Svadba bez vola i janjaca

Rimac se oglasio o svadbi, jednu stvar nije mogao prešutjeti: ‘Oko toga sam se svađao, ali ne mogu drugima određivati što da rade‘

Baš kao što su Rimčevi nakon civilnog vjenčanja priredili maleno slavlje u svibnju na kojem se nije služilo meso, tako je bilo i na mnogo većoj fešti ovog vikenda u Livnu, mladoženja je reagirao na navode kako je on imao veze s odvojenim slavljem u mjestu na kojem je bilo mesa u izobilju.

Svadba godine koja je kroz domaći javni prostor protutnjala poput Nevere u kojoj su mladenci stigli pred crkvu definitivno je ona Mate Rimca i Katarine Lovrić koji su u subotu 24. lipnja izrekli crkveno "da" u maloj Župi Odžak-Ćaić kraj Livna. Nakon mnogo skromnije civilne svadbe koju su mladenci priredili u Vili Dalmaciji u Splitu, na red je došlo crkveno vjenčanje i slavlje za mnogo veći broj sudionika u njihovom rodnom kraju - u kojem su se i prvi put upoznali.

image
Katarina Rimac pored Nevere.
GLORIA

Tema svadbe bila je priroda - po Katarininoj želji - uređenje eksterijera i natkrivenog staklenog šatora moglo se tek nazirati. Mladenci su bili veseli i pristupačni za uzvanike, nisu se oglašavali ni demantirali niti jednu informaciju osim jedne - o onome što se na njihovoj svadbi jelo.

Čitajte i: Mladenka blistala u raskošnoj vjenčanici! Katarina i Mate Rimac u mirnu bračnu luku uplovili u Neveri

Mate, poznat po svom neposrednom komuniciranju i na društvenim mrežama, nije mogao da ne komentira jedan detalj koji se u medijima pronio - neki su mediji kazali da se na svadbi "okretao vol od 800 kilograma", drugi su dodali da su mladenci "zavrtjeli i 30 janjaca te isto toliko odojaka".

image
GLORIA

Grupa Prijatelji životinja prenijela je Matinu reakciju na tu informaciju koju je podijelio u privatnoj grupi na Facebooku 'Veganska zajednica'.

"Nije istina. Svadba je bila u subotu i bez mesa. Nedjeljno slavlje nema veze sa mnom i nije svadba. Oko tog bika sam se svađao s raznim ljudima, ali ne mogu ja drugima određivati što da rade", oglasio se Mate Rimac prvi puta o svojoj svadbi - još jednom pokazavši koliko je čovjek od principa.

Kao što su Mate i Katarina ispričali za Gloriju povodom njihovog civilnog vjenčanja u svibnju - budući da je Mate vegetarijanac takav je bio i svadbeni meni za 30 uzvanika u Splitu.

image
Mate i Katarina na ssvojoj svadbi u Splitu
MATIJA PRAJO - BEEP PICTURES

Čitajte i: Mate i Katarina Rimac otkrili nam detalje svoje ljubavi i svadbe: ‘Bilo je baš po našem guštu‘

"Neki će reći: 'Zamisli, svadba bez janjetine i pršuta!”. No, mi smo imali izvrstan vegetarijanski jelovnik za koji se pobrinuo Ivica Bućan. Guštali smo uz domaću i stranu glazbu, a prvog plesa i bacanja buketa od crvenih ruža, za koji sam se odlučila još u osnovnoj školi popunjavajući leksikon, nije bilo. Bila je to mala fešta s nama dragim ljudima, u krugu najuže familije i uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Najteže nam je bilo to što smo sa zabavom morali završiti već u 22 sata", rekla je Katarina ekskluzivno za Gloriju nakon njihova civilnog vjenčanja. Svojih se načela i etike Mate držao i na svadbenom slavlju u Livnu gdje je bilo mnogo više uzvanika.

Zbog njegove reakcija članovi Udruge prijatelji životinja poželjeli su i javno sve najbolje bračnom paru.

"Dragi Mate i draga Katarina, ne obazirite se na zlonamjerne komentare, imate našu podršku. Želimo vam svi puno sreće, zdravlja, ljubavi, veselja i nezaboravnih trenutaka u zajedničkom životu", rekli su Prijatelji životinja.

Linker
21. ožujak 2024 12:24