vatrena navijačica

Voditeljica Antonia Ćosić susrela se s Vatrenima nakon poraza: Ima poruku za sve navijače!

Nakon što je voditeljica HRT-ove emisije Vijesti iz kulture bodrila vatrene na stadionu u utakmici protiv Argentine, susrela se s njima u hotelu i poželjela im je uspjeh u utakmici za bronačnu medalju.

"Jesmo, izgubili smo od Argentine, pa što!? Treba biti velik i u pobjedi i u porazu. Zadržati zajedništvo i bodrenje baš sad, ne navija se za Hrvatsku samo kad pobjeđujemo. Svaki put do uspjeha sazdan je od pobjeda i poraza pa tako i priča naše reprezentacije. A biti među četiri najbolje reprezentacije svijeta po meni je bez sumnje veliki uspjeh", kazala nam je Antonia Ćosić, voditeljica Vijesti iz kulture na HRT-u koja se našla među nekoliko tisuća navijača koji su u Dohi bodrili našu reprezentaciju u utakmici protiv Argentine.

image

Antonija i Ivan Perišić

PRIVATNI ALBUM
image

Nikud bez hrvatske zastave

PRIVATNI ALBUM
image

S prijateljicom Anom Majić u navijačkom korneru hrvatskih navijača

Antonia je inače poznata kao velika ljubiteljica putovanja koja svaki slobodni trenutak koristi za upoznavanje novih zemalja, pa joj je i prvi boravak u Katru bio veliko veselje.

image

Na stadionu

PRIVATNI ALBUM

"Doha mi je jedinstveno iskustvo jer se vidi koliko je Katar s tim monumentalnim zgradama bogata zemlja, a za mene je to nešto posve novo. No nama je bilo kao da smo doma - daleko od doma. Navijači su se okupljali na svakom koraku, pjevale su se navijačke pjesme i ta atmosfera je nešto što je meni tu utakmicu učinila posebnom. Iako nas je bilo premalo u odnosu na argentinske navijače. Ne želim sada biti jedan od izbornika jer svi smo tome skloni kad igra Hrvatska. Odjednom je 3,8 milijuna izbornika i svi bi nešto iz naslonjača šapnuli Zlatku Daliću. O psihologiji nešto znam jer sam je diplomirala pa vam mogu reći da je uvijek lakše biti među pobjednicima. Kada dijelimo uspjeh, spontano nam dolazi rečenica: ‘Pobijedili smo‘, a kad se gubi, onda se govori: ‘Nije im išlo, griješili su‘. Odjednom su ‘oni‘, a ne ‘mi‘", kaže nam voditeljica koja nije ostala nezapažena u Dohi.

Unatoč svim navijačkim rekvizitima, neki od navijača prepoznali su simpatičnu voditeljicu.

image

Voditeljica s kolegom Franom Ridjanom koji na utakmicama diže atmosferu

PRIVATNI ALBUM
image

Antonia i Josip Juranović

PRIVATNI ALBUM

"Neki navijači su me zezali da trebam napraviti reportažu o kulturi u Dohi. Ne znam kako su me prepoznali dok sam vikala iz sveg glasa s vaterpolo kapicom na glavi, ali kazali su mi da gledaju Kulturu na Prvom prije spavanja. Meni je to ipak bilo slobodno vrijeme, a kapa dolje kolegama koji su radili, Martini Validžić, Marku Šapitu, cijeloj sportskoj redakciji i nezamjenjivom navijaču Frani Ridjanu koji je cijeli stadion dizao na noge", kaže.

Antonia Ćosić bila je i među onima koji su se uspjeli sresti s našim nogometašima nakon utakmice. Iako su dečki bili vidno razočarani ipak su navukli osmijeh na lice kada su vidjeli koliko im je ljudi došlo u hotel čestitati na srčanoj borbi i ohrabriti ih za subotnju utakmicu protiv Maroka.

Linker
20. travanj 2024 00:36