DUJE KLARIC/CROPIX
stotine kilometara ljubavi

Tko je od poznatih Hrvata ljubavnu (ne)sreću našao preko granice?

Neki i dalje uživaju u ljubavnoj sreći, dok su drugi svoje razmirice rješavali preko medija, ali i suda.

Neki i dalje uživaju u ljubavnoj sreći, dok su drugi svoje razmirice rješavali preko medija, ali i suda.

Nikolina i Vidoje Ristović

10 godina

image

Vidoje i Nikolina Ristović

DAMJAN TADIC/CROPIX

Posljednjih dana javnost svjedoči verbalnim užasima kojima svekar Viktor Ristović, poznatiji kao Miša Grof, blati voditeljicu Nikolinu Ristović (46), koja je prije mjesec dana ostala bez supruga Vidoja. Kao da nije dovoljno što joj je srce slomljeno i što je njezina sedmoipolgodišnja kći Una ostala bez oca - Hrvati i Srbi udružili su se u naslađivanju nad njezinim mukama u borbi za zakoniti dio nasljedstva. Pretužan je to kraj velike ljubavi koja je započela na ljeto 2012., kada je u jednom dubrovačkom noćnom klubu Nikolinu i markantnog povjesničara umjetnosti upoznala zajednička prijateljica.

Nedugo nakon toga ponovno su se sreli u Beogradu, gdje su zajedno izlazili, družili se i bolje upoznavali. Nikolina je govorila da ju je osvojio duhovitošću, inteligencijom i pažnjom, pa kada joj je nakon samo dva mjeseca u jednom noćnom klubu spontano na prst stavio zaručnički prsten, rekla je "da". Vjenčali su se u rujnu 2013. na glamuroznom slavlju u Monte Carlu pred 70 uzvanika koji su slavili tri dana. Nikolina je nosila vjenčanicu Monique Lhuillier, a Vidoje crno Lanvinovo odijelo i budućnost se tada činila tako blistava.

Njihovu ljubav je u prosincu 2014. zapečatilo rođenje kćeri Une Sofije. Vidoje je bio iznimno brižan i prema Nikolininoj kćeri Hani (25) iz veze s novinarom Markom Cigojem, a par je godinama živio na relaciji Zagreb-Beograd.

Prošle godine u veljači Vidoje je spasio život supruzi i kćeri, koje su se skoro ugušile ugljičnim monoksidom. Par je nakon toga kupio veliku kuću u podsljemenskoj zoni koju je Nikolina mjesecima s ljubavlju preuređivala. Vidojeva iznenadna smrt shrvala ju je, a sve što sada proživljava davno je prešlo granice dobrog ukusa. Da to može vidjeti, njezin pokojni suprug vjerojatno bi bio ljutit i tužan, i kako kažu njihovi obiteljski prijatelji - sigurno bi je pokušao zaštititi.

Lucija Šerbedžija i Filip Gajić

7 godina

image

Lucija Šerbedžija i Filip Gajić

MILOVAN MILENKOVIC

I desetljeće nakon razvoda, glumica Lucija Šerbedžija (49) i srpski redatelj Filip Gajić (55), u dobrim su odnosima i brinu o sinu Sergeju (14) i kćeri Anastaziji (12), koje su dobili u braku, sklopljenom 2006. u masliniku u Barbarigi nedaleko od Fažane. Upoznali su se još kao klinci, 1978., u predstavi "Oslobođenje Skoplja", u kojoj je Lucijin tata Rade Šerbedžija igrao glavnu ulogu.

Prijateljstvo iz djetinjstva 2005. preraslo je u ljubav, no brak u kojem su partneri zbog posla živjeli na dvije adrese – Lucija i djeca bili su u Zagrebu, a on u Beogradu – nije uspio. Ipak, ljubavni krah završen razvodom 2012. nije narušio dobre odnose pa je tako Gajić, kad je bivša supruga u kolovozu 2014. slomila kuk, tjedan dana bio uz nju kako bi joj pomogao da prebrodi prve dane nakon operacije.

Nina Violić i Milan Marić

1,5 godina

image

Nina Violić i Milan Marić

LIVIO ANDRIJIC/CROPIX

Sve javnosti poznate ljubavi srpskog glumca Milana Marića (31), koji je publiku diljem Balkana osvojio ulogom Tome u biografskom filmu o pjevaču, skladatelju i tekstopiscu Tomi Zdravkoviću, bile su znatno starije od njega. Baš kao i naša glumica Nina Violić (50). Upoznali su se 2014. u Beogradu, gdje je ona gostovala sa svojom predstavom "Kako smo preživjele"

Ljubavna romansa, planula krajem godine, nastavila se u Zagrebu, gdje je glumac igrao Gavrila Principa u predstavi "Mali mi je ovaj grob", a da ljubav cvjeta svjedočile su zajedničke slike na društvenim mrežama koje je par objavljivao. No, nakon godinu i pol Ninina ljubav s 19 godina mlađim kolegom "poklekla" je - navodno - zbog razdvojenosti jer se on zbog angažmana privremeno preselio u daleki Sankt Peterburg.

