Snimljeno ispred Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu

 VEDRAN PETEH CROPIX
EKSKLUZIVNO

Naš glazbenik prvi put govori o ljubavi s voditeljicom i odlasku pred oltar: "Veselimo se vjenčanju"

Pjevač Alen Đuras i voditeljica Lota Ana-Klaudija Štilinović novi su par na sceni: u ekskluzivnom razgovoru otkrivaju kako su se upoznali, zaljubili i zaručili te što su sve zamislili za svoje veliko vjenčanje iduće godine.

Pjevač Alen Đuras i voditeljica Lota Ana-Klaudija Štilinović novi su par na sceni: u ekskluzivnom razgovoru otkrivaju kako su se upoznali, zaljubili i zaručili te što su sve zamislili za svoje veliko vjenčanje iduće godine.

Glazbenik Alen Đuras (30) nije sklon igrama na sreću, no već je osvojio glavni zgoditak - u ljubavnom smislu. Prije godinu dana je upoznao Loto djevojku i inženjerku agronomije Ana-Klaudiju Štilinović (30) te se s njom nedavno i zaručio. Susreli su se na prisavskim hodnicima kada je ona stigla na audiciju za emisiju, a on bio mentor u lanjskoj sezoni showa "Zvijezde pjevaju". Nakon nekoliko mjeseci ju je pozvao na kavu i sve ostalo je, kaže, povijest. Proteklih mjesec dana bila mu je najveća podrška u novoj sezoni showa, gdje je pjevao s radijskom voditeljicom Ivanom Mišerić i ispao u petoj epizodi.

"Veliki je uspjeh doći do polufinala i ponosan sam na nas jer smo dobro izveli pjesme uz sitne greške. Ivana je velika radnica, prihvatit će kritiku, brzo upija, kreativna je i bio je gušt raditi s njom. Drago mi je što su Mihovil Španja i Goran Bošković otišli u finale, oni su moji favoriti, ispunjeni su kao osobe i vidi se da uživaju. Publiku su digli na noge i imaju nevjerojatnu energiju", govori Alen Đuras. Zbog showa se s Anom proteklih mjesec dana vidio samo u prolazu, jer on je bio na probama, a ona okupirana poslom u jednom odvjetničkom uredu gdje radi u timu za pravne tehnologije i inovacije.

image

Snimljeno ispred Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu

VEDRAN PETEH CROPIX

Iako je završila glazbenu školu i uživa u pjevanju, pred Alenom ne želi pustiti glas. S druge pak strane, Alen nema glazbeno obrazovanje, ali samouvjereno vlada pozornicom već osam godina otkako je napustio posao konobara, prijavio se na "The Voice Hrvatska" i zatim nastavio pjevati u brojnim televizijskim projektima, eventima, a katkad i vjenčanjima. Zasigurno će zapjevati i na Aninom i svom, za koje već imaju i datum.

Pamtim osjećaj s našeg prvog spoja, kada sam je vidio kako silazi iz tramvaja. Osmjehnula mi se, trnci su me prošli. Ubrzo smo počeli živjeti zajedno

"Rezervirali smo resort Corberon woods, šator u šumi u Zaprešiću. Već smo organizirali cvijeće Pixy With Love i rezervirali bend Infinity, a za šminku će biti zadužena Nina Pejnović. Plan nam je pozvati dvjestotinjak ljudi. Idealnu vjenčanicu još tražim, uopće ne znam što želim, samo mi je važno da se u njoj osjećam slobodno jer obožavam plesati i namjeravam na plesnom podiju biti do jutra", govori Ana. Alen pak otkriva kako nije mogao dočekati trenutak da klekne pred nju.

"Uvijek su mi prijatelji govorili da ću osjetiti trenutak kada naiđe ona prava i nikada mi nije bilo jasno o čemu pričaju. Mislio sam da se veza gradi i da taj trenutak dolazi nakon nekog vremena. Sve dok se nije dogodio prvi susret s Anom. Pamtim osjećaj s našeg prvog spoja, kada sam je vidio kako silazi iz tramvaja. Osmjehnula mi se, trnci su me prošli. Ubrzo smo počeli živjeti zajedno i odmah sam shvatio da s njom želim provesti život. Više sam puta, kada bismo pripremali večeru, imao poriv da kleknem pred nju i zaprosim je, ali htio sam da to bude ipak posebniji trenutak. Jednog dana nakon kina predložio sam joj da odemo na Sljeme. Tamo smo se prvi put poljubili, često odlazimo do Planinarskog doma Grafičar, a kada padne mrak, ondje je posebna čarolija. Bio je običan radni dan i ništa nije očekivala. Šetali smo oko jedanaest sati uvečer Sljemenom, kleknuo sam i izvadio prsten", govori Alen.

"Rekao je kako već dugo nismo ništa ludo radili i odveo me na Sljeme. Nisam ni slutila da će me zaprositi. Oboje volimo iznenađenja, avanture i adrenalin pa smo tako tijekom boravka na Hvaru skakali iz aviona. Dugo sam od toga strahovala, ali kako se volim suočavati sa svojim strahovima, Alen je kupio karte i nisam dvojila ni sekunde. Baš kao i kada me zaprosio", govori Ana.

image
VEDRAN PETEH CROPIX

Kod ovog simpatičnog Slavonca rodom iz Daruvara privuklo ju je što je uvijek pozitivan i pun dobre energije. "Ima predivan osmijeh, a kao osoba je jednostavan. Bitno mu je da je dobar prema obitelji i prijateljima, prioriteti su mu kvalitetno posloženi, zapravo smo jako slični. Komunikacija među nama je jednostavna i nježna, dosad se još nismo posvađali. Znamo tko što voli i kome što smeta, udovoljavamo jedno drugome i među nama nema sukoba. Pomažemo si u svemu, potpuno smo ravnopravni", govori Ana.

Rekao je kako već dugo nismo ništa ludo radili i odveo me na Sljeme. Nisam ni slutila da će me zaprositi

Ana je pak Alena, osim svojom nježnošću i dobrotom, privukla egzotičnim izgledom. Naime, njezina majka rodom je iz Surinama, države u Južnoj Americi odakle je zbog ljubavi prema njezinom tati stigla prije tridesetak godina. "Ne znam tko bi normalan došao u Hrvatsku 1993. za vrijeme rata, ali zaljubljenost je bila jača. Rođena sam u Zagrebu, a u Surinam odlazim rijetko, iako imam predivne uspomene odande. Ljudi su topli i nasmijani, rijetko ljuti. Primjerice, ondje kada ti netko u prometu oduzme prednost dobacuju: "Hej, dragi, nastradat