Frankie Valli i Jackie Jacobs vjenčali su se 26. lipnja ove godine

 AVALON.RED/AVALON/PROFIMEDIA
ČETVRTI BRAK

Vjenčanje u 90-oj: Slavni glazbenik u Las Vegasu oženio 30 godina mlađu djevojku

Frankie Valli i njegova djevojka Jackie vjenčali su se nakon osam godina veze na privatnoj ceremoniji u Las Vegasu - uzvanika nije bilo, a par je čak i kumove unajmio.

Frankie Valli i njegova djevojka Jackie vjenčali su se nakon osam godina veze na privatnoj ceremoniji u Las Vegasu - uzvanika nije bilo, a par je čak i kumove unajmio.

Američki pjevač Frankie Valli, pjevač i frontmen sastava The Four Seasons koji se proslavio hitovima "Can‘t Take My Eyes Off Of You", "Walk Like a Man", "December 1963 (Oh, What a Night)", "Grease"..., vjenčao se 26. lipnja u Las Vegasu s Jackie Jacobs, bivšom marketinškom menadžericom televizijske postaje CBS. Američki glazbenik, koji i dalje povremeno nastupa, 3. svibnja je proslavio 89. rođendan, a svoju je izabranicu, 60-godišnju Jackie Jacobs pred oltar odveo nakon osam godina veze. Bila je to privatna ceremonija, bez uzvanika i svatova, a kumove su unajmili na licu mjesta u hotelu Westgate u Las Vegasu. Mlada je nosila jednostavnu vjenčanicu i buket bijelih ruža, a nakon što su izrekli zavjete mladoženja joj je na uho svojim prepoznatvljivim falsettom otpjevao evergreen "Can‘t Take My Eyes Off Of You", a nakon toga su svojoj bračnoj sreći nazdravili pjenušcem u hotelskom baru.

image

Frankie Valli i Jackie Jacobs u Newarku gdje je popularni pjevač ove godine dobio svoju ulicu

BRIAN BRANCH PRICE/ZUMA/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

"Upoznali smo se u restoranu u Los Angelesu 2007., kad se Frankie pridružio našem društvu. Ostali smo u kontaktu sve do sudbonosnog poziva potkraj 2015. kad me pozvao na prvi izlazak. I to je bilo to, otad smo nerazdvojni", ispričala je Jackie Jacosbs u razgovoru za časopis People.

Francesco Stephen Castelluccio rođen je 3. svibnja 1934. u obitelji talijanskih imigranata u Newarku u američkoj saveznoj državi New Jersey, kao najstariji od trojice sinova lokalnog brijača i radnice u pivovari. Pjevač je odlučio postati nakon što ga je majka kao 7-godišnjaka povela sa sobom na koncert Franka Sinatre u dvorani Paramount Theatre na Manhattanu, a umjetničko ime odabrao je po tada popularnoj country pjevačici Texas Jean Valli, čije je prezime - prisvojio.

image

Frankie Valli s unukom Oliviom Valli i suprugom Jackie Jacobs

CHELSEA LAUREN/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Nakon brojnih pokušaja pedesetih, kad je povremeno radio i kao brijač jer glazbom nije mogao osigurati egzistenciju, sve se posložilo s osnivanjem benda The Four Seasons čiji su originalni članovi uz njega bili Tommy DeVito, Bob Gaudio i Nick Massi. Njihov bend je šezdesetih imao čak 29 pjesama na ljestvici top 40, od kojih su njih četiri zasjele na prvo mjesto najpopularnijih. Originalna postava se raspala zbog kockarske ovisnosti Tommyja DeVita, čije je dugove Frankie Valli godinama vraćao, ali je The Four Seasons 1990. zaslužio svoje mjesto u Rock and Roll kući slavnih u Clevelandu.

Nakon raspada Jersey Boysa, kako su bend nazivali obožavatelji, Frankie Valli je nastavio nastupati samostalno, a priča jednog od najpopularnijih američkih bendova šezdesetih ovjenčana je i iznimno popularnim, nagrađivanim broadwayskim mjuziklom "Jersey Boys", koji se diljem svijeta s raznim postavama neprekidno izvodi od 2004., a njegovu filmsku adaptaciju iz 2014. potpisuje proslavljeni glumac i redatelj Clint Eastwood. Frankie Valli je u njemu glavni lik, a priča se vrti i oko najvažnijih događaja u njegovom privatnom životu, koji je bio podjednako zanimljiv, ako ne i burniji od njegove glazbene karijere.

Sa svojom mladenačkom ljubavi Mary Mandel vjenčao se 1957., a osim kćeri Antonije i Francine do razvoda 1971. podizali su i njezinu kćer Celiju. Celia je poginula 1980. u padu s požarnih stepenica, a niz obiteljskih tragedija nastavio se kada je Francine šest mjeseci kasnije preminula od predoziranja. Antonia je pak iz kratkog braka s Gerryjem Polcijem, bubnjarem Four Seasonsa, dobila kći Oliviju Polci, koja je u produkciji "Jersey Boysa" iz 2019. igrala ulogu svoje bake Mary.

image

Frankie Valli nastupio je na gala koncertu uoči dodjele nagrada Grammy ove godine

EMMA MCINTYRE/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

Nagađa se da je Frankie Valli bio i u braku s Mary Ann Hannagan, s kojom je u vezi bez djece proveo osam godina, a 1984. vjenčao se s Randy Clohessy s kojom je dobio trojicu sinova. U brakorazvodnoj parnici 2004. jedno od glavnih pitanja osim odluke o skrbništvu i visini alimentacije koju će Frankie Valli isplaćivati bivšoj supruzi za odgoj i školovanje sinova, bilo je treba li u bračnu stečevinu uračunati i isplaćenu policu životnog osiguranja, koju je Randy Clohessy unovčila 2003., a odlukom Vrhovnog suda iz 2014. presuđeno je da je i taj novac dio zajedničke bračne stečevine.

Kako god, Frankie Valli danas nema nikakvih financijskih problema: vrijednost njegovog osobnog bogatstva - koje većinom dolazi od tantijema i uspjeha popularnog mjuzikla na čiju priču polaže prava - procijenjuje se na 80 milijuna dolara. Dovoljno za dug i sretan život sa svojom novom suprugom Jackie Jacobs.

Linker
28. travanj 2024 02:00