Modno ljubavna veza!

Ususret velikom slavlju sljedeće godine, dizajnerski par otkriva svoju ljubavnu priču

Tvorci brenda Arileo, bračni par Pirić, već devetnaest godina dijele dobro i zlo, kako u poslu, tako i u braku. Za Gloria.hr podijelili su tajnu njihovog uspjeha, a prokomentirali su nam i što im je donijela suradnja s Hanom Huljić za koju su kreirali vjenčanicu za njezino vjenčanje s Petrom Grašom.

Ako netko na našem modnom nebu može reći da im je ova godina započela kao u snu, onda su to kreatori Marija i Jurica Pirić koji stoje iza brenda Arileo. Nakon iznimno teškog perioda za modnu industriju, koja je zbog pandemije „popucala po šavovima”, od početka 2022. rade punom parom. A u to smo se uvjerili i sami: kad smo u 19 sati pokucali na vrata njihovog ateljea, još su radili na posljednjim skicama.

„Trenutno pripremamo nekoliko mini kolekcija za proljeće ljeto. Uglavnom je riječ o svečanom programu jer dolazi vrijeme krizmi, pričesti i matura”, kazali su nam supružnici Pirić.

image

Kreativni supružnici već su 19 godina zajedno u ljubavi i u poslu.

BOZIDAR VUKICEVIC/CROPIX CROPIX

Splitski dvojac, koji je poznat po nosivoj elegantnoj i bezvremenskoj modi te suradnji s brojnim zvijezdama, za naš je portal otvorio vrata svog obiteljskog doma.

Šarmantno uređen dvoetažni stan nalazi se na istoj adresi gdje i njihov atelje, koji su osnovali sada već davne 2003. Marija i Jurica bivši su studenti milanskog studija modnog dizajna Marangoni, a iste godine kad su pokrenuli brend Arileo, uplovili su u bračnu luku tako da će im 2023. biti dvostruko slavljenička.

image

Poznati dizajneri otvorili su za nas vrata svog splitskom doma.

BOZIDAR VUKICEVIC/CROPIX

„Upoznali smo se na prvoj godini studija, a prohodali smo pred diplomu. Doduše, meni se Marija od prvog dana sviđala, no kako smo prije veze dugo bili prijatelji, nisam mislio da kod nje imam ikakve šanse. Ljubav nam se dogodila na samo Valentinovo”, prisjetio se za nas Jurica Pirić.

Najdugovječniji supružnici među domaćim dizajnerima roditelji su 18-godišnje Ive i četiri godine mlađeg Marina, a svojoj ljubavi posvetili su i ime brenda. Arileo je, naime, izvedenica prvih slova njihovih horoskopskih znakova na talijanskom jeziku.

„Ja sam Lav, a Jurica je Ovan, premda se na prvu čini suprotno jer je on više lavovski otvoren i pričljiv, dok sam ja samozatajna polovica u našem braku”, kazala nam je napola u šali Marija Pirić.

image

Marija je u ateljeu zadužena za skiciranje i konstrukciju.

BOZIDAR VUKICEVIC/CROPIX CROPIX

Kreativni Splićani povjerili su nam kako im je uspjelo pomiriti profesionalni i privatni život budući da već devetnaest godina demantiraju staru narodnu izreku kako ne treba miješati ljubav i posao.

„Zapravo je to dobitna kombinacija jer nas je dugogodišnje partnerstvo naučilo da je kompromis majka svih odnosa. U skladu s našim drugačijim osobnostima, imamo i različit pristup modi. Marija je veliki kreativac i sklonija je nekoj minimalističkoj modi za razliku od mene, koji voli istraživati trendove. No, ta naša simbioza je urodila zajedničkim izričajem i za sebe volimo reći da smo minimalistički pomaknuti trendovima. U našem ateljeu Marija je uglavnom zadužena za skiciranje i konstrukciju, a sve drugo je moj zadatak ”, objasnio nam je dizajner, koji kaže da su ravnopravno podijelili i privatne obaveze. Supruzi rijetko pomaže jedino u kuhinji jer je, veli, u tome nenadmašna.

image

Jurica Pirić Hanu Huljić je kao mladenku vidio prije Petra Graše.

BOZIDAR VUKICEVIC/CROPIX

Ovaj dvojac zajedno je potpisao i vjenčanicu Hane Huljić, koja je jedna od najviše komentiranih svadbenih kreacija među domaćim celebovima.

