Modne vode

U Cannesu, osim novog dečka, predstavila i prvu kolekciju koju potpisuje s Donatellom Versace

Britanska pjevačica Dua Lipa u Cannes je stigla s dečkom, filmskim redateljem Romainom Gavrasom, a njezinu prvu reviju nosila je Irina Shayk.

Tipični barbiecore, u te dvije riječi mogu se sažeti prve reakcije na lansiranje "La Vacanze" capsule kolekcije modne kuće Versace koju zajednički potpisuju Donatella Versace i Dua Lipa. Vijest o njihovoj suradnji na modnoj sceni odjeknula je poput bombe, ali nikog nije pretjerano iznenadila jer je popularna pjevačica bila zaštitno lice tog modnog brenda, te nosila Versaceove revije skupa s najvećim supermodelima.

Kolekcija je predstavljena za vrijeme trajanja Filmskog festivala u Cannesu kao jedan od najvećih popratnih društvenih događaja, a Donatella Versace i Dua Lipa istražile su bogatu arhivu kuće te reinterpretirale Versaceove ikonične komade i printove iz devedesetih godina. Uoči revije za Vogue, Donatella Versace je otkrila detalje i rekla da njihova kolekcija slavi slobodu jakih žena, poput Due Lipe, koje su samouvjerene, snažne i sposobne utjecati na ljude.

image

Irina Shayk nosila je reviju

SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

"O kolekciji sam počeli razmišljati na zabavi u New Yorku. Zatim sam prošlog listopada napravila prve skice koje sam poslala Donatelli da mi kaže svoje mišljenje, a kolekcija definitivno opravdava svoje ime. Željeli smo naglasiti tu prazničku atmosferu stvaranjem zabavne garderobe u ljetnim bojama i s motivima leptira i bubamara posvuda’, istaknula je pop zvijezda.

Dua Lipa je ove godine na crvenom tepihu Filmskog festivala u Cannesu, predstavila i svog novog dečka, francuskog redatelja Romaina Gavrasa, no njezini obožavatelji nisu oduševljeni tim izborom. Prvi put su zajedno stigli na party nakon dodjela britanskih filmskih nagrada BAFTA u Londonu u veljači ove godine, a u ožujku su skupa stigli na reviju Saint Laurenta na Pariškom tjednu mode. Filmski redatelj 14 godine je stariji od svoje drage, a režirao je glazbene spotove, te dolazi iz ugledne obitelji: njegova majka Michele Ray-Gavras je novinarka i producentica, a otac Costa Gavras, filmaš i oskarovac. Prije Dua Lipe bio je u vezi s Ritom Orom, a Dua Lipa je s njim prohodala nakon završetka veze s Anwarom Hadidom, modelom, glumcem i producentom, te mlađim bratom supermodela Belle i Gigi Hadid.

image

Francuski redatelj Romain Gavras i Dua Lipa na kanskoj premijeri filma "Kralj Alžira"

PATRICIA DE MELO MOREIRA AFP
Linker
06. travanj 2024 17:18