VELO MISTO

‘Velo misto‘ stiže u kazalište: Aljoša Vučković prošao je muku da spasi kćer

Kultni televizijski serijal "Velo misto" adaptiran je u kazališnu predstavu čija je premijera 3. ožujka u zagrebačkom kazalištu "Komedija".

Povodom stote godišnjice rođenja legendarnog splitskog književnika Miljenka Smoje, njegovi junaci iz kultnog televizijskog serijala "Velog mista" oživjet će 3. ožujka na pozornici zagrebačkog kazališta Komedija. Nezaboravni Meštar i Papundek, Ferata i Violeta, Strikan i Netjak u režiji Marine Pejnovović su Damir Lončar (Meštar), Ivan Čuić (Papundek), Vanda Winter (Violeta), Filip Juričić (Ferata), Davor Svedružić (Strikan) i Goran Malus (Netjak), a u glumačkoj anasambl predstavi sudjeluju i članovi zbora kazališta.

image

Glumci predstave ‘Velo misto‘: Nera Stipičević, Filip Jurčić, Vanda Winter, Ivan i Ana Magud, Ivan Glowatzky

BILJANA BLIVAJS/CROPIX

Povodom velike obljetnice legendarni televizijski Ferata, 76-godišnji Aljoša Vučković gostovao je na Hrvatskoj televiziji. Popularni glumac svojedobno se povukao iz javnosti zbog bolesti, a novinarima je otkrio da više ne glumi jer u svom stanju ne može raditi.

image

Aljoša Vučković u Splitu 2011.

PAUN PAUNOVIC CROPIX

"Bolestan sam i ne osjećam se dobro, to je glavni razlog", izjavio je za Kurir. Glumac je službeno u mirovini već četrnaest godina, a s pozornice se povukao kad je s repertoara 2011. skinuta predstava "Otac na službenom putu" u kojoj je glumio. Iako su mu predlagali nove uloge, redom ih je odbijao. Toj odluci nije kumovala samo Aljošina bolest, nego i novi izazovi u obiteljskom životu, te briga oko unuka.

image

Legendarni televizijski Ferata i Violeta

A emotivan susret s kolegom Duškom Valentićem, koji je u serijalu "Velo misto" maestralno utjelovio Papundeka, dogodio se pred kamerama, u emisiji "Zlatna liga". "Kad god dođem u Split i Dalmaciju, svi me zovu isključivo Ferata. U početku je moja supruga na to reagirala i pitala me zašto se uopće osvrćem na to. Objasnio sam joj da bih onda slobodno mogao dići sidro ili što kažu pokupiti kofere i vratiti se nazad. To nije bilo nikakvo prozivanje, to je nešto što je održavalo to da ja pripadam njima, da je to lik koji je duboko utjelovljen u taj ambijent, da sam ja to po njihovom shvaćanju dobro napravio. Zto me i oslovljavaju na taj način" ispričao je glumac koji živi u Beogradu sa suprugom Editom, te kćerima Leanom i Sarom.

image

Filip Juričić

BILJANA BLIVAJS/CROPIX

Leana je krenula očevim stopama, ali je zbog problema s ovisnošću završila na odvikavanju, a nakon brojnih napisa i lažnih glasina glumac je zamolio medije za poštivanje privatnosti kako bi svoje probleme riješili sami kako najbolje znaju i umiju. Leana se srećom uz podršku svojih najbližih uspjela suočiti sa svojim demonima i izvukla se iz pakla ovisnosti, a danas predaje glumu i govorništvo.

image

U predstavi sudjeluje kompletni glumački ansambl Komedije

INES NOVKOVIć
Linker
15. ožujak 2024 15:19