ODBROJAVANJE JE POČELO

Vodimo vas u Torino: Znamo tko su voditelji i kako izgleda pozornica Eurosonga 2022.

Voditelji gala večeri su proslavljena talijanska pjevčica Laura Pausini, TV voditelj Alessandro Cattelan i pjevač Mika.

Odbrojavanje je počelo: do Eurosonga 2022. u talijanskom Torinu, ostalo je još osamdeset dana, a organizatori su upravo predstavili impresivnu pozornicu na kojoj će se predstaviti izvođači iz čak 43 zemlje. Polufinalne večeri održat će se 10. i 12. svibnja, a veliko finale s 25 najboljih na rasporedu je 14. svibnja u olimpijskoj areni Pala Olimpico u kojoj je tijekom Zimskih olimpijskih igara 2006. održan turnir u hokeju na ledu.

image

Pozornica Eurosonga 2022. sastoji se od tri glavna elementa: sunca, poluotoka i vrta

FRANCESCA MONTINARO STUDIO

Upravo na dan održavanja Dore, na kojoj biramo hrvatske predstavnike koji će nas predstavljati u Torinu, organizatori su predstavili vizuale impresivne pozornice koja će izvođače dočekati na sjeveru Italije.

Čitajte i: ‘DORITOSI‘ NASTUPAJU! NEPOZNATI DETALJI O SVIM NAŠIM FINALISTIMA NA DORI 2022

Talijanska arhitektica Francesca Montinaro svoj je projekt pod nazivom "The Sun Within" (Uronjeno Sunce) zamislila kao kinetičku skulpturu nebeske zvijezde koja omogućava život na Zemlji. Pozornica izgleda poput poluotoka - s jasnom asocijacijom na Apeninski poluotok i talijansku čizmu - a u njezinom središtu se nalazi uronjeno Sunce, središte spektakularnog light showa koji organizatori pripremaju za gledatelje i izvođače.

image

Arhitektica je svoj rad nazvala "Uronjeno Sunce'

FRANCESCA MONTINARO STUDIO

Treći scenski element je mediteranski vrt, čije se raslinje u igri iluzije i stvarnosti transponira u razigrani arhitektonski element.

Prije dva tjedna objavljena su i imena voditelja torinskog Eurosonga, a među njima je najveće ime Laura Pausini. Dobitnica Grammyja i Zlatnog globusa jedna je od najnagrađivanijih talijanskih estradnih umjetnica, a svečanost će voditi sa svojim kolegama i prijateljima Aleom i Mikom.

image

Voditelji Eurosonga 2022. Mika, Laura Pausini i Alessandro Cattalan poznaju se s festivala u San Remu

MARIA LAURA ANTONELLI/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Alessandro Cattelan je iskusni i omiljeni TV voditelj koji trenutačno za talijanski Netflix priprema autorsku emisiju "Jednostavno pitanje" (Una semplice question). U njoj će svoje slavne goste propitivati o njihovim jedinstvenim iskustvima u potrazi za srećom.

Treći voditelj je Michael Holbrook Penniman Jr., pjevač, zabavljač, dizajner i ilustrator poznatiji po nadimku Mika, koji se 2007. proslavio pjesmom "Grace Kelly", a njegov je debitantski album "Life In Cartoon Motion" prodan u sedam milijuna primjeraka.

image

Finale Eurosonga 2022. na rasporedu je 14. svibnja

FRANCESCA MONTINARO STUDIO
Linker
17. travanj 2024 09:27