BAŠ MU JE KRENULO

Ryan Reynolds upravo je postao bogatiji za 1,35 milijardi dolara, no ne zbog glume

Kanadski glumac i jedna od najvećih holivudskih zvijezda svoje osobno bogatstvo može zahvaliti prije svega pametnim ulaganjima.

Kanadski glumac Ryan Rey­­nolds slovi za najljubazniju osobu u Hollywoodu, čovjeka koji za svakoga ima dobru riječ, nikada ne odbija autogram obožavateljima... A odnedavno je i jedan od najbogatijih ljudi u filmskoj industriji. I to ne zahvaljujući svojim glumačkim honorarima i tantijemima od filmskih i televizijskih uloga koje su ga proslavile, nego zbog izvanrednog povrata vlastitih investicija u tvrtke koje je uložio. Prije tri godine je tako kompanija Aviation Gin čiji je bio suvlasnik, za 610 milijuna dolara prodana multinacionalki Diageo, a upravo je objavljeno kako su telekomunikacijska tvrtka Mint Mobile, u kojoj je Reynolds posjedovao četvrtinu dionica i bio njezino zaštitno lice, te njezina krovna kompanija Ka‘ena Corp. prodani T-Mobileu po cijeni od 1,35 milijardi dolara.Tako se Reynoldsovo osobno bogatstvo preko noći više nego udvostručilo, pa se njegova vrijednost sad procjenjuje na 350 milijuna dolara.

image

Potkraj siječnja bio je na utakmici velškog kluba Wrexhama čiji je suvlasnik

PAUL GREENWOOD/SHUTTERSTOCK

"Presretni smo što je T-Mobile u agresivnoj last minute ponudi na stol stavio više od moje mame Tammy Reynolds i tako postao novi vlasnik naše tvrtke koja se smatra draguljem u bežičnim telekomunikacijama. Zahvaljujući njihovoj besprijekornoj 5G mreži zajednička strategija daljnjeg širenja poslovanja je neupitna, što bi došlo u pitanje da je moja mama postala nova vlasnica zbog njezinih jedva natprosječnih strategijskih vještina kakve pokazuje u igri mahjong, strateškoj kineskoj igri s pločicama za tri ili četiri igrača", izjavio je Reynolds u poruci koju je objavio T-Mobile.

image

Sa suprugom Blake Lively i majkom Tammy Reynolds u New Yorku

GREGORY PACE/SHUTTERSTOCK

"Ponosan sam na cijeli naš tim i uzbuđen zbog novih mogućnosti", zaključio je Reynolds, koji prema potpisanom ugovoru ostaje zaštitno lice kompanije i jedan od njezinih menadžera za kreativni razvoj.Osim toga investirao je i u kanadsku tvrtku Wealthsimple za upravljanje imovinom i financijama svojih klijenata, čija se vrijednost procjenjuje na pet milijardi dolara te softversku kompaniju 1Password, čija je tržišna vrijednost procijenjena na 6,8 milijardi dolara, a Reynolds je njezino zaštitno lice. Osim toga suvlasnik je velškog nogometnog kluba Wrexham AFC, a posjeduje i vlastitu producentsku te marketinšku agenciju Maximum Effort.

image

Ryan Reynolds, kralj Charles III. sa suprugom Camillom i Rob McElhenney

TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK

"Život je čudan, ponekad i neobjašnjiv, a ja sam nevjerojatno ponosan i zahvalan na svemu što mi pruža. Nisam ni sanjao da ću posjedovati telekomunikacijsku tvrtku, a još manje da ću je prodati T-Mobileu", napisao je Reynolds u svojoj poruci na Twitteru. Otac je četvero djece u braku s kolegicom Blake Lively, a snimao je i u Hrvatskoj, gdje se odigrava radnja akcijske komedije "Čuvaj me s leđa 2". "Odlično sam se proveo u Hrvatskoj, pogotovo u Istri i u Dubrovniku. Mnogo sam slušao o vašoj zemlji, dugo sam je htio posjetiti, a kada sam došao, shvatio sam da priče nisu nimalo pretjerane", izjavio je Reynolds u razgovoru za Gloriju preklani.

Linker
18. travanj 2024 19:50