Čitajte i: ČAROBNA... HULJIĆEVA KĆI U BRAČNU LUKU UPLOVIT ĆE U STILU FILMSKE DIVE IZ PEDESETIH GODINA

Podsjetimo, lijepa trudnica bračne je zavjete s Petrom Grašom izmijenila u retro vjenčanici nadahnutoj pedesetim godinama prošlog stoljeća. Jurica Pirić, koji u Splitu, ali šire, već godinama ima status hrvatskog Elie Saaba, šali se da je Hanu kao mladenku vidio prije Graše jer joj je na dan vjenčanja pomagao s uređivanjem.

„Kad kreiramo vjenčanice uvijek poštujemo želje mladenki. Tako smo za Hanu osmislili styling koji je u skladu s njezinom osobnošću. Hana nije tip od šljokica, perja i sličnih ukrasa koji su već neko vrijeme u trendu. Napravili smo joj dvije skice i ona se odlučila u pet minuta. Poznaje naš dizajn i voli to što radimo. Iskreno, jednostavniju mladenku od nje nismo imali”, istaknuli su za naš portal Marija i Jurica Pirić.

image

Hana Huljic i Petar Graso na terasi hotela prije odlaska na vjencanje u crkvi sv. Dominika.

TOM DUBRAVEC/CROPIX CROPIX

Za Hanu i inače imaju samo riječi hvale. Kako su nam rekli, znaju je od njezine jedanaeste godine te su joj radili kreacije za sve važne trenutke, a prije godinu dana bila je zaštitno lice njihove kampanje.

Uspješni supružnici priznaju da im je Hanina vjenčanica bila veliki izazov zbog popularnosti nje i Graše. I dva mjeseca nakon svadbe ne mogu se načuditi koliki je medijski interes izazvala njihova suradnja s Hanom. I dva mjeseca nakon svadbe ne mogu se, kažu nam, načuditi koliki je javni interes izazvala njihova suradnja s Hanom.

"Tijekom tih nekoliko tjedana svaki dan me zvao netko iz medija, a na dan vjenčanja društvene mreže su nam bile pretrpane porukama. Moram priznati da nas je sve to malo zateklo nespremne jer godinama radimo s velikim zvijezdama pa ipak nikada nismo doživjeli takvu medijsku pompu", ispričao nam je kroz smijeh Jurica.

image

Modni dvojac iduće godine slavi 20. rođendan njihovog brenda Arileo.

BOZIDAR VUKICEVIC/CROPIX

On i supruga Marija od samih početaka rade s brojnim zvijezdama. Upravo su oni zaslužni su za neka od najboljih izdanja pjevačica Danijele Martinović, Albine, Lorene Bućan, Ane Opačak, glumice Ane Gruice Uglešić, tv voditeljice Mirne Maras Batinić te Domenice Žuvele i Vjekoslave Huljić, koje su odjenuli i za Hanino vjenčanje.

Marija Pirić šali se da zacijelo nema muškarca koji im ne zavidi na privilegiji da mogu „razodjenuti„ Jelenu Rozgu.

Čitajte i: JELENA ROZGA ODLIČNO NOSI HALJINU S DOMAĆIM POTPISOM I SANDALE GUCCI

„Sa svim navedenim zvijezdama redovito surađujemo već godinama tako da smo mnogo više od tek poslovnih suradnika. Tonči i Vjekoslava Huljić bili su nam među prvim klijentima, a često se družimo i na privatnim feštama”, iskreni su supružnici Pirić, koje smo pitali da nam otkriju i neke pikanterije, jer nema sumnje da zidovi njihovog atelijera kriju mnoge tajne.

„Jednom sam odbio dizajnirati haljinu za mladenkinu svekrvu jer je inzistirala na kreaciji od bijele čipke kako bi joj pokvarila svadbu”, ispričao nam je Jurica Pirić.

Najpoznatiji splitski kreatori, iza kojih je četrdesetak velikih revija na svim važnijim domaćim modnim događanjima i još toliko manjih kampanja, zadovoljno zaključuju da im je ova godina najljepša uvertira za njihov dvadeseti rođendan Arilea iduće godine.

„Naša kći Iva upravo završava srednju školu, a velika joj je želja upisati modni dizajn. Iako joj nismo nametali životni put, drago nam je ako se nađe u tome i nastaviti graditi naš brend", nadaju se supružnici.

Linker
24. travanj 2024 20:26