SAMO NEBO JOJ JE GRANICA

Veliki uspjeh Petre Marčinko: Naše tenisko čudo ustaje u šest, odlična je učenica, a obožava mamine palačinke

Mlada Zagrepčanka u Miamiju je proslavila 16. rođendan i prva u povijesti osvojila dvostruku krunu na Orange Bowlu. Bravo!

Sportski znalci već godinama u kuloarima pričaju kako na zagrebačkim teniskim terenima raste i razvija se tenisko čudo neslućenih mogućnosti, kojem je samo nebo granica. A nakon dvostruke pobjede 16-godišnje Zagrepčanke Petre Marčinko na najvažnijem juniorskom turniru Orange Bowlu u Miamiju, gdje je trijumfirala u pojedinačnoj konkurenciji i u parovima - to je potpuno jasno i kompletnoj svjetskoj javnosti.

image

Petra Marčinko

NIKOLA VILIC/CROPIX

Takav uspjeh, naime, dosad nije zabilježen u analima tog turnira i njime se Petra upisala u povijest bijelog sporta.

U finalu singla prvo je prošle nedjelje svladala Ruskinju Dianu Šnajder, a onda nekoliko sati kasnije istog dana skupa s njom osvojila i finale parova.

Čitajte i: Nives, Goran i Oliver Ivanišević zvijezde zagrebačke špice: najljepše je u tatinom naručju

Sinoć se s ocem Vjekoslavom Marčinkom, bankarskim menadžerom i bivšim košarkašem, vratila u Zagreb, gdje ju je mama tradicionalno dočekala s punim tanjurom njezinog najdražeg jela - palačinkama s čokoladnim namazom.

Bijeli sport u kojem je od jučer najbolje rangirana juniorka na svijetu bio joj je, čini se, zapisan u zvijezdama. Rođena je 4. prosinca 2005. na dan kad je hrvatska teniska reprezentacija u Bratislavi osvojila svoj prvi Davisov kup. Do četrnaeste godine skupila je toliko pobjedničkih pehara i medalja da je za njih trebalo naći posebnu prostoriju jer za njih više nije imala mjesta u sobi. Sportski uzor joj je legendarni košarkaš Dražen Petrović, a svako jutro ustaje u šest kako bi prije škole stigla na jutarnji trening, a usprkos brojnim izostancima zbog putovanja na turnire i pripreme Petra je odlična učenica.

- Moje je samo da igram, treniram i učim o svemu ostalom brine se tata - izjavila je Petra, čiju karijeru vodi tim iz agencije našeg proslavljenog tenisača Ivana Ljubičića. Da podsjetimo prva i dosad jedina hrvatska tenisačica koja je osvojila najprestižniji juniorski turnir bila je Dubrovčanka Ana Konjuh, koja je do tog uspjeha u pojedinačnoj konkurenciji stigla prije devet godina.

Linker
16. travanj 2024 10:54