ODBIJA NOVE ULOGE

Slavni komičar ne namjerava se vratiti glumi, čuva duševni mir i druži se s prijateljima

Glumac Jim Carrey priredio je rođendansku zabavu za prijatelje s holivudske A liste i iznenadio novim imidžom.

Pucamo od smijeha svaki put kad ga vidimo na filmskom platnu, ali novih uloga slavnog komičara Jima Carreyja, koji 17. siječnja slavi 62. rođendan, do daljnjeg neće biti. Njegov glasnogovornik opovrgnuo je glasine da će jedan od najuspješnijih zabavljača u povijesti Hollywooda, snimiti novi filmski nastavak "Grincha" za što mu je ponuđen basnoslovni honorar, a nakon dugo vremena fanovi su ga ovih dana imali prilike vidjeti u javnosti. Odlično raspoloženi Jim Carrey snimljen je ispred restorana u Los Angelesu, gdje su mu društvo pravili kolege s holivudske A liste - Adam Sandler, Dustin Hoffman, Jeff Ross, Jimmy Kimmel, Seth Green...

image

Jim Carrey dobro se proveo na zabavi s prijateljima komičarima Sethom Greenom i Jeffreyjem Rossom

ROGER/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Pretpostavlja se da je Jim Carrey prijatelje okupio i počastio na ranoj rođendanskoj zabavi, a pažnju je privukao dugom kosom i novim imidžem. Zvijezda filmova "Glup i gluplji", "Maska", "Ace Ventura", "Trumanov show", "Kako je Grinch ukrao Božić" i "Svemogući Bruce" rođen je 17. siječnja 1962. u Kanadi, a odrastao je u Newmarketu, predgrađu Toronta u obitelji Percyja Carreyja, glazbenika i računovođe, i Kathleen Oram kao najmlađe od njihovo četvero djece.

Komičarski talent otkrio je kao osmogodišnjak kreveljeći se pred zrcalom u kupaonici. Kako je starijem bratu i sestrama išao na živce, roditelji su mu nabavili veliko stolno ogledalo da kupaonica ostane - slobodna. Samopouzdanja mu od malih nogu nije nedostajalo: kao desetogodišnjak je pisao tadašnjoj komičarskoj zvijezdi Carol Burnett s molbom da ga zaposli u svom televizijskom showu. Bio je oduševljen kad mu je na kućnu adresu stigla rukom pisana odbijenica.

image

Jim Carrey u filmu "Glup i gluplji 2"

HOPPER STONE/UNIVERSAL/KOBAL/SHUTTERSTOCK

Kao i mnogi njegovi kolege komičari, Jim Carrey je privatno introvertiran i depresivan čovjek. Desetljećima je gutao antidepresive, javno su se spominjale i njegove ovisnosti o kokainu i prostitutkama, no danas je slavni glumac "čist kao suza". Odustao je od korištenja ikakvih stimulansa, pa više ne pije niti kavu.

Jedan od najimućnijih komičara na svijetu, čije se osobno bogatstvo procjenjuje na 180 milijuna dolara, danas najviše uživa u kompjuterskim igrama sa 16-godišnjim unukom Jacksonom, meditaciji i slikanju. Svoje politički angažirane crteže redovito objavljuje na svom profilu na Twitteru, a povremeno priređuje i - prodajne izložbe. I to je čini se sve što ga trenutačno zanima, jer Jimu Carreyju je danas duševni mir - najvažniji.

image

Jim Carrey 17. siječnja slavi 62. rođendan

BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA
Linker
21. travanj 2024 18:58