Rok Juričić sin je kultnog novovalnog glazbenika Maxa Juričića i glumice Vanje Matujec 

 VANESA PANDZIC CROPIX
KAKAV FRAJER

Rok Juričić svira, pjeva i glumi, a imao je od koga učiti: Zbog tate je i plesač sporog stepa

Zagrebački doktor glume s ocem Maxom Juričićem snimio je pjesmu i spot "Ko da nema sutra" s hvaljenog albuma Plesača sporog stepa.

Max i Rok Juričić zajedno su surađivali na snimanju spota za pjesmu "Prva, druga, treća", a sad je na red došao novi singl "Ko da nema sutra" s hvaljenog albuma "Sunčana strana Mjeseca 1" zagrebačkog benda Plesač sporog stepa.

"Odnos oca i sina vrlo često nalikuje na onu narodnu izreku "ja šumom, a ti drumom". Tako uglavnom u svakodnevnom životu komuniciramo i nas dvojica, ali kad skupa sviramo više nismo otac i sin nego ravnopravni kolege u poslu i zabavi, postajemo familija koja se zove bend. Rok je od malih nogu bio česti gost na koncertima Ljetnog kina, a taj običaj smo nastavili i u Plesaču Sporog Stepa. Na albumu "Sunčana strana Mjeseca 1" gostuje u pjesmi "Mala noćna muzika" koju sam napisao za njega, a u "Ko da nema sutra" je vokal i glavni lik u spotu", kaže Max Juričić, legendarni glazbenik novovalne scene.

image

Max Juričić, Radislav Jovanov Gonzo i Rok Juričić na premijeri filma ‘Punim plućima‘

IVANA NOBILO CROPIX

"U glazbenom smislu, ja sam u ovoj pjesmi samo izvođač - puki izvršitelj onoga što je tata Max smislio. Međutim, nakon što nam se učinilo da pjesma dobro funkcionira kao zaokružena glazbena cjelina, odlučili smo snimiti i spot koji potpisuje autorski dvojac David Gašo i snimatelj Tin Ostrošić ", priča Rok Juričić i dodaje da se bend Plesač sporog stepa priprema za koncertu promociju albuma, a Zagrepčani ih uživo mogu vidjeti 26. svibnja na festivalu Cest is d‘ Best

image

Max Juričić i Vanja Matujec sa sinom Rokom i kćerkicom Katarinom

PRIVATNI ALBUM

Rok Juričić s ocem je povezan i na drugi način, jer svakog ljeta skupa preveslaju Brački kanal - od Postira na Braču gdje ljetuju do Omiša i natrag u jedno prijepodne. "Kajak je tatina priča, on je kupio prvi čamac i u to smo skupa "zagrizli". A najluđi pothvat bio mi je kad sam s prijateljem Ivom u kajaku oplovio cijeli otok Brač u tri i pol dana", kaže Rok Juričić.

Linker
18. travanj 2024 21:29