NJEŽNI SNAGATOR

Sly iz djetinjstva pamti jedan jedini poljubac majke, a svoj je hendikep pretvorio u snagu

Nevjerojatan život američkog glumca Sylvestra Stallonea tema je Netflixovog dokumentarca čije prikazivanje započinje 3. studenog.

Njegov život u doslovnom smislu može poslužiti kao primjer ostvarenja životnog sna, a to pokazuje i dokumentarni film "Sly" čije emitiranje započinje 3. studenog na Netflixovoj platformi. Riječ je dakako o američkom glumcu, producentu i redatelju Sylvestru Stalloneu, koji je u srpnju proslavio 77. rođendan, a usprkos imidžu holivudskog snagatora koji se proslavio ulogama u filmskim serijalima o boksaču Rockyju i vijetnamskom veteranu Rambu, ima širok krug umjetničkih i intelektualnih interesa.

image

Jennifer Stallone, Sophia Stallone, Sylvester Stallone, Sistine Stallone i Scarlet Stallone

STEPHEN LOVEKIN/SHUTTERSTOCK

"Sly je nevjerojatan tip, o svemu vodi precizne bilješke i svoja zapažanja, pa kad u nešto nije sto posto siguran, što se stvarno rijetko događa, baci pogled u svoje bilježnice. I uvijek zna gdje treba što provjeriti", izjavio je redatelj dokumentarca Thom Zimny, kojem je Sly omogućio nesmetan pristup u svoj dom, ured i na filmski set. Osim toga pred kamerom je komentirao svoje stare intervjue, zafrkavajući se na vlastiti račun, a o njemu u filmu govore kolege poput Arnolda Schwarzeneggera i Quentina Tarantina, te brat Frank Stallone Jr.

image

Holivudski snagator Sylvester Stallone

SUPPLIED BY LMK/LANDMARK/PROFIMEDIA

Važnu ulogu imaju i žene, a najvažnije među njima su Slyjeva treća supruga Jennifer Flavin, s kojom je u svibnju proslavio 26. godišnjicu braka, te njihove kćeri Sistine Rose, Scarlett Rose i Sophia Rose Stallone.

"Puno radim i stalno snimam, ali mi posao otkako sam upoznao Jennifer, više nije na prvome mjestu. To su moja obitelj, moje kćeri i supruga, s kojom obavezno porazgovaram o svakoj važnoj odluci i uvjeren sam da je to razlog zbog kojega smo tako dugo u sretnom braku", izjavio je Sylvester Stallone.

image

U rujnu je bio u privatnoj audijenciji kod pape Franje

DIVISIONE PRODUZIONE FOTOGRAFICA/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

Rođen 6. srpnja 1946. u New Yorku, u siromašnoj četvrti Hell’s Kitchen, bio je prvo dijete talijanskog doseljenika Franka Stallonea rodom iz pokrajine Apulije, koji je u Americi radio kao brijač i frizer, i Jacqueline Labovich, astrologinje i plesačice francuskih i ukrajinskih korijena. Zbog komplikacija na porođaju oštećen mu je živac pa mu je ostao djelomično paraliziran donji dio lica, uključujući dio jezika i usnica - zbog čega i danas ima karakterističan način govora i izraz lica. No, tjelesni je hendikep pred kamerama pretvorio u svoj zaštitni znak.

"Iz djetinjstva pamtim jedan jedini majčin poljubac. No, svojim roditeljima ništa ne zamjeram jer nisu znali i mogli bolje. Tko zna, možda ne bih dospio tu gdje jesam da je bilo drukčije. Toliko je u meni bilo gorčine, frustracija, strahova, bijesa, a sve to tjeralo me da izdržim i idem dalje kad mi je bilo najteže", izjavio je Stallone koji je na početku karijere između odlazaka na audicije čistio kaveze u zoološkom vrtu, trgao karte u kinu, te prihvaćao razne druge poslove da se prehrani.

image

Sylvester Stallone i Arnold Schwarzenegger

ERIC CHARBONNEAU/SHUTTERSTOCK

Danas raspolaže osobnim bogatstvom čija se vrijednost procjenjuje na 400 milijuna eura, no svojim je kćerima dao ljubav, brigu i pažnju, a to se ne može kupiti novcem.

image

Sly je jedan od najpopularnijih holivudskih glumaca

JOE MARTINEZ/PLUX/SHUTTERSTOCK
Linker
25. travanj 2024 14:56