Princeza Eugenia na Velikom krunidbenom ručku u Buckinghamshireu 7. svibnja

 BEN BIRCHALL/WPA POOL/SHUTTERSTOCK
ČESTITAMO

Rodila princeza Eugenia: Fotografije sinčića Ernesta Georgea Ronnieja Brooksbanka su preslatke

Britanska princeza Eugenia drugi je put postala majka, a otkrila je i kako je sa suprugom Jackom Brooksbankom odabrala imena mlađem sinu.

Maleni Ernest George Ronnie Brooksbank rođen je 30. svibnja u 8 sati i 49 minuta, u trenutku rođenja težio je 3220 grama, a ime je dobio prema svom praprapradjedu i djedu Georgeu, te po pradjedu Ronaldu. Objavila je to britanska princeza Eugenia, koja je na svom instagram profilu priložila i prve fotografije svog mlađeg sina kako mirno spava u svom krevetiću s plavom vunenom kapicom na glavi, te s bratom Augiejem koji ga miluje po glavici. Da je britanska princeza Eugenia ponovo trudna priopćila je početkom godine služba za informiranje javnosti Buckinghamske palače, koja je javnost tada podsjetila kako unuka neprežaljene vladarice Elizabete II. i njezin suprug Jack Brooksbank već imaju sina Augusta Philipa Hawkea, rođenog u veljači 2021. godine.

Eugenie, kći princa Andrewa i Sarah Ferguson, i biznismen Jack Brooksbank upoznali su se 2010. na skijanju u švicarskom Verbieru i bila je to ljubav na prvi pogled. Zaprosio ju je sedam godina kasnije tijekom zajedničkog putovanja u Nikaragvi, a vjenčali su se 2018. u kapelici Svetog Jurja u dvorcu Windsor.

"Naša su srca puna ljubavi prema ovom malom čovjeku, riječima se to teško može opisati", napisala je uz prvu javnu obiteljsku fotografiju sa sinčićem Augustom. August je ubrzo postao zvijezda maminih profila na društvenim mrežama, a u lipnju 2022. imao je svoj debi na obilježavanju platinastog jubileja kraljice Elizabete II. u Londonu. U ožujku je princeza Eugenia proslavila 34. rođendan, a ima godinu dana stariju sestru Beatrice koja je u rujnu 2021. rodila kćer Siennu Elizabeth.

image

Sa suprugom Jackom Brooksbankom vjenčala se 2018.

SHUTTERSTOCK

Još od djetinjstva Eugenie je vrlo bliska s bratićem, princom Harryjem, a njihovu povezanost nije narušio niti njegov bijeg sa suprugom Meghan Markle te preseljenje u Sjedinjene Države, zbog čega je princ Harry izgubio status djelatnog člana kraljevske obitelji. Koliko je poznato Eugenia je jedina članica kraljevske obitelji koja je Harryja i Meghan posjetila u njihovom domu u Montecitu, što je zabilježeno i u Netflixovom dokumentarnom serijalu "Harry & Meghan". No, to ne znači da je Eugenie u bilo kakvom sukobu sa svojim stricem, britanskim monarhom Charlesom III., te princom Williamom i njegovom suprugom Kate Middleton. Dapače, njezin je glavni interes njegovati dobre odnose sa svima u obitelji i eventualno pridonijeti njihovom pomirenju.

image

Princeza Eugenia s bratićem princom Harryjem na krunidbi kralja Charlesa III.

MARK STEWART/POOL/SHUTTERSTOCK
Linker
15. travanj 2024 19:40