Bojan Navojec i Hristina Popović

3 godine

U njihovoj vezi nije nedostajalo strasti, a sve se odvijalo filmskom brzinom. Glumac Bojan Navojec (46) i njegova kolegica Hristina Popović (40) upoznali su se 2011., na snimanju hit drame "Parada", u kojoj je glumio Bojanov brat Goran, a ona igrala glavnu žensku ulogu. Već u siječnju 2012. rodila im se kćer Luča, a veza u kojoj je Hristina, kaže, vozeći "na relaciji Beograd – Zagreb upoznala svaku rupu na cesti" potrajala je tri godine.

Nikada nisu otkrili zašto su prekinuli, no Bojan kaže da se trudi što više i češće vidjeti kćer. Uz to, svakodnevno se čuju i videopozivima i porukama pa je očito da se bivši partneri zajedno brinu o kćeri, svjesni koliko je važno da su u njezinu odrastanju važni i otac i majka.

Severina Vučković i Milan Popović

2 godine

image

Milan Popović i Severina

DAMIL KALOGJERA

Jedna od najturbulentnijih ljubavnih veza na ovim prostorima – ona pjevačice Severine (50) i srpskog poduzetnika Milana Popovića (58) započela je pjesmom, a završila brojnim sudskim procesima kojima se kraj ne nazire. Fatalni susret zbio se 10. prosinca 2010., na proslavi Popovićevog rođendana u Beogradu, na kojem je nastupila Severina.

Ni tjedan kasnije pozvala ga je na beogradsku promociju svog DVD-a, a na dočeku Nove godine u Bečićima pokraj Budve, gdje je pjevala, pojavili su se kao – par. Premda se pričalo o prekidima i mirenjima, 20.veljače 2012. na svijet stiže plod njihove ljubavi – sinčić Aleksandar.

Ubrzo potom, počele su nevolje u raju i već u listopadu iste godine par je prekinuo "zbog neslaganja karaktera". Potom se izmjenjuju mirenja i razlazi, a nakon "sporazumnog prekida" angažiranje odvjetničkih timova i borba za skrbništvo nad njihovim sinom koja traje, svako malo nadopunjena novim sudskim procesima.

ČVRSTE VEZE

Ida Prester i Ivan Peševski

image

Ida Prester i Ivan Peševski

Glazbenica i voditeljica Ida Prester Peševski (43) i srpski poduzetnik Ivan Peševski Vani (45) upoznali su se prije deset godina, dvije godine kasnije jedno su se drugom zavjetovali na vječnu ljubav, a u braku su dobili sinove Roka (8) i Ria (5). Već nakon nekoliko mjeseci veze, Ida se iz Zagreba – gdje je dala otkaz i prodala stan - preselila u Vanijev rodni Beograd.

Čim su postali roditelji, par se dogovorio da će im baze biti i Beograd i Zagreb, pa su početkom 2020. donijeli odluku da sele u hrvatsku metropolu. Tu su krenuli u nove poslovne vode, Vani je u zagrebačkom središtu otvorio trgovinu, Ida radi brojne projekte, a kako su oboje izrazito društveni, često koriste baka servis da bez brige uživaju u izlascima.

Goran Bogdan i Jovana Stojiljković

image

Goran Bogdan i Jovana Stojiljković

Našeg proslavljenog glumca Gorana Bogdana (41) i njegovu srpsku kolegicu Jovanu Stojiljković (30) Amorova je strelica pogodila prije tri godine, a javnost je za romansu saznala nakon što ju je Goran nakon premijere u Narodnom pozorištu u Beogradu, gdje je igrala glavnu ulogu, dočekao s velikim buketom cvijeća.

Zaljubljene poglede i diskretne nježnosti, iako o vezi nisu željeli govoriti, razmjenjivali su i na drugim događanjima. Lani su se mediji raspisali o prekidu velike ljubavi čemu je presudila razdvojenost zbog poslovnih obaveza. No, nekoliko mjeseci kasnije, krajem prošle godine, na snimanju serije u Hrvatskoj ljubav se ponovo rasplamsala i par se pojavio na otvorenju drugog Ponta Lopud Film Festivala.

Hoće li ljubav na relaciji Zagreb Beograd ovaj put biti dovoljno jaka da prevlada razdvojenost zbog brojnih angažmana koje oboje imaju, pokazat će vrijeme.

Frano Lasić i Milena Matić

image

Frano Lasić i Milena Matić

DAMJAN TADIC/CROPIX

Sedma godina braka za njih nije bila kobna - hrvatski glumac Frano Lasić (67) i srpska slikarica Milena Matić (36) zaljubljeniji su no ikad, a u prosincu 2020. su postali roditelji dječačića Nikolasa. Tako je poznati zavodnik u četvrtom braku i četvrti put postao otac. Iz prijašnjih brakova ima sinove Janka (33) i Luku (22) te kćer Linu (24).

Frano i Milena, koja je nakon vjenčanja uzela suprugovo prezime, žive u Beogradu, gdje živi i Frano, iako ga poslovi često vode i u Zagreb. No, poslovne obaveze nikada nisu narušile njihov skladan brak, a javno priznaju da se vole baš kao i prvog dana otkako su zajedno.

Linker
26. travanj 2024 10:40