privukla je pažnju

Voditeljica otvorenja mosta otkrila nam je s čim se borila: ‘Bila sam na 40 posto kapaciteta‘

Unatoč velikoj tremi, vrućini i manjku snage zbog nedavne bolesti, dubrovačka voditeiljica publiku je osvojila svojim suverenim voditeljskim nastupom, lijepim izgledom, ali i glasom dobro poznatim njezinim sugrađanima

Dubrovačka voditeljica Nila Miličić Vukosavić, dokaz je da bi čelnici HRT-a češće mogli posegnuti za ‘‘blagom‘‘ koje im se krije u regionalnim centrima i osvježiti nacionalni program zapostavljenim licima.

Simpatična crvenokosa voditeljica, koja je uz Duška Ćurlića, suvereno odradila svečanost otvorenja Pelješkog mosta dolazi s Radio Dubrovnika gdje obnaša dužnost ravnateljice, a zaposlenica je HRT-a od 1981. Od samih početaka radi kao spikerica, voditeljica i novinarka, trenutno je ravnateljica Radio Dubrovnika, a njezin glas pa i stas dobro je poznat Dubrovčanima i svim stanovnicima juga Hrvatske.

Uz redoviti posao u eteru, godinama vodi razne manifestacije kao što je dodjela nagrade Orlando na Dubrovačkim ljetnim igrama tako da strah od publike i kamera nema, no ovaj put, priznala nam je - imala je neopisivu tremu. Što i ne čudi jer se radilo o povijesnom događaju uz direktan TV prijenos s bogatim scensko - glazbenim programom kojem je nazočio i rijetko skladan državni vrh.

"Iako iza sebe imam više od dvadeset godina voditeljskog iskustva uživo, imala sam puno veću tremu nego što sam očekivala. Bio je to spoj treme i velikog uzbuđenja jer ipak se radi o povijesnom događaju čiji sam sada i ja mali dio. Iskreno kada su mi javili da ću biti voditeljica te svečanosti, mislila sam da se netko zabunio", priznala nam je na početku razgovora.

image

Nila s Duškom Čurlićem

PRIVATNA ARHIVA

Jeste li zadovoljni odrađenim poslom?

Još sam pod dojmom, na drugima je da to ocijene, a za sada dobivam samo pohvale. Za mene je to bila velika čast i mogu reći kruna karijere. Znam da smo mi voditelji samo mala poveznica u cijeloj priči, ali to je bio povijesni trenutak s našim veličanstvenim Pelješkim mostom u glavnoj ulozi. A moram vam otkriti da mi uistinu nije bilo lako jer sam prije samo deset dana preboljela koronu koja mi je ‘sjela‘ na gornje dišne putove tako da mi je trebalo puno više snage i koncentracije nego inače.

Otvorenje sam odradila s 40 posto svojih kapaciteta, ali dovoljno adrenalina.

Je li vam kolega Duško Ćurlić bio podrška?

Iako se znamo godinama, jako sam sretna da mi se pružila prilika da prvi put radimo zajedno. On mi je na kraju svečanosti rekao da je zadovoljan i to mi je dovoljno.

Tko vam je odabrao haljinu?

Mi nemamo usluge stilista tako da sam sama odabrala komplet domaćeg brenda XENIA Designe. Željela sam nešto minimalistički, ali s pomakom, radi se o suknji s košuljom, a priznajem da sam razmišljala i o nekoj življoj boji, no crno je uvijek najelegantnije.

Kako su tekle pripreme za otvorenje s obzirom na to da je u Komarni i na Pelješcu bilo prilično vruće?

Mi smo svi stigli dan ranije jer smo imali generalnu probu i na tom zvizdanu nije nam bilo lako. Za svoj izgled na sam dan otvaranja mosta moram zahvaliti našoj poznatoj dubrovačkoj šminkerici Ani Obradović Kračić, koja me sredila u šatoru na plus četrdeset, bez ventilatora i ogledala. Na meni je samo bilo da se prepustim u njezine iskusne ruke i da joj vjerujem. A odradila je odličan posao jer mi je frizura i šminka na toj temperaturi bila do kraja svečanosti postojana. I unatoč tremi i vrućini, bilo mi je divno.

Je li vaša obitelj bila u publici?

Nažalost, nisu mogli. Iz prvog braka imam već dva odrasla sina, a sa suprugom Sebastijanom Vukosavićem s kojim sam prije nekoliko dana proslavila 23 godine braka, imam 22-godišnju kćer. Suprug je bio dežuran u studiju jer oboje radimo na Dubrovačkom radiju i tamo je gledao prijenos.

image

Nila sa suprugom Sebastijanom

PRIVATNA ARHIVA

Koliko vam je kao rođenoj Dubrovkinji važan ovaj most?

Neopisivo. Ali ne samo nama, nego svim stanovnicima Hrvatske kao i turistima koji više neće morati stajati u kilometarskim kolonama. Za nas Dubrovčane problemi su bili vrlo pragmatični. Primjerice istekne vam osobna iskaznica, morate do Splita, a morate prijeći dvije granice. Sve je to naravno bilo izvedivo, ali sada će biti puno jednostavnije i brže. Da ne kažem koliko će živnuti i prekrasan Pelješac. Samo da nam završe pristupne ceste.

image

Pripreme za svečanost otvorenja Pelješkog mosta

PRESS

Jeste li uspjeli na kraju proslaviti?

Na žalost nismo. Nakon dva dana bilo smo toliko umorni da sam se s kolegama uputila na spavanje. Mislim da nitko od nas sudionika proslave nije imao snage za slavlje.

A jeste li se provozali mostom?

Naravno. Dan prije samog otvorenja s akreditiranim kolegama s HRT-a u kombiju. Most je stvarno veličanstven, a mi smo još k tome bili sami na njemu. Neopisivo.

Linker
30. studeni 2023 23:47