Raznovrsni interesi

Vlasnica jesenskog hita mlađe generacije: Glazbenica Miach otkrila nam je sva svoja lica

Mlada glazbenica osim trending hita kojeg je snimila s Hiljsonom Mandelom ima i crni pojas iz taekwondoa i zavidne kolekcije kožnih jakni.

Jedna pjevačica, četiri pjesme među kojima je i duet s popularnim treperom, ispao je recept za uspjeh na top ljestvicama, barem kada je u pitanju Mia Čičak - Miach i njena pjesma "NLO". Ova svestrana 25-godišnjakinja u svijet glazbe nije sletjela slučajno. Pjesme koje je predstavila sama je i napisala s producentom Lockroomom, a njihovu ljubavnu tematiku crpi od svuda. "Neke pjesme su inspirirane mojim prijašnjim iskustvima ili trenutnim situacijama, neke iskustvima mojih prijatelja, a neke su jednostavno zamišljene priče", kazala je Mia u razgovoru za Gloria.hr.

Za Miach govore da je jedna od najperspektivnijih mladih glazbenica, hit "NLO" otpjevala je uz Hiljsona Mandelu, a ekspresna popularnost pjesme ju je iznenadila, iako je vjerovala u nju. "Znala sam da smo napravili kvalitetnu pjesmu te sam se nadala da će ljudi pozitivno reagirati, međutim nisam mislila da će sve krenuti ovako brzo kako trenutno ide. Tako da sam jako zahvalna na pozitivnoj reakciji kod publike", iskrena je glazbenica.

image

Duet s Hiljsonom Mandelom postao je veliki hit

NEJA MARKICEVIC/CROPIX

Iako gradi glazbenu karijeru, paralelno radi i na akademskoj u potpuno drugom smjeru - završila je preddiplomski studij iz Međunarodnih odnosa, a završava diplomski iz Poslovne ekonomije i globalizacije.

Educirala se i na West Endu

Pjevanje je oduvijek voljela, ali je sa završetkom srednje škole ipak odlučila krenuti u drugom smjeru jer, kako priznaje, tada ni sama nije znala što želi. Na kraju je sretna što ima diplomu, a i u pet godina školovanja osim što je naučila mnogo, shvatila je da se želi baviti muzikom. No za vrijeme studija, ulagala je i u svoje glazbeno znanje, tako je 2018. u West Endu u Londonu pohađala radionice mjuzikla, kaže, a tada ju je zanimala i gluma.

image

Pjevačica Miach nedavno je objavila pjesmu ‘NLO‘

NEJA MARKICEVIC/CROPIX

"Iskustvo na West Endu mi je bilo izvrsno! Tamo smo radili i na pjevanju i na glumi i na plesu, ali prvenstveno na sveukupnom scenskom nastupu pa smatram da sam imala priliku puno naučiti od vrhunskih predavača", kazala je Mia. Privatno najviše sluša rap i r‘n‘b, od uzora bi izdvojila umjetnike upravo iz tih žanrova - Jhene Aiko, Drakea, Nicki Minaj i Snoh Aalegru.

image

Vlasnica je crnog pojasa iz taekwondoa

NEJA MARKICEVIC/CROPIX

Iako vizualno krhka, rijetki znaju da je Mia punih 11 godina trenirala taekwondo, vlasnica je crnog pojasa titule prvakinje grada Zagreba, a bila je i treća u zemlji. Kaže sport ju je mnogo toga naučio, osim rada i discipline, kroz njega je spoznala još nešto. "Po mom mišljenju, najbitnije što me sport naučio, je znati procijeniti kada ne smiješ odustati, a kada je pravo vrijeme da nešto pustiš", ispričala je i dodala da joj je sport uvijek bio hobi i nije se imala namjeru profesionalno njime baviti.

image

Ponosna je na svoju kolekciju kožnih jakni

NEJA MARKICEVIC/CROPIX

"Nadam se da to nikada neću morati koristiti u životu da je izvan dvorane, ali vjerujem da bi se bolje snašla u opasnoj situaciji nego da nisam trenirala", odgovorila je na pitanje je li ikad tu borilačku vještinu morala koristiti kako bi se zaštitila.

Svoje široke interese može zahvaliti i horoskopu, kao prava blizanka. "Najviše me opisuje iz mog znaka je to što bih rekla da sam komunikativna i prilagodljiva, a to su neke od karakteristika blizanaca, ali moram priznati da se više poistovjećujem sa znakom jarca, u kojem mi je mjesec", otkrila je i da je zanima astrologija.

image

Kaže da praktički živi u second hand shopovima

NEJA MARKICEVIC/CROPIX

Za sebe tvrdi da živi u second hand dućanima, u kojima najradije kupuje, svoj stil opisuje kao promjenjiv, outfit joj ovisi o raspoloženju taj dan, no uvijek je kod nje prisutan utjecaj 2000-ih i devedesetih. Voli nakit i sunčane naočale.

"Najponosnija sam na kolekciju raznovrsnih kožnih jakni, North Face prsluk za 50 kuna i zeleni Ermenegildo Zegna sako za sedam kuna", istaknula je ulove iz dućana rabljene odjeće na koje je najponosnija. Osim toga radno nosi mnogo vintage nakita kao i sunčane naočale, a kupovinu na takvim mjestima preporučila bi svima, jer upravo su takvi komadi na njoj najzamjećeniji i dobivaju najviše pohvala.

Linker
05. ožujak 2024 16:34