Tom Cruise

 LUCA CARLINO/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK
MANJE JE VIŠE

Tajna dobre forme: Tom Cruise otkrio da već godinama dnevno ne unosi više od 1200 kalorija

Holivudski superstar vodi iznimno aktivan stil života, što uz uravnoteženu prehranu pridonosi zdravlju njegova duha i tijela.

Holivudski superstar vodi iznimno aktivan stil života, što uz uravnoteženu prehranu pridonosi zdravlju njegova duha i tijela.

Trećeg srpnja proslavit će 62. rođendan, a sudeći prema fotografijama s plaže Formentor u Pollensi na španjolskom otoku Mallorca čini se da je holivudski superstar Tom Cruise uspio u svojoj nemogućoj misiji - da u zrelim godinama zadrži torzo i mišićni tonus mladića. Njegove trbušne pločice nazirale su se već ispod sive majice kratkih rukava koju je odjenuo za odlazak na plažu, a kad se skinuo u kupaće sve je ostavio bez daha.

image
BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Impresivan je, doduše, i zakopčan do grla, kao primjerice na nedavnoj proslavi 50. rođendana svoje prijateljice Victorije Beckham, koju je modna dizajnerica i bivša Spajsica, priredila u privatnom londonskom klubu Oswald‘s. Tom Cruise se na gala zabavi, ponesen dobrom atmosferom i plesnom glazbom razbacao na plesnom podiju, a nastup je na oduševljenje prisutnih završio u svom stilu - naprašivši špagu.

image

Razgolitio se za naslovnicu magazina W 2012.

W MAGAZINE/PLANET/PROFIMEDIA

U čemu je njegova tajna? U lanjskom razgovoru za muški fitness magazin Men‘s Health pojasnio je što za njega znači zdravi stil života, te otkrio svoje prehrambene navike, svakodnevnu rutinu vježbanja i adrenalinsku ovisnost o kaskaderskim scenama koje na snimanjima još uvijek sam izvodi bez pomoći dublera.

Prema mišljenju jedne od najvećih holivudskih zvijezda svih vremena tajna mladolikosti krije se u znatiželji kojom prihvaćamo nove i neuobičajene izazove, što nas u konačnici stalno stavlja pred nove probleme čime se štitimo od rutina i navika koje nas čine tromima, inertnima i samozadovoljnima.

image

Na proslavu 50. rođendana Victorije Beckham stigao je u smokingu i napravio špagu na plesnom podiju

BLITZ PICTURES/SHUTTERSTOCK

"Nikad u dužem vremenskom ciklusu ne ponavljam iste vježbe, jer mozak treba stalno iznova stimulirati promjenama da bi tijelo ostalo u top formi. Zbog toga su moje vježbe i aktivnosti vrlo različite, a osim treninga u teretani uključuju i brojne aktivnosti na otvorenom. Jer nije isto trčite li na pokretnoj traci, na kojoj je svaki korak predvidiv, čim se naviknute na brzinu, uspon i druge zadane elemente, svejedno koliko ih ima ili to radite u prirodi, na neravnom terenu koji ne poznajete i morate paziti na svaki korak", ispričao je Tom Cruise koji uživa i u vožnji kajakom, treninzima mačevanja, dizanju utega, slobodnom penjanju, skokovima padobranom, trekingu, vožnji biciklom...

image

Portret Toma Cruisea s početka karijere prije četiri desetljeća

ELISA LEONELLI/SHUTTERSTOCK

Veliku ulogu u održavanju njegove forme ima i pravilna prehrana, koja uključuje više manjih obroka i dnevni unos do 1200 kalorija, što je već godinama njegov maksimalni limit. Što to znači bit će vam jasno ako tu brojku usporedimo s kalorijskom vrijednosti Big Mac menija koja iznosi 1400 kalorija, dok se jednom pizzom, pak, ovisno o broju i vrsti sastojaka, u tijelo unese otprilike osamsto kalorija.

image

Tom Cruise i Nicole Kidman u ljubavnoj sceni u filmu "Oči širom zatvorene" 1999.

WARNER BROS/KOBAL/SHUTTERSTOCK

Tom Cruise, dakako, jako pazi što jede, pa je s menija tako izbacio slatko, industrijski prerađene namirnice i ugljikohidrate, pa se njegovi obroci temelje na mesu, povrću, voću i orašastim plodovima.

image

Ne može zamisliti dan bez vježbanja

WARNER BROS. PICTURES - ALBUM/ALBUM/PROFIMEDIA

Premda se mnogi pitaju kako mu svega 1200 kalorija može biti dovoljno s obzirom na aktivni stil života i veliku tjelesnu potrošnju, odgovor je zapravo jednostavan i znaju ga svi nutricionisti. Broj kalorija i njihova nutritivna vrijednost nisu u korelaciji, dapače. A u slučaju Toma Cruisea nutritivna vrijednost malog broja pažljivo pripremljenih namirnica može zadovoljiti i održati u ravnoteži sve metaboličke funkcije njegovog organizma.

image

U Rimu je lani predstavio novi nastavak "Nemoguće misije: Odmazda prvi dio"

LUCA CARLINO/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK
Linker
09. lipanj 2024 21:43