Cijena ‘strasti‘

To boli: Drake u jednom danu ostao bez pola milijuna dolara

Mnoge zvijezde imaju slično iskustvo, ali nitko ne gubi kao kanadski glazbenik, koji je zbog svojih sklonosti zaradio nadimak Deep Pockets.

Imovina kanadskog repera Drakea procjenjuje se na 180 milijuna dolara, no gubitak od 430 tisuća dolara preko noći ni njemu nije "kikiriki". Pogotovo jer mu je novac iscurio kroz prste zbog dvije oklade na MMA borce Josea Alda i Kamarua Usmana, a obojica su poraženi. Poznato je da Drake voli opasne dečke i lud je za klađenjem, no zbog svojih pogrešnih procjena ovog je proljeća na raznim UFC borbama izgubio 675.000 dolara. Druga strast su mu brzi automobili, a oklada na Charlesa Leclerca na Velikoj nagradi Španjolske u Formuli 1 u svibnju ga je olakšala za još 26 tisuća dolara. Sve skupa, 1,32 milijuna dolara u posljednjih šest mjeseci - što jasno govori o tome da pjevač ima ozbiljan problem s ovisnošću o klađenju. Toliki da već godinama postoji šaljiva priča o "Drakeovom prokletstvu" - kletvi koja sustigne poznate sportaše koje podržava i na koje se kladi. Nakon što objavi selfie s njima - redovito izgube utakmicu ili meč.

Iako su mu sportske oklade omiljene, pjevač voli i rulet, a po igri ulaže između sto i dvjesto tisuća dolara. Tijekom karantene navukao se i na online kockanje, osobito u kriptovalutama, a zbog ljubavi prema velikim ulozima dobio je nadimak Deep Pockets (duboki džepovi).

Ljubav prema klađenju navodno je naslijedio od oca, glazbenika Dennisa Grahama, koji je također bio strastveni kockar.

A kolika je ta ljubav najbolje govori sat koji si je kupio prije dvije godine. Riječ je o 620.000 dolara vrijednoj verziji u obliku potpuno funkcionalnog mini ruleta, koji je izrađen u urarskoj tvrtki Jacob & Co.

Srećom po Drakea, posao mu zasad dobro ide - magazin Billboard nedavno je objavio da je postao prvi glazbenik u povijesti koji je imao 30 hitova na prvih pet mjesta njihove top liste (za ilustraciju, Beatlesi su imali 29) te prvi koji je na Top 100 prešao magičnu brojku od stotinu pjesama. Tako da reperova "zlatna pipa", koliko god suludo trošio, vjerojatno još dugo neće presušiti.


POROČNE ZVIJEZDE

BEN AFFLECK

image

Ben Affleck

MATTEO CHINELLATO NURPHOTO VIA AFP

Kako ovisnost o kockanju u kombinaciji s alkoholizmom može upropastiti obitelj najbolje zna holivudska zvijezda Ben Affleck. Njemu se zbog toga raspao brak s glumicom Jennifer Garner, a nakon što je 2001. u jednoj noći na pokeru izgubio 400.000 dolara, završio je na odvikavanju od kockanja. Prije osam godina izbačen je iz Hard Rock Casina & Hotela u Los Angelesu dok je igrao blackjack uz optužbe da ‘broji karte‘. Ti mračni dani su iza njega: nedavno se oženio pjevačicom i glumicom Jennifer Lopez, a turnire u pokeru igra samo povremeno, za gušt.

TOBEY MAGUIRE

image

Tobey Maguire

MARTIN SLOAN/AVALON/PROFIMED MARTIN SLOAN/AVALON/PROFIMED

Zvijezda filmskog serijala ‘Spider-Man‘ 2011. našla se usred skandala zbog sudjelovanja u ilegalnim turnirima pokera. Bogataši i glumačke zvijezde prvo su se okupljali u njegovoj kući, a potom u podrumu čuvenog holivudskog kluba Viper Room, koji je pretvoren u ilegalnu kockarnicu. Za nju se doznalo kad je jedan visokopozicionirani menadžer prokockao 25 milijuna dolara investitorovog novca, a Tobey Maguire je od te svote za kartaškim stolom zaradio 300.000 dolara. Ilegalnu kockarnicu u Viper Room je vodila Molly Bloom, koja je napisala knjigu po kojoj je 2017. snimljen film ‘Velika igra‘.

MICHAEL JORDAN

image

Michael Jordan

PATRICK KOVARIK AFP

Jedan od najvećih košarkaša u povijesti, Amerikanac Michael Jordan, strastveni je kockar, a legenda kaže da je momčad Chicago Bullsa, za koju je igrao, znala unajmiti profesionalne igrače pokera da igraju s njim u avionu i hotelu prije velikih natjecanja kako ne bi zaglavio u kockarnici. Kladio se i na potpuno sulude stvari: primjerice, jednom je izgubio 300.000 dolara jer se okladio da će idućim udarcem pogoditi rupu na golf-terenu. Godinama se prepričavala Jordanova bizarna oklada u 900 dolara da će njegova prtljaga prva stići s pokretne trake u zrakoplovnoj luci. Slavni košarkaš nikada nije priznao da je ovisan o kocki - uvijek je tvrdio je da je to zapravo ovisnost o natjecanju.

PARIS HILTON

image

Paris Hilton

GHOST/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Mnogi znaju za čuvenu snimku seksa koja je 2004. bogatu nasljednicu Paris Hilton učinila slavnom, ali većina ne zna da je Rick Salomon, s kojim je na snimci, profesionalni igrač pokera. Vjerojatno je on utjecao na njezinu ljubav prema toj igri zbog koje je 2006. izgubila svoj skupocjeni Bentley. Doduše, Paris je znala i slaviti pa je tako na svoj 31. rođendan osvojila 30.000 dolara. Svoju sklonost kockanju je dobro unovčila i 2015., kada je snimila reklamu za online kladionicu BGO Bingo i postala njihovo zaštitno lice.

Linker
19. travanj 2024 00:15