DRUGA SEZONA

‘The Bear‘ ide dalje s novim uzbudljivim receptima genijalnog chefa iz Chicaga!

Novih deset epizoda serijala ‘The Bear‘, koji je osvojio publiku i kritiku, a glavnom glumcu Jeremyju Allenu Whiteu donio prvi Zlatni globus, stižu na ljeto.

Ako je netko u to uopće i sumnjao, sad je definitivno potvrđeno da deset novih epizoda serijala "The Bear", čiji je producent Disney +, na ljeto stižu na male ekrane. Priča o vrhunskom chefu Carmyju Berzatti koji prekida karijeru u vrhunskom njujorškom restoranu kako bi od propasti spasio oronulu, zapuštenu zalogajnicu svog pokojnog brata u Chicagu osvojila je publiku i kritiku, a glavnog glumca Jeremyja Allena Whitea prometnula u zvijezdu.

Baš kao i druge glumce iz podjele koje ćemo ponovno gledati u drugoj sezoni, a to su Ayo Edebiri (Sydney), Ebon Moss-Bachrach (Richie), Lionel Boyce (Marcus), Liza Colón-Zayas (Tina), Edwin Lee Gibson (Ebraheim), Corey Hendrix (Gary) i Abby Elliott (Sugar). Očekuju se i slavna glumačka imena u gostujućim ulogama, jer "The Bear" uživa kultni status, a trenutačno je i jedan od najbolje ocijenjenih američkih serijala na malim ekranima.

image

Glumci Liza Colon-Zayas i Jeremy Allen White

SUPPLIED BY LMK/IPA-AGENCY.NET/IPA/PROFIMEDIA

Jeremy Allen White je prošlog tjedna nagrađen svojim prvim Zlatnim globusom, a za ulogu se morao dobro pripremiti, jer uoči snimanja nije imao pojma o kuhanju.

U njegovom domu kuharica je supruga Addison Timlin, također glumica, s kojom ima kćeri Ezer i Dolores, pa je da bi uvjerljivo odigrao Camryja, prošao temeljite pripreme: dva tjedna je pohađao brzi napredni tečaj u najprestižnijoj američkoj školi Culinary Institute of America, a potom ga je chef Dave Berano uzeo na praksu u Pasjoli, francuski restoran s Michelinovom preporukom u Santa Monici.

"Mislio sam da ću samo gledati druge kako rede, ali me Dave bacio u vatru kao pomoćnika u kuhinji. Za mene je to bilo nevjerojatno i najdragocjenije iskustvo", govori White koji se na praksi naučio vješto služiti kuharskim nožem od kojeg se otad ne odvaja.

Kad gledamo kako Carmy brzinom munje sjecka luk, to nije postignuto snimateljskim trikovima ili u montaži, nego se odvija u stvarnom vremenu pred kamerama.

image

Jeremy Allen White sa suprugom Addison Timlin

MICHAEL TRAN/AFP/PROFIMEDIA

O tome da scene budu uvjerljive brine se i glumac Matty Matheson, jedini u ekipi koji ne glumi kuhara, nego Neila Faka, prijatelja glavnih junaka koji je u zalogajnici The Original Beef of Chicagoland majstor za sve popravke. Matheson je, naime, školovani chef: u Torontu vodi nekoliko uspješnih restorana, autor je dvije knjige recepata, voditelj kulinarskih emisija na televiziji, a lani je pod nazivom Rosa Rugosa pokrenuo i liniju radne odjeće za restoransko osoblje.

image

Jeremy Allen White za ulogu je nagrađen svojim prvim Zlatnim globusom

SUPPLIED BY LMK/IPA-AGENCY.NET/IPA/PROFIMEDIA

Upravo je Matheson, zajedno s Jeremyjem Allenom Whiteom, osmislio recepte za jela koja se poslužuju u Carmyjevoj zalogajnici, poput špageta pomoduoro. Glavni su likovi u seriji, naime, Amerikanci talijanskih korijena, ali ne govore književni, nego iskrivljeni američki talijanski pa, primjerice, ne kažu pomodoro, nego pomoduoro, a za mortadelu govore mortadel... Među jelima koja se pripremaju u seriji je i piletina piccata koju kod kuće, prema majčinom receptu, priprema Carmyjeva sestra Natalie, pa je chef odluči uvrstiti i u ponudu svoga restorana.

Recept smo isprobali i stvarno je odličan, a možete ga pronaći u novom broju magazina Gloria koji je od danas na kioscima.

image
PRODUKCIJA GLORIA
Linker
14. travanj 2024 21:50