjecalo na vaš stil odijevanja?

- Jedan kratak period je svakako praktična odjeća i obuća zamijenila moje dotadašnje izbore… Ali čim je prošao taj neki postpartum i čim je beba malo stasala, vratila sam se svojim prvim izborima. Danas češće prilagodim stil svog sina svom stilu, nego što se ja njemu prilagođavam.

Koji su vaši ključni komadi za jesen?

- Nedavno je po internetu kružio jedan smiješan tweet na temu prijelaznih jakni, u stilu "koliko prijelaznih jakni ima… ne znam samo gdje prelazi? U Manchester United?" Jako sam se prepoznala u tome jer je moj ormar prepun prijelaznih jakni, sakoa, balonera, jeans jaknica… Volim ljeto, ali jesen me veseli najviše zbog te slojevitosti, jakni, ali i čizama. Obožavam čizme u svim varijantama.

Što volite odjenuti u svečanim prilikama?

- Neka dobra haljina je uvijek moj izbor za svečane prigode… Duga ili kratka, nebitno, ukomponirana s dobrim cipelama i torbicom, uvijek sam u toj skupini žena. Iako na drugima volim vidjeti i dobro odijelo, suknje i slične varijante, sama ću nekako najčešće posegnuti za haljinama.

Za koji komad vam nije žao izdvojiti veću svotu?

- Za neki komad obuće… Tu sam se stvarno bezbroj puta uvjerila u onu "koliko para - toliko muzike", tako da mi za kvalitetnu obuću nije nikada žao izdvojiti novac.

Što nikad ne biste odjenuli?

- Nikad ne reci nikad je jedna od mojih mantri, posebno na polju mode. Primjerice, nisam mislila da će itko ikad u modu uspjeti vratiti trapez hlače, a još manje mene natjerati da ih stavim na sebe, pa me stvarnost razuvjerila… Kao i za bezbroj drugih komada i stvari. Ali, evo, recimo nikad nisam bila tip od sportske odjeće… Čak i u onim situacijama gdje je trenirka nekako najlogičniji izbor, ja nađem način da ga zaobiđem i smislim nešto drugo.

Što biste željeli odjenuti, a niste imali priliku?

- Pa imam tu sreću da sam kroz život i posao uistinu imala priliku nositi mnogo toga… Od toaleta, preko krinolina, do dizajnerskih komada… Ne mogu reći da imam baš neku neostvarenu želju na tom polju.

Jeste li šopingholičarka?

- Definirajte šopingholičarka, ha ha. Svake si sezone dopustim jedan dobar shopping, ali prošla su ta vremena kad sam u shopping centrima bila na tjednoj bazi. Prije svega sam shvatila da mi toliko odjeće ne treba, a, osim toga, danas radije kupujem rjeđe, ali nosivije i univerzijalnije komade.

image
NEJA MARKICEVIC/CROPIX

Gdje najčešće kupujete?

- S godinama su mi obilasci trgovina postali previše naporni, tako da velik dio svojih kupnji danas obavljam online. Danas, srećom, svi imaju jednostavne i povoljne opcije dostava, povrata i zamjene, tako da biram to obavljati iz udobnosti svog doma.

Imate li omiljene brendove i dizajnere?

- Od high street brendova najviše volim Zaru, Massimo Dutti i Mango, zapravo je velika većina moje odjeće tih brendova. Iskreno, ne patim previše od dizajnerske odjeće, ali rado pratim i jako simpatiziram među domaćim dizajnerima brend LOKOMOTIVA by Lana Puljić, Dianu Viljevac i eNVy room.

Jeste li "slabi" na neki odjevni predmet ili detalj i koji?

- Slaba sam na čizme i koristim svaku priliku da svojoj kolekciji dodam neke nove…

image
NEJA MARKICEVIC/CROPIX

Utječete li na suprugov stil odijevanja?

- Ni kad bih htjela, ne bih uspjela… Dino, srećom, ima istančan ukus i rijetko kad izabere nešto što se meni ne svidi, ali kad se to i dogodi, pregrizem jezik i prešutim držeći se one dobre stare "o ukusima se ne raspravlja".

Koji su vaši beauty rituali?

- Jutarnja i večernja beauty rutina su nešto od čega ne odustajem ni u najluđim i najnapornijim danima. Malo što od proizvoda dostupnih na tržištu nisam isprobala. Puno pažnje i brige ulažem u zdravlje i ljepotu svoje kože, poglavito lica. I što sam starija, to više vidim koliko mi je koža zahvalna zbog te brige i nježnosti prema njoj (mada dio toga mogu zahvaliti i dobrim genima). Nekoliko puta godišnje odem i na profesionalne tretmane njege lica, mada mi je jasno da sam u godinama kada bih mogla i trebala i intenzivnije poraditi na tom polju, ali vrtlog života i obaveza me nerijetko proguta do te mjere da ne stignem sve što bih htjela.

Linker
28. travanj 2024 02:45