GORE NE MOŽE

Svi obožavaju kuhinju oca Lady Gage, ali jedan poslovni pothvat ga je bacio u dugove

Ugostitelj Joe Germanotta svoju je talijansku tratoriju Joanne otvorio zajedno s kćerkom u blizini Lincoln Centra u Greenwich Villageu na Manhattanu.

Odavno je opjevana uloga Joea Germanotte u odgoju i razvoju karijere njegove kćeri Stefani Joanne Angeline Germanotte, poznatije po umjetničkom imenu Lady Gaga. Glazbenica, glumica i aktivistica koja je svojim provokativnim djelovanjem posljednjih petnaest godina redefinirala pojam suvremene pop zvijezde zbog čega je u mnogim izborima proglašena jednom od najvećih živućih umjetnica na sceni, odrasla je u obitelji koja joj je bila velika podrška i u kojoj se do svakog uspjeha dolazilo teškim radom. Ali se u njoj uvijek dobro jelo jer je njezin otac, podrijetlom Talijan, obožavao mediteransku kuhinju, pa su otac i kći u svome susjedstvu zajedno otvorili talijanski restoran Joanne Trattoria u Greenwich Villageu u blizini centra Lincoln na Upper West Sideu na Manhattanu.

image

Tony Bennett i Lady Gaga s roditeljima Cynthijom i Joeom Germanottom 2014.

MEDIAPUNCH/SHUTTERSTOCK

Na nepretencioznom jelovniku nude se talijanska i domaća jela, među kojima su najpopularnije bijele pizze, okruglice od povrća i piletina s parmezanom, a u Germanottinoj tratoriji možete je jesti već za trideset dolara, što je za takvu lokaciju iznimno pristupačno.

No, Joe Germanotta nije se proslavio u svim svojim poslovnim pothvatima, pa je tako baš uoči pandemije korone morao zatvoriti svoj Art Bird&Whiskey Bar na stanici Grand Central. The Wall Street Journal je u veljači 2020. izvijestio javnost kako je Germanotta dužan čak 260 tisuća dolara najamnine vlasnicima prostora zbog čega je na kraju svoj bar bio prisiljen zatvoriti.

image

Restoran Joanne Trattoria otvoren je prije dvanaest godina

JGM/PACIFIC COAST NEWS/PROFIMEDIA

"Glavni problem je bio u tome što su u gradu proteklih godina porastao kriminal, zbog čega se ljudi ponovno više ne osjećaju sigurno i ugodno na ulici, prljavština je ponovno veliki problem, sve više je beskućnika na ulicama, na svakom koraku osjeća se miris marihuane koja se bez skrivanja konzumira na svakom uglu, a prljavštinu ulica i javnih mjesta da i ne spominjem. New York, čini mi se, ponovno tone u kaos, a činilo se da je to vrijeme davno svršeno i iza nas", izjavio je Germanotta u razgovoru za televizijsku postaju Fox.

image

Roditelji Lady Gage: Cynthia i Joe Germanotta

MEDIAPUNCH/SHUTTERSTOCK

Povod za razgovor s njim bilo je ispitavanje javnog mnijenja čiji su podaci pokazali da čak dvije trećine anketiranih glasača s područja grada smatraju da je rastući kriminal jedan od najvećih problema u New Yorku. A razgovarali su i o rastućoj inflaciji u Sjedinjenim Državama zbog čega je ugrožen prosječni standard američkih kućanstava, što se prenosi i na pružatelje ugostiteljskih usluga.

Sudeći po komentarima i recenzijama gostiju tratorija Joanne ima svijetlu budućnost jer su svi oduševljeni kvalitetom jela i ljubaznošću osoblja, a jedine zamjerke koje se mogu pročitati odnose se na preglasnu glazbu za live večeri petkom i subotom.

Linker
24. travanj 2024 05:27