Mariska Hargitay i Peter Hermann

 ANGELA WEISS/AFP/PROFIMEDIA
JAKO SE VOLE

Vjenčani album slavne glumice povodom 19. godišnjice: "Ti si najbolje što mi se ikad dogodilo!"

Američka glumica Mariska Hargitay proslavila je 19. godišnjicu braka s kolegom Peterom Hermannom kojeg je upoznala na snimanju serijala "Zakon i red: Odjel za žrtve".

Američka glumica Mariska Hargitay proslavila je 19. godišnjicu braka s kolegom Peterom Hermannom kojeg je upoznala na snimanju serijala "Zakon i red: Odjel za žrtve".

Proslavila ju je uloga Olivije Benson, detektivke i inspektorice iz popularnog američkog serijala "Zakon i red: Odjel za žrtve", koji je po mnogima je jedan od najintrigantnijih ženskih likova u povijesti televizije. A svakako i jedan od najdugovječnijih jer se "Zakon i red: Odjel za žrtve" bez prekida snima od 1999. godine. Tako je posve izvjesno kako će Mariska Hargitay svoj 60. rođendan u siječnju iduće godine dočekati na setu popularnog serijala zahvaljujući kojem je stekla globalnu popularnost i osobno bogatstvo čija se vrijednost procijenjuje na sto milijuna dolara. Danas po epizodi zarađuje više od petsto tisuća dolara i smatra se jednom od najbolje plaćenih televizijskih glumica, a većinu svog bogatstva uložila je u luksuzne nekretnine na području New Yorka.

image

Mariska Hargitay i Peter Hermann upoznali su se 2002.

EVERETT COLLECTION/EVERETT/PROFIMEDIA

U New Yorku živi s tri godine mlađim suprugom, glumcem Peterom Hermannom, s kojim je ovih dana proslavila 19. godišnjicu braka. A fotografije iz njihovog vjenčanog albuma tim je povodom objavila na svom profilu na instagramu uz opis: "Najbolji ples u mom životu. Jedini ples mog života."

Mariska i Peter upoznali su se na snimanju serijala "Zakon i red: Odjel za žrtve", a prvi zajednički izlazak bio im je na nedjeljnu misu. "Obožavamo se zajedno smijati, imamo sličan smisao za humor. Prije nego što sam upoznao Marisku nisam mogao ni sanjati da će smijeh i radost postati najvažniji svakodnevni sastojci mog života", opisao je Peter Hermann bračnu svakodnevicu s Mariskom Hargitay.

image

Supružnici podižu sinove Augusta i Andrewa, te kćer Amayju

JAMIE MCCARTHY/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

Par je ljeto proveo na talijanskom otoku Capriju, omiljenoj destinaciji svjetskog jet-seta, a u objavama iz Italije jedan drugome su ljubavne izjave pisali na talijanskom. Zajedno podižu troje djece: sina Augusta koji je u lipnju proslavio 17. rođendan, te 12-godišnju kćer Amayju i njezinog vršnjaka Andrewa, koje su posvojili 2011.

Mariska Hargitay mnogo energije, truda i novca ulaže za zaštitu žrtava obiteljskog nasilja i zlostavljanja, posebno žena i djece, a njezina zaklada Joyful Heart Foundation omogućila je sigurno utočište, terapeutske programe i stipendije za tisuće korisnika u New Yorku, Los Angelesu i na Havajima.

image

Mariska Hargitay i Peter Hermann

ANGELA WEISS/AFP/PROFIMEDIA

"Zlostavljanje i sve vrste nasilje nad ženama i djecom jedan su od gorućih problema našeg društva i jedna od najvećih civilizacijskih sramota koju svi skupa zajedničkim naporima moramo nastojati prevladati i spriječiti u svakom obliku", izjavila je Hargitay.

Linker
27. travanj 2024 15:15