KM PRESS GROUP/SHUTTERSTOCK
KAKO DALJE?

Slavna glumica godinama se bori s rakom dojke, a sad je ostala bez zdravstvenog osiguranja

Američka glumica Shannen Doherty već se godinama bori sa zloćudnom bolesti, a sad je ostala i bez prava na zdravstveno osiguranje jer lani nije dovoljno - zaradila.

Američka glumica Shannen Doherty već se godinama bori sa zloćudnom bolesti, a sad je ostala i bez prava na zdravstveno osiguranje jer lani nije dovoljno - zaradila.

Američka glumica Shannen Doherty, najpoznatija po ulozi Brende u hit serijalu devedesetih "Beverly Hills 90210", godinama se bori s rakom dojke, zloćudnom bolesti koja joj se preklani vratila, nakon što je 2017. ušla u remisiju. Kako nesreća nikad ne dolazi sama, sad je objavila da joj je glumački sindikat SAG-AFRTA odbio podmiriti troškove liječenja jer u protekloj godini nije zaradila 26470 dolara, što je minimum da bi ostvarila pravo na zdravstveno osiguranje.

"Radim od svoje desete godine i redovito plaćam članarinu sindikatu, a kad zbog bolesti više ne mogu snimati nikog nije briga za mene. Mislim da možemo i moramo bolje", napisala je Shannen Doherty u svom priopćenju i pozvala kolegicu Fran Drescher, predsjednicu udruženja da učini nešto po tom pitanju. Fran Drescher je na tu funkciju, naime, izabrana preklani, a i sama je pobijedila rak maternice.

image

Shannen Doherty

FRANK MICELOTTA/FOX/PICTUREGROUP/SHUTTERSTOCK

"Pravo na zdravstveno osiguranje ne smije biti vezano uz visinu prihoda u posljednjoj godini, jer smo na taj način svi osuđeni na to da ostanemo bez prava na liječenje u borbi s dugom i teškom bolesti", dodala je 51-godišnja Doherty koja sa svojim pratiteljima redovito dijeli informacije o svom zdravstvenom stanju.

image

Luke Perry, Shannen Doherty i Jason Priestley 1991.

BEI/SHUTTERSTOCK

"Godine 2015. dijagnosticiran mi je rak dojke. Imala sam mastektomiju i bila na kemoterapiji i zračenju. Mnogo sam krvarila iz nosa zbog kemoterapije. Nisam sigurna je li netko od vas to doživio. Osim toga bila sam užasno umorna. No, razveselila sam se kada sam odjenula smiješnu pidžamu koju mi ​​je dala moja prijateljica Kristy. Izgledala sam si smiješno i u tome svemu sam se mogla nasmijati samoj sebi. Nadam se da ćemo svi pronaći humor kad se to čini nemogućim, jer stvarno pomaže", poručila je glumica i dodala da joj se bolest preklani vratila.

image

Alyssa Milano, Holly Marie Combs i Shannen Doherty 1998.

FRANK OCKENFELS/SPELLING/KOBAL/SHUTTERSTOCK

"Osjećam da kao javna osoba imam odgovornost da progovorim o svojoj borbi te educiram ljude. Uz to želim pokazati da i teško bolesne osobe i dalje žive te mogu biti vrlo aktivne. Moj muž kaže da živim intenzivnije i strastvenije od mnogih svojih vršnjakinja bez zdravstvenih tegova", dodala je Doherty, koja je od 2011. u trećem braku s fotografom Kurtom Iswarienkom.

"Živim iz dana u dan i pokušavam uživati u malim stvarima koje ljudi često ne primjećuju i uzimaju zdravo za gotovo", zaključila je glumica.

image

Ekipa serijala ‘Beverly Hills, 90210‘ na okupu: Gabrielle Carteris, Carol Potter, Jennie Garth, Ian Ziering, Jason Priestley, Tori Spelling, Shannen Doherty, Brian Austin Green, Luke Perry i James Eckhouse

RANDY BAUER/SHUTTERSTOCK
Linker
26. travanj 2024 11:25