PRIZNANJE

Suze i ponos Ivanke Trump! U praškom dvorcu otkrila kakva je bila Ivana Trump!

Kći pokojne Ivane Trump u Pragu je od češkog predsjednika Miloša Zemana primila posthumno priznanje za svoju majku.

Odrasla je iza željezne zavjese, u Ameriku je stigla kao instruktorica skijanja, a život joj je promijenio susret s Donaldom Trumpom, s kojm je u braku provela 14 godina i podigla troje djece: kći Ivanku i sinove Donalda Jr., te Erica.

A sada je upravo njezina kći Ivanka Trump u praškom dvorcu primila orden češkog predsjednika Miloša Zemana za svoju pokojnu majku Ivanu Trump.

image

Ivana Trump bila je čest gost u svojoj domovini nakon osamostaljenja Češke Republike

ZBYNěK STANISLAV/ČTK/PROFIMEDIA

"Bila je snažna žena i najbolja majka", izjavila je očiju punih suza u svojoj emotivnoj zahvali Ivanka Trump.

Miloš Zeman i Ivana Trump su se dobro poznavali i redovito susretali nakon osamostaljenja Češke Republike, a Ivanki Trump majka je bila i ostala vječiti uzor.

Za vrijeme svog posljednjeg posjeta Zagrebu prije četiri godine, kad je u Hrvatsku stigla u organizaciji Vladimira Kraljevića i hrvatske direkcije izbora za Miss Universe, otvoreno je progovorila o izazovima roditeljstva i života s Donaldom Trumpom, s kojim je stol i postelju dijelila od 1977. do 1992., kad su se razveli. Ali su i nakon toga ostali bliski.

image

Djeca Ivane Trump sama su zarađivala svoj džeparac

BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

"Ja sam bila ta koja je odgajala djecu. Donald je živio na telefonu. Ja sam određivala u koju će školu ići i koje će aktivnosti pohađati. Išli su na tenis, judo, hokej, slikanje, sviranje, pjevanje, golf... Sve sam mu to, naravno, govorila, a on bi se složio. Ili se ne bi složio", rekla je Ivana Trump koja je karijeru započela kao skijaška reprezentativka svoje zemlje.

Objasnila je i kako je uz prezaposlenog supruga uspjela pomiriti sve izazove privatnog života i roditeljstva, te voditi uspješan vlastiti biznis.

image

Ivanka i Ivana Trump u Londonu 2001.

GEOFF WILKINSON/SHUTTERSTOCK

"Sve sam dobro posložila. Dizali smo se u sedam, do 7.30 doručkovali, u osam su djeca bila u školi, a ja u helikopteru letjela za Atlantic City gdje sam vodila tri casina i luksuzni Hotel Plaza. Oko 17 sati bih se vratila kući, pisali bismo zadaće, potom večerali, a kad su djeca legla u krevet, ja bih se presvlačila u večernju haljinu i odlazila na neko od društvenih događanja. Taj dio bio mi je najteži, jer sam već padala s nogu od umora. Ali sve to jednostavno morate izdržati, jer je taj dio posla ponekad najvažniji", rekla je.

image

U emotivnoj zahvali nije uspjela suspregnuti suze

ŠULOVá KATEřINA/ČTK/PROFIMEDIA

Odgoj troje čestite djece smatrala je, ipak, svojim najvećim životnim uspjehom.

"Naravno da smo bili bogati, ali usprkos tome inzistirala sam na principima odgoja koje sam dobila u svojoj kući. Najvažnije mi je bilo da ne lažu, ne kradu i ne varaju, inače slijedi kazna. Zapravo su dvije stvari najbitnije za dobar odgoj: djecu morate upregnuti da se uvijek nečim bave i ne smijte im davati previše novaca, jer oni nemaju pojma i ne mogu imati pojma o vrijednosti stvari. To moraju naučiti", rekla je.

image

Majka i kći uvijek su bile modno usklađene

ALAN DAVIDSON/SHUTTERSTOCK

Zato su sva njezina djeca već kao tinejdžeri sami zarađivali džeparac skupljajući loptice i gurajući kolica golferima na očevim igralištima.

I to za satnicu od pet dolara. Kad su se pobunili da im je to premalo odgovorila im je: "Ako ne tražite povišicu, nećete je ni dobiti."

Linker
25. travanj 2024 15:14