Zvijezda hit serije ‘Jezero‘

‘Slovenski George Clooney‘ ne pomišlja na novi brak : ‘Pokušao sam dva puta, ali nije to za mene‘

Za njega znaju kazati da je ponajbolji slovenski izvozni proizvod, a dovoljno je samo pogledati filmografiju glumca Sebastiana Cavazze da bi se to i potvrdilo. Rado je viđen gost na setovima u svim susjednim državama, no u posljednje vrijeme najviše pažnje privlači glavnom ulogom u kriminalističkoj seriji ‘Jezero‘, snimljenoj prema književnoj uspješnici Tadeja Goloba.

U slovenskoj hit seriji Sebastian Cavazza tumači policijskog inspektora Tarasa Birsa, čija nova avantura počinje kada, vozeći se kući s dočeka Nove godine, uz cestu primijeti policijski automobil uz cestu te nehotice bude uvučen u istragu brutalnog ubojstva mlade žene čije je obezglavljeno tijelo pronađeno u Bohinjskom jezeru. Zanimljivi krimić s primjesom skandinavskog noira zaintrigirao je gledatelje iz cijele regije, pa tako i Hvatske koji seriju mogu gledati na RTL Playu.

Uz veliki glumački talent, naslijeđen od oca, poznatog glumca Borisa, Sebastian Cavazza privlači pažnju i svojim markantnim izgledom, zbog kojeg su ga i prozvali "slovenskim Georgeom Clooneyjem".

No, jedino što je glumcu mrskije od pitanja o izgledu, jest razgovor o njegovu privatnom životu. Tako rijetko govori o bivšoj supruzi - vizažistici Tini Vrhovnik, od koje se razveo nakon osam godina braka, ili o mladenačkoj vezi sa Stašom Ilinom, s kojom ima dva sina, Luku i Marka.

Kad su sinovi bili mlađi, odbijao je uloge u inozemstvu koje bi zahtijevale dulja snimanja, no sada kada su obojica prešli dvadesetu, sve se više raduje pozivima iz inozemstva.

- Sada mi ta putovanja više nisu tako teška kao nekada. Sinovi su samostalni i čuvaju mi njemačku dogu dok me nema - pojasnio je jednom za medije Cavazza.

Iako ga stalno stavljaju na liste najatraktivnijih glumaca, ali i najpoželjnijih neženja, Cavazza, priznao je 2012. za Gloriju, ni ne razmišlja o novom braku.

- Vjerujem da neki ljudi to mogu izdržati. Ja sam dvaput pokušavao i raspalo se. Ne bih više - kazao je tada Cavazza za Gloriju.

Slovenski je glumac u životu primio nekoliko ubitačnih udaraca, od kojih se dugo oporavljao.

Najprije od tragične smrti starijeg brata Kristjana, gitarista slovenske grupe Miladojka Youneed, na kojeg su tijekom snimanja spota 1990. pala vrata i smrskala mu vratni kralježak te je umro godinu poslije od izljeva krvi u mozak. Te iste godine umrla mu je majka, redateljica na Radio Ljubljani Mojca Sitar, koja se nakon Kristjanove nesreće razboljela od raka, a niz tragedija u obitelji Cavazza nastavljen je u ožujku 2009., kad se Sebastianov brat blizanac, scenograf i kostimograf Damijan Cavazza, nesretnim slučajem ugušio u snu. Sebastian i o tome nerado priča.

- Kad su otišli stariji brat i majka, izvukli su me Damijan i tata. A kad je umro Damijan, tu su bila moja djeca - ispričao je još onda za Gloriju naočiti glumac, koji radije govori o lijepim sjećanjima na djetinjstvo koje je, premda rođen u Kranju, proveo u Ljubljani. Naime, u to je vrijeme najbolji slovenski liječnik porodničar radio u kranjskoj bolnici pa su mnoge žene iz Ljubljane odlazile tamo roditi.

image
Sebastian Cavazza kao policijski inspektor u seriji 'Jezero'
PRESS

Uz sav uspjeh ostvaren ulogama u brojnim filmovima i TV serijama, Cavazza nije dopustio da mu slava udari u glavu. Pripremajući se za ulogu policijskog inspektora u "Jezeru" proveo je dosta vremena s pravim policijskim inspektorima te istraživao kako oni u stvarnosti funkcioniraju unutar službe i kako se njihov posao odražava na privatni život.

A kada su počele dolaziti pohvale za odličnu ulogu samo je skromno izjavio da mu je posao "uvelike olakšalo to što je i u romanu po kojem je serija snimljena njegov lik vrlo dobro napisan i razrađen".

Linker
19. travanj 2024 04:26