HIT SERIJA

Tko je glumica iz serije ‘Squid Game‘ o kojoj priča cijeli svijet? Ovo joj je prva uloga, a velika je faca u manekenskom svijetu

Malo tko je ostao ravnodušan ljepotom mlade južnokorejske glumice kojoj je uloga u Netflixovoj seriji prva u životu. A tko je zapravo ona? Već dugo je na sceni, jedna je od najtraženijih manekenki u državi i šire, a na poseban način se povezala s likom, samozatajnom i požrtvovnom Sae Byeok.

Najnoviji hit iz Netflixove radionice "Igra lignje" ili "Squid Game" zaludio je obožavatelje diljem svijeta, u rekordnom roku postao najpopularnija serija u povijesti streaming produkcije, a njihovi glumci južnokorejskog podrijetla doslovno su preko noći postali svjetske zvijezde. Početkom listopada gostovali su u američkom Tonight Showu voditelja Jimmy Fallona, a to je vjerojatno tek početak njihove "zapadne" ekspanzije. Glumci Lee Jung-jae (Seong), Park Hae-soo (Cho Sang), Wi Ha-Joon (Joon-ho) i HoYeon Jung (Sae Byeok) prepoznatljiva su četvorka, a jedina žena u pretežito muškoj postavi glavnih glumaca ima zanimljivu životnu priču.

image
Hoyeon Jung na Pariškom tjednu mode 2019. godine.
JONAS GUSTAVSSON/DDP USA/PROFIMEDIA

Izvana plaha i samozatajna, iznutra borac i jaka žena. Ovako bi se ukratko mogao opisati lik kojeg tumači južnokorejska glumica. Sae-Byeok je u seriji mlad žena koja je pobjegla iz Sjeverne Koreje, a u susjednu Južnu, stigla je s mlađim bratom koji je u domu za nezbrinutu djecu. Njezin cilj, kao i cilj ostalih 455 igrača, je proći svaku od šest smrtonosnih igara kako bi se "dočepala" 250 milijuna kuna kako bi mogla samostalno živjeti s jedinim članom obitelji.

Kroz priču upoznajemo njezin požrtvovan karakter, a ono čime je dodatno zapanjila publiku je nestvarna ljepota - izražena čeljust, male oči, pjegice i puna usta.

Djevojka iz Seoula još je kao tinejdžerica počela raditi kao model za njihov tjedan mode, a od ostalih se isticala po tome što je sama sebi tražila angažmane, bez pomoći agencije. Kroz desetljeće rada, već je surađivala s etabliranim modnim kućama poput Chanela, Bottege Venete i Louis Vuittona. Natjecala se u četvrtoj sezoni emisije "Sljedeći top model Koreje" gdje je završila na drugom mjestu. Zbog toga je bila na naslovnici korejskog izdanja modnog magazina Vogue, ali i Vanity Faira. Dosad nije imala doticaja sa snimanjem filmova i serija, odnosno izjavila je tek kako bi slobodno vrijeme tu i tamo provela gledajući holivudske klasike. Prva uloga joj je upravo u "Squid Gameu", a sama se prijavila na audiciju.

image
Nosila je revije mnogih brenodova.
LYVANS BOOLAKY/DDP USA/PROFIMEDIA

"Toliko sam bila sretna što sam dobila ulogu i što mi se pružila prilika da pokažem svoj talent", rekla je te dodala: "I dalje sam nervozna kada osvijestim da me netko gleda na ekranu. Nisam mogla niti sanjati da će show biti toliko globalno popularan", rekla je za američki Vogue.

Čitajte i: Najava druge sezone 'Emily in Paris' napokon je tu! Otkrivamo što možemo očekivati od vrckaste Amerikanke

Dodala je kako je pronašla sličnost s ulogom koju je igrala te kako nije očekivala da će se s njom toliko povezati.

"U nekim je trenucima njezin život bio sličan mome, pogotovo kada sam živjela vani i putovala. Tijekom tog vremena, bilo mi je jako teško pokazati emocije. Puno toga sam držala u sebi. Stoga, mogu razumjeti njezinu usamljenost", rekla je HoYeoun Jung.

image
Scena iz serije 'Squid Game'
SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Što se tiče daljnjih planova i budućnosti, nije željela biti precizna niti odgovoriti na pitanje ostaje li u glumačkom svijetu. No jedno je sigurno - čeka je blistava karijera neovisno o tome čime se bavila.

I na privatnom planu joj u ovoj fazi života sve cvijeta. U dugogodišnjoj je sretnoj vezi s južnokorejskim glumcem Lee Dong-hwijem.

Čitajte i: Svi pričaju o seriji 'Squid Game'! Nasilje, smrtonosne igre i očajni likovi formula su za 'binge watching'

Linker
11. travanj 2024 01:15