NIJE IM LAKO

Uoči tragične pogibije spiskala je bogatstvo, a sinove je ostavila posvađane!

Sinovi američke glumice Anne Heche morat će se zadovoljiti ostacima ostataka nekadašnjeg bogatstva svoje majke.

Bio je to nezapamćen dan sudskih poraza za kanadskog glumca Jamesa Tuppera, bivšeg partnera pokojne glumice Anne Heche s kojom ima 13-godišnjeg sina Atlasa.

Sudac losanđeleškog visokog suda Lee Bogdanoff odbio je njegov zahtjev da bude pravni zaštitnik njihovog sina u podjeli imovine pokojne glumice u ostavinskoj raspravi, te nagovijestio da će njezinom imovinom do Atlasove punoljetnosti upravljati njezin stariji sin Homer Heche Laffoon.

image

Uoči pogibije spiskala je većinu svog bogatstva

CHELSEA LAUREN/SHUTTERSTOCK

Zvijezda serijala Male velike laži odluku je prihvatio teško i s nevjericom, tresući glavom s rukama u džepovima, na što ga je sudac upozorio da svojim ponašanjem pokazuje frustraciju i nepoštivanje suda.

"Ne tresite glavom i izvadite ruke iz džepova", upozorio ga je.

"Ne vjerujem da će stariji brat štititi interese mlađeg. Nezreo je i nezaposlen, Atlasa tretira kao neprijatelja, a ovom odlukom će se njihov odnos nepovratno urušiti. Od dana majčine smrti njih dvojica se uopće nisu čuli, među njima kontakt ne postoji, a prvo što je napravio - promijenio je bravu na ulaznim vratima", izjavio je Tupper, a njegov odvjetnik je dodao kako je Homer zabranio Atlasu pristup stanu u kojem su Anna Heche i on živjeli kad je želio iz njega pokupiti svoje stvari.

image

Iduće ročište zakazano je 30. studenog

MONA SHAFER EDWARDS/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

"Braća imaju isti interes i nema razloga da se netko drugi brine o tome u njihovo ime", presudio je Bogdanoff i dodao da ne vidi po čemu Homer nije kvalificiran za upravljanje majčinom imovinom do Atlasovog 25. rođendana kad se ona među njima treba ravnopravno podijeliti.

"U Kaliforniji ne biramo najbolju osobu za to, u ovoj državi možete biti i nepismeni i dobiti to pravo ako vam pripada", dodao je.

Iduće ročište zakazano je 30. studenog, a sudac je upozorio odvjetnike da ne gube vrijeme na prizive koji sigurno neće biti uvaženi.

image

Anne Heche sa sinom Homerom i Jamesom Tupperom 2011.

PICTURE PERFECT/SHUTTERSTOCK

Baš kao i na dokazivanje tvrdnje da je Anne Heche u poruci elektroničkom poštom od 25. studenog 2011. izrazila svoju oporuku, navodno ovlastivši Tuppera da upravlja njezinom ostavštinom u slučaju smrti, što tvrdi njegov odvjetnik.

Uoči ročišta u javnost su izašli dokumenti koji jasno pokazuju da Anne Heche u trenutku svoje pogibije nije bila milijunašica kako se pretpostavljalo, nego da je većinu svoje (milijunske) zarade spiskala. Vrijednost njezina stana procijenjena je na 400 tisuća dolara, a otprilike na taj iznos procijenjena je vrijednost svega ostalog što je posjedovala - novca na bankovnim računima, dionica, prihoda od tantijema, buduće biografije, filmskih i ostalih prava.

image

Sina Homera dobila je u braku sa snimateljem Coleyom Laffoonom 2002.

DAVID BUCHAN/SHUTTERSTOCK

To znači da je prije smrti spiskala milijune od prodaje svojih bivših nekretnina: imanja u Hancocki Park-Wilshireu u okolici Los Anglesa čija je vrijednost bila procijenjena na četiri milijuna dolara, te kuće za odmor na jezeru Silver Lake, koju je lani s tadašnjim partnerom Thomasom Janeom prodala za dva milijuna dolara.

image

Anne Heche i James Tupper na gala večeri posvećenoj ženama u filmskoj industriji 2014.

BROADIMAGE/SHUTTERSTOCK

Anne Heche iza sebe nije ostavila pravno valjanu oporuku, a 20-godišnjeg sina Homera dobila je u osmogodišnjem braku sa snimateljem Colemanom Laffoonom.

S Jamesom Tupperom bila je u vezi jedanaest godina, a u povijest Hollywooda osim filmskim i televizijskim ulogama upisala se i kao ikona LGBT pokreta, jer je potkraj devedesetih javno obznanila vezu s komičarkom i voditeljicom Ellen DeGeneres. Mediji su ih prozvali prvim holivudskim gay superparom.

image

Na dodjeli nagrada DGA Awards u Los Angelesu u ožujku ove godine

MATT BARON/SHUTTERSTOCK
Linker
24. travanj 2024 14:42