Calista Flockhart

 LUCA CARLINO/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK
POSVETA LJUBAVI

Slavna glumica imala je dobar razlog da nakon 24 godine ponovno zablista u najdražoj haljini

Američka glumica Calista Flockhart za premijeru filma svoga supruga Harrisona Forda odjenula je zlatnu haljinu Ralpha Laurena, koju je nosila na dodjeli nagrada Emmy 1999. godine.

Američka glumica Calista Flockhart za premijeru filma svoga supruga Harrisona Forda odjenula je zlatnu haljinu Ralpha Laurena, koju je nosila na dodjeli nagrada Emmy 1999. godine.

Svi obožavatelji kultnog serijala o neustrašivom pustolovu i arheologu Indianu Jonesu s nestrpljenjem iščekuju peti nastavak filmske priče koja 30. lipnja pod nazivom "Indiana Jones i artefakt sudbine" stiže u globalnu kinodistribuciju, pa tako i u hrvatska kina. Premijerno je prikazan na Filmskom festivalu u Cannesu u svibnju, gdje je bio jedna od najiščekivanijih projekcija, jer je glavni glumac, 81-godišnji Harrison Ford još davno objavio da će peti nastavak uzbudljive akcijske franšize, u kojem glume i druge velike zvijezde poput Antonija Banderasa, te Phoebe Waller-Bridge, biti za njega posljednji.

Zbog toga je njegova supruga, 58-godišnja glumica Calista Flockhart, s kojom je 15. lipnja proslavio trinaestu godišnjicu braka i 21. godišnjicu veze, za američku premijeru filma odjenula svoju najdražu haljinu koju je nakon 24 godine izvadila iz ormara i ponovno odjenula na crvenom tepihu. Riječ je o zlatnoj haljini s potpisom Ralpha Laurena, koju je nabavila za dodjelu Emmyja 1999., kad je Calista Flockhart bila na vrhuncu slave zahvaljujući glavnoj ulozi u popularnom televizijskom serijalu "Ally McBeall". "Gledajte i učite što je stil: nakon 24 godine Calista je zablistala u svojoj najdražoj haljini", napisala je u svojoj objavi stilistica Elizabeth Stewart, koja godinama surađuje sa slavnom glumicom.

image

Harrison Ford i Calista Flockhart na američkoj premijeri petog nastavka filma o Indiani Jonesu

MICHAEL TRAN AFP

Supružnici su mnogo razloga za slavlje imali i u Cannesu, gdje je održana svjetska premijera petog filmskog nastavka o Indiani Jonesu, a holivudski velikan primio Zlatnu palmu za životno djelo, svoju najveću filmsku nagradu uopće. Premda je njegovih šezdeset filmskih naslova u kinima zaradilo više od 9,3 milijarde dolara, a Harrison Ford stekao osobno bogatstvo čija se vrijednost - i nakon dva skupa razvoda - procijenjuje na tristo milijuna dolara, nikad nije osvojio Oscara, što mnogi smatraju jednim od najvećih nepravdi u režiji Američke filmske akademije.

image

Calista Flockhart s ekipom serijala na dodjeli Emmyja 1999.

DAVE LEWIS/SHUTTERSTOCK

Harrison Ford i Calista Flockhart zajedno su podigli 22-godišnjeg sina Liama, koji je u svibnju diplomirao na koledžu Amherst u Massachusettsu. Ponosni roditelji blistali su od ponosa i sreće zbog akademske titule svog sina, kojeg je Calista Flockhart posvojila 2001. neposredno prije nego što je upoznala svog supruga Harrisona Forda. "Bila sam ga spremna podići sama i odgojiti ga kao samohrana majka, ali na svu sreću u mom životu se pojavio Harrison, čije mi je roditeljsko iskustvo s četvero odrasle djece olakšalo mnoge muke i dvojbe s kojima se svaka majka suočava u odgoju djece", ispričala je Calista Flockhart koja se smatra blagoslovljenom jer njihov sin zdrav i pametan mladić koje mi je u život donio neopisivo veselje.

image

Supružnici su se upoznali kad je Calista Flockhart bila na vrhuncu slave, a 15. lipnja proslavili su 13. godišnjicu braka

MICHAEL TRAN AFP

Harrison Ford, naime, iz prvog braka s ugostiteljicom Mary Marquardt ima 56-godišnjeg sina Benjamina Forda, proslavljenog chefa i vlasnika Ford‘s Filling Stationa, jednog od najpoznatijih restorana u južnoj Kaliforniji, te 54-godišnjeg Willarda Forda, vlasnika sportskog centra Strong Sports Gym u Los Angelesu. Iz drugog braka sa scenaristicom Melissom Mathison ima 35-godišnjeg sina Malcolma Forda, profesionalnog glazbenika, koji je svojevremeno bio frontmen benda The Dough Rollers u kojem je svirao i Jack Byrne, sin glumice Ellen Barkin i Gabriela Byrnea, irskog glumca, redatelja, producenta i scenarista.

S Melissom Mathison dobio je i jedinu kćer 32-godišnju glumicu Georgiu Ford, koja je kao dijete oboljela od epilepsije, zbog čega njezin otac pomaže rad brojnih udruga i zaklada koje podupiru istraživanja i pronalazak lijekova za ublažavanje te kronične bolesti mozga koja se manifestira učestalim neurološkim poremećajima i napadajima.

image

Calista Flockhart za dodjelu Emmyja je odjenula zlatnu haljinu s potpisom Ralpha Laurena

BEI/SHUTTERSTOCK

Svoje peto dijete Liama Flockharta Forda službeno je posvojio nakon vjenčanja s trećom suprugom Calistom Flockhart, s kojom živi na golemom ranču Jackson Hole koji se proteže na 3,5 hektara zemlje i graniči s nacionalnim parkom Felton u američkoj saveznoj državi Wyoming. Harrison Ford i Calista Flockhart upoznali su se na dodjeli Zlatnih globusa 2002. godine, zaručili su se na Valentinovo 2009., a vjenčali 15. lipnja 2010. u Santa Feu gdje je Ford snimao znanstvenofantastični vestern "Kauboji i izvanzemaljci" s glumačkom all star ekipom predvođenom Danielom Craigom, Oliviom Wilde i Samom Rockwellom.

Linker
26. travanj 2024 03:23