Zabrinula obožavatelje

Svi se pitaju gdje je nestala: ‘Trenutno prolazim kroz jako težak period u životu, pun boli i promjena‘

Osiječanka Jelena Dokić koja godinama živi u Australiji, ne želi otkriti zbog čega se isključila sa društvenih mreža i prestala komunicirati s prijateljima.

Jelena Dokić (38), nekada četvrta tenisačica svijeta, danas sportska komentatorica i voditeljica na australskoj nacionalnoj televiziji ''9News'', zabrinula je svoj pratitelje na društvenim mrežama najnovijom objavom u kojoj objašnjava kako prolazi kroz izuzetno težak period u životu.

Rođena Osječanka nije objasnila o čemu se radi već se samo željela opravdati zašto je bila više od mjesec dana odsutna sa svog Instagram profila.

''Pozdrav svima! Hvala vam na porukama u kojima iskazujete svoju zabrinutost što sam se isključila s društvenih mreža i ne odgovaram na vaše poruke. Trenutno prolazim kroz vrlo težak period u svom životu, ogromnu promjenu, puno boli i trauma i treba mi vremena da se izliječim i oporavim. Hvala vam na razumijevanju. Vratit ću se jača nego prije, i kao uvijek sunce će ponovo zasjati. Nadam se da ste svi imali lijep Božić i želim vam svima sretnu Novu godinu. Volim vas'', poručila je bivša tenisačica koja je prije dva mjeseca povodom Dana borbe protiv mentalnih bolesti otvoreno progovorila o borbi s depresijom, napadajima panike pa čak i mislima o samoubojstvu.

Rezultat je to odnosa s ocem zlostavljačem koji ju je u djetinjstvu trenirao, ali i skoro svakodnevno tukao i omalovažavao, kako je objasnila u svojoj šokantnoj autobiografiji ''Nesalomljiva'' koju je objavila krajem 2017. U to vrijeme zbog bolesti štitnjače borila se i s viškom kilograma - u vrijeme izlaska knjige imala ih je 125.

image

Jelena Dokic i njezin dečko Tin Bikic.

STANKOVIC/XAOCPHOTO/SIPAPRESS/PROFIMEDIA

Čitajte i: Nakon što je izgubila čak 53 kilograma, tenisačica Jelena Dokić opet u problemima zbog težine: ‘Pustite me na miru‘

No njezina debljina nije nikoga šokirala koliko autobiografija o kojoj se raspisao cijeli svijet jer je u njoj detaljno opisala kroz kakve je psihičke i fizičke torture prolazila kao mlada djevojka u usponu sportske karijere. Jedna je od rijetkih tenisačica koja je s lakoćom igrala na sve četiri različite podloge, odigrala je polufinale Wimbledona, osvojila šest turnira no maltretiranje od oca Damira Dokića zadojenog velikosrpstvom i gramzljivošću za njezinim novcima i slavom, uništila je Jeleninu izuzetno perspektivnu karijeru.

''Vrijeđao me kad god je stigao i to od moje jedanaeste godine. Poslije poraza u polufinalu Wimbledona protiv Lindsay Davenport, potpuno je poludio. Udarao me, psovao i rekao kako se ne moram vratiti u hotel gdje je odsjela cijela obitelj. Ostala sam spavati u svlačionici Wimbledona dok me nisu primijetili menadžeri nekih igrača pa pozvali mog menadžera koji je došao po mene.'' samo su neke od priča iz Jelenine autobiografije.

image

Tenisačica se 2011. na kratko pomirila s ocem Damiom Dokićem, čestim gostom crnih kronika.

STANKOVIC/XAOCPHOTO/SIPAPRESS/PROFIMEDIA

A svađa s ocem kulminirala je kada je tenisačica 2003. prohodala sa Zagrepčaninom Tinom Bikićem, bratom njezinog tadašnjeg trenera Borne Bikića. Otac ju je iznerviran što je u vezi s Hrvatom, nazivao najpogrdnijim imenima, no i dalje od nje zahtijevao novac. Sve dok Jeleni nije dozlogrdilo pa je s njim prekinula svaki kontakt.

Već godinama živi u Australiji, još uvijek je u vezi s Tinom Bikićem i na svaku njihovu godišnjicu objavi dirljivu ljubavnu poruku zahvalna što je uz nju sve te burne godine.

No nešto se u njezinom životu očito događa, da li su to problemi u vezi ili obitelji, nije poznato, no sigurno će bivša tenisačica i o tome javno progovoriti jer kako je napisala u svojoj knjizi. ''Kao što znate moj život nije bio bajka, ali sam sretnija od mnogih. Zdrava sam i nisam više žrtva. Borac sam i uvijek ću naći svoj put.''

Linker
23. travanj 2024 09:48