Nije se željela prijaviti

Tko je Konstrakta? Karijere se odrekla zbog obitelji, a da će pobijediti - nije vjerovala

Pjevačici, koja je pobijedila na Pjesmi za Euroviziju s pjwsmom ‘In corpore sano’ i predstavljat će Srbiju na Eurosongu u Torinu, najveća su podrška suprug Milan i djeca Lena i Nikola.

Pjevačica Ana Đurić Konstrakta, koja će predstavljati Srbiju na Pjesmi Eurovizije u Torinu s pjesmom In corpore sano, nije željela da se prijavi na nacionalni izbor za ovo natjecanje. Napravila je to na nagovor prijatelja iz studija Gruvlend gdje je pjesma i nastala, a medijima je priznala da je ne krasi natjecateljski duh.

"Dosta mi je stresna ta vrsta izlaganja. Mislila sam i da pjesmi kao što je 'In corpore sano' nije mjesto na natjecanju. Moja procjena se ispostavila pogrešnom, jer je prošla u uži izbor od 36 pjesama i naišla na odlično razumijevanje i dobru slušanost. Natjecanje za Pjesmu Eurovizije jedan je od bitnijih glazbenih događaja u Srbiji i posljednjih godina je odlično organizirano", kaže Konstrakta.

Pjesmu je komponirala s Milovanom Boškovićem iz benda Zemlja gruva, u kome je bila do 2019. kad je započela solo karijeru. Zanimljivo je da je melodija na “prvo slušanje” osvojila ne samo regiju nego i svijet, a u prilog tome svjedoči i činjenica da je jedna od najpopularnijih mladih holivudskih glumica Zendaya, zvijezda hit serije Euphoria, na svom storyju na Instagramu podijelila Geniusovu top-listu najslušanijih pjesama na kojoj se, između ostalih, nalazi i srpska predstavnica na Euroviziji, i to na šestom mjestu.

image
KOSTA DJURAKOVIć

Čitajte i: Ida Prester o Konstrakti: ‘Ona je ekscentrična, cinična, beskompromisna, ali iskrena‘

Diplomirana arhitektica, koju je ljubav prema glazbi i obitelji odvojila od projektiranja, ističe da posljednjih godina živimo u atmosferi straha gdje je zdravlje postavljeno kao vrhunska vrijednost, ali iza koje stoji enormna potrošnja.

"Odnos prema zdravlju ide od 'mora' do 'može', o njemu se priča kao o nečemu što je u potpunosti u našoj kontroli, samo ako napravimo ovo, kupimo ono, zapratimo najnoviji trend... To traje posljednjih desetak godina i pritisak je koji nas ostavlja u strahu. S druge strane, moguće je ostvariti zdravorazumski odnos u kome je zdravlje donekle u našim rukama, te se bolest i, konačno, smrt prihvaćaju s manje straha", objašnjava Ana.

Inspiracija za pisanje joj je sam život, smatra da su stihovi svuda. In corpore sano dio je nedavno objavljenog Triptiha i čini jedinstvenu cjelinu s pjesmama Nobl i Mekano.

image

Konstraktina pobjednička pjesma dio je Triptiha

ANTONIO AHEL/ATAIMAGES

Čitajte i: Konstrakta komentirala i Hrvatsku predstavnicu: ‘Miju znam po njenom ranijem radu‘

Rekvizite za nastup na Pjesmi za Euroviziju, koji je bio veoma jeftin, pronašla je na Kalenić pijaci i u oglasima. Otkriva da ne podržava bespotrebnu potrošnju jer “imamo dojam da su nam potrebne stvari koje nisu”, ali je uvjerena da je to i pitanje treninga.

Za svoj neobičan nadimak tvrdi da u prijevodu znači racionalno emotivna, te da ga je dobila na studiju arhitekture jer je cijeli svijet i sve fenomene gledala kao konstrukt.

Arhitekturom se već dugo ne bavi, posljednjih 15 godina potpuno je posvećena glazbi, prvo u bendu Zemlja gruva, a posljednje tri godine kao solistica.

image

Ana Đurić s djecom i suprugom Milanom

FACEBOOK/MILAN ĐURIĆ

"Presjekla sam shvativši da se mojoj obitelji više isplati da budem uz djecu i radim ovo što radim, i da mogu više doprinijeti zajednici kroz ovo što radim nego kroz arhitekturu. Domaćica sam, ako to znači da sam tradicionalan tip, onda jesam. Volim biti kod kuće i uz obitelj, to mi paše", izjavila je u jednom od intervjua.

Suprug i kolega, arhitekt Milan Đurić, s kojim ima kćer Lenu i sina Nikolu, velika joj je podrška, posebno jer se ne bavi javnim poslom.

"Nije lako, svako tko radi ovakvu vrstu posla to zna. Tu smo da podržavamo jedni druge, bez toga je jako teško. Bez podrške, ne znam bih li bila toliko uporna da sve izvedem do kraja, da se bavim ovim čime se bavim", ističe Konstrakta.

Upraviteljica je novobeogradske stambene zgrade u kojoj živi, a susjedi su, poslije finala, na jednom od plakata okačenih u ulazu dopisali “Bravo, Ana”.

Linker
14. travanj 2024 18:51