RAVNO DO DNA

U engleskom zatvoru je plakao jer je bio samo broj, a sad se vratio mami u Njemačku

Legendarni njemački tenisač Boris Becker otpušten je zbog dobrog vladanja s odsluženja zatvorske kazne i pojavio se na crvenom tepihu filmskog festivala u Berlinu.

Svatko uči isključivo iz vlastitih iskustava, pokušaja, uspjeha i promašaja, ali nekima izgleda nikakva škola ne pomaže. Po riječima njegove bivše supruge Lilly Kerssenberg, to je slučaj i legendarnog njemačkog tenisača, 55-godišnjeg Borisa Beckera, najmlađeg pobjednika Wimbledona u povijesti tog turnira. Nakon odsluženja osam mjeseci kazne iza rešetaka u Engleskoj zbog prikrivanja imovine i prevare vjerovnika u postupku proglašenja osobnog bankrota otpušten iz zatvora, a ostatak svoje uvjetne kazne provest će u Njemačkoj sa zabranom ulaska na teritorij Velike Britanije.

image

Boris Becker i Lilian de Carvalho na premijeri dokumentarca "Boom! Boom! The World vs Boris Becker" na Berlinaleu

JOHN MACDOUGALL AFP

"Ne vjerujem da ga je zatvor promijenio, jer on ima osobnost vraga: Borisa Beckera jedino zanima Boris Becker i apsolutno nitko i ništa drugo na ovom svijetu. On može biti šarmantan, duhovit i fin, ali u njegovom svijetu sve se vrti samo i jedino oko njega, to se nikada neće promijeniti", izjavila je Kerssenberg za njemački tabloid Bild povodom puštanja svog bivšeg supruga na slobodu.

U braku su proveli devet godina, a razveli su se u svibnju 2018. nepunu godinu nakon što je Boris Becker proglasio osobni bankrot. Njezine riječi direktno se odnose na Beckerov ekskluzivni i dobro plaćeni televizijski intervju njemačkoj SAT.1 u kojem se predstavio kao potpuno nova osoba otkako je izašao iz zatvora.

image

Na izricanje presude u Londonu lanjskog travnja stigao je s Lilian de Carvalho Monteiro

ADRIAN DENNIS AFP

"Bila je to teška, skupa i vrlo bolna lekcija, ali sam preživio i iz nje mnogo toga naučio, prije svega da se ništa ne događa bez razloga. Iz zatvora sam izašao jači, bolji i snažniji nego ikad, potpuno spreman za novi početak. U zatvoru sam bio nitko i ništa, čovjek bez imena i prezimena te prošlosti, sveden na broj - A2923EV. Tako su me zvali, a od drugih zatvorenika sam primao i prijetnje smrću", tim je riječima Boris Becker opisao svoje zatvorsko iskustvo.

Ispričao je i da ga je u zatvoru posjećivala njegova djevojka Lilian de Carvalho Monteiro, brazilska analitičarka, s kojom je stigao na izricanje presude i od koje se u sudnici u suzama oprostio nakon što je proglašen krivim i osuđen na zatvorsku kaznu.

image

Boris Becker i američki redatelj Alex Gibney u Berlinu

STEFANIE LOOS AFP

Po povratku u Njemačku skrasio se u gradu Leimenu, u kojem živi i njegova majka 87-godišnja Elvira Pisch u čijem je zagrljaju zaplakao od sreće. Nije bez posla jer je ponovno dobio angažman teniskog komentatora na kanalu Eurosport, a bio je i zvijezda dana na filmskom festivalu Berlinaleu, gdje je prikazan dokumentarni film "Boom! Boom! Svijet protiv Borisa Beckera" američkog redatelja Alexa Gibneyja o njegovom putu do sportskog idola i ravno do dna.

image

Beckerova izvanbračna kći Anna Ermakova zvijezda je TV showa ‘Let‘s Dance‘

ACTION PRESS/SHUTTERSTOCK

Boris Becker pušten je na uvjetno izdržavanje kazne zbog posebnog propisa koji u Velikoj Britaniji vrijedi za strance, a iz komfora uvjetne slobode sada može uživati i u plesnim nastupima svoje kćeri Anne Ermakove, koja je zvijezda nove sezone plesnog televizijskog showa "Let‘s Dance" koji se od 2006. s velikim uspjehom prikazuje u Njemačkoj.

Riđokosa manekenka plod je očeve petominutne izvanbračne afere s Angelom Ermakovom na stubištu ekskluzivnog londonskog restorana Nobu, a priznao ju je tek pošto je očinstvo potvrđeno DNK testom.

"Ta greška me koštala braka, ali ne žalim, jer sam dobio prekrasnu kćer. Anna nije greška i ja obožavam svoju kćer", izjavio je svojedobno Boris Becker.

image

Boris Becker s majkom Elvirom

UWE ANSPACH/DPA/PROFIMEDIA
Linker
19. travanj 2024 22:12