IZMEĐU KRPE I USISAVAČA

Sindrom svijanja gnijezda: Holivudska milijunašica u visokoj trudnoći otkriva čari čišćenja

Glumačka zvijezda Jennifer Lawrence početkom iduće godine postat će majka. Što joj se više približava termin poroda osjeća sve snažniju potrebu za čišćenjem, preuređenjem doma, novim razmještajem stvari u stanu...

Glumica Jennifer Lawrence (31) na vlastitoj je koži u visokoj trudnoći, svega par tjedana uoči očekivanog termina poroda svog prvog djeteta u braku s njujorškim galeristom Cookeom Maroneyjem shvatila da "drugo stanje" sa sobom ne nosi samo hormonalne i tjelesne promjene, nego i - sindrom svijanja gnijezda.

Što joj se više približava termin ona naime osjeća sve snažniju potrebu za čišćenjem, preuređenjem doma, novim razmještajem stvari u stanu, a sve želi srediti i obaviti - odmah kako bi njezin dom bio potpuno spreman za dolazak novog stanara. Suprotno uvriježenom mišljenju kako ga izazivaju i potiču hormoni taj sindrom je, tvrde psiholozi, ponajprije društveno uvjetovan, jer se od žena tijekom razvoja naše vrste očekivalo da učine sve što mogu i spremne dočekaju dolazak bebe na svijet. Kako god, Jennifer Lawrence se posljednjih tjedana ne odvaja od krpe, spužvice, usisavača i sredstava za čišćenje.

- Ako propadnem kao glumica osnovat ću agenciju za čišćenje kuća. Stvarno sam dobra u tome, više ne podnosim kaos i nečistoću u stanu - izjavila je Jennifer Lawrence u večernjem televizijskom showu The Late Show voditelju Stephenu Colbertu. I otkrila kako joj je najveći gušt za vrijeme ribanja kuhinje do bijelog usijanja slušati internetske podcaste (emisije).

- To je moj način da se obračunam s masnoćom, zagorenom hranom na štednjaku i u pećnici, te s prljavštinom - poentirala je.

Svojedobno najbolje plaćena glumica na svijetu - u karijeri je stekla osobno bogatstvo čija se vrijednost procjenjuje na 160 milijuna dolara - u showu je gostovala povodom dolaska svog novog filma 'Don't Look Up' u kinodistribuciju. U toj Netflixovoj romantičnoj komediji s elementima znanstvene fantastike filmski partner joj je Leonardo DiCaprio koji je za ulogu dobio honorar od 30 milijuna dolara, pet milijuna više od Jennifer Lawrence, a važna uloga pripala je i Meryl Streep, po mnogima jednoj od najvećih holivudskih diva svih vremena.

A da Jennifer Lawrence i u visokoj trudnoći zablista na crvenom tepihu pobrinuo se Diorov dizajnerski tim na čelu s Mariom Graziom Chiuri, koji je samo za nju prilagodio svoju zlatnu večernju koktel haljinu iz nove kolekcije, produživši je do nožnih prstiju, a gole glumičine ruke prekrili su dugim šalom, točnije rukavima od tila zbog čega je glumica izgledala kao da se na svjetskoj premijeri filma u New Yorku pojavila u plaštu.

Da u trudnoći nije izgubila smisao za humor pokazala je odgovorom na Colbertovo uvodno pitanje - kako je preživjela pandemiju.

- Super, sve je lakše uz mnogo seksa - izjavila je Lawrence i prasnula u smijeh.

Linker
18. travanj 2024 15:34