ANGIE COQUERAN/SHUTTERSTOCK
stigle ga sve optužbe

Skandalozni intervju Woodyja Allena - Je li ovo posljednji čavao u lijesu njegove pokopane karijere?

Godinama nitko, osim članova uže obitelji, nije vjerovao Dylan Farrow, pokćerci osramoćenog redatelja i njegove bivše partnerice Mije Farrow.

Godinama nitko, osim članova uže obitelji, nije vjerovao Dylan Farrow, pokćerci osramoćenog redatelja i njegove bivše partnerice Mije Farrow.

Američki redatelj Woody Allen (85) pretrpio je novi udarac koji ga je još više gurnuo na marginu zabavljačke industrije. Sudeći po reakcijama na njegove izjave u sklopu šokantne televizijske emisije prikazane u nedjelju na streamingu Paramount Plus, mnogi sumnjaju da će osramoćena legenda ikada popraviti štetu. Riječ je, naime, o intervjuu za CBS koji je redatelj dao prošlog ljeta, a čije su teme trebale biti njegova karijere i memoari "Apropos of Nothing". Nije objavljen do 28. ožujka, kad je prikazan u sklopu 35-minutne televizijske emisije.

Osim redateljevog intervjua, u emisiju je uvrštena ispovijest njegove, danas 35-godišnje pokćerke Dylan Farrow, koju je 2018. ispričala Gayle King, televizijskoj novinarki i prijateljici Oprah Winfrey - s mučnim opisima zlostavljanja. Koriste se i izvaci iz Allenovih memoara "Apropos of Nothing", a zaključak je prepušten gledateljima.

Čitajte i: Mučna borba Mije Farrow: Veza s Allenom uništila joj je život, a nitko joj nije vjerovao da živi s monstrumom

Priču o streamingu prenosi i magazin Variety uz ekskluzivan komentar redateljeve glasnogovornice, njegove sestre i producentice Letty Aronson koja tvrdi da je emisija nepoštena i skandalozna. Nekoliko sati kasnije, Aronson je magazinu Variety uputila mail: "Kad je razgovor sniman, rečeno nam je da će biti riječi o njegovoj karijeri i knjizi. Pristali smo na temelju tog dogovora. Tek smo nedavno saznali da će razgovor biti emitiran u sklopu emisije zajedno s intervjuom Dylan".

image
Dylan je godinama imala podršku svoje najuže obitelji. Zbog zlostavljanja koje je prošla sa svega sedam godina, dugo je liječila svoje psihičko stanje. Traume još uvijek nosi sa sobom.
MEDIAPUNCH/SHUTTERSTOCK

Promjena plana

Dogovor je pao u vodu kada mu je novinar CBS-a tijekom razgovora snimljenog u srpnju 2020. postavio pitanje o Dylaninim optužbama. Woody Allen tada je zacijelo požalio što je pristao, ali je ipak odgovorio: "To je tako besmisleno. Još uvijek se radije drže ako već ne ideje da sam zlostavljao Dylan, onda mogućnosti da sam je zlostavljao. Ništa što sam ikada učinio s Dylan u mom životu ne može biti pogrešno shvaćeno kao zlostavljanje".

Čitajte i: Mia Farrow nakon dokumentarca: ‘Ne mogu si oprostiti što sam Allena pustila u svoju obitelj‘

Uz to, CBS-ov novinar suočio ga je s optužbama za zavođenjem pokćerke Soon-Yi (danas mu je supruga, op.a.) kad je bila maloljetna. - Za to se doznalo prije nego što smo bili spremni izaći u javnost – rekao je ciljajući na trenutak kada je Mia Farrow u njegovom stanu pronašla eksplicitne fotografije s obnaženom Soon-Yi i otkrila što se zbiva.

image
Woody Allen zgrozio je svijet kada je otkrivena njegova afera s tada jedva punoljetnom pokćerkom njegove partnerice Mije Farrow. Soon Yi i danas je njegova supruga.
STEVEN FERDMAN/SHUTTERSTOCK

Dotaknuo se i 12-godišnjeg odnosa s holivudskom glumicom. – Nikad nisam živio s Mijom, nikad nisam spavao u njezinom domu svih tih godina, osim što sam s njom izlazio. Imali smo vezu, ali nije bila bračna – kategoričan je redatelj premda je poznato da su partnerski dijelili život na dvije adrese u New Yorku: Allen je stanovao u svom stanu i često posjećivao Miju Farrow i djecu u njihovom stanu. Ukratko, imao je ulogu supruga i oca.

Čitajte i: Prvi smo pogledali seriju o kojoj svi pričaju: Što se doista dogodilo u braku Mije Farrow i Woodyja Allena?

Nema isprike

U CBS-ovoj emisiji posebno se ističe da se Allen u svojoj knjizi ne ispričava zbog boli što ju je nanio bivšoj obitelji zbog ljubavne veze sa Soon-Yi. Isto su ga upitali tijekom intervjua.

- Ne, nikada nije bilo trenutka u kojima bih pomislio da to nije bila najvjerodostojnija stvar na svijetu. Odnos sa Soon-Yi bio je vrlo prirodan – kaže.

Kao dokaz nedužnosti nudi činjenicu da su on i Soon-Yi – koju je oženio 1997. - posvojili dvije djevojčice, koje su sada odrasle. - Djecu se ne daje nekome za koga misle da je pedofil – zaključio je redatelj.

Linker
30. travanj 2024 01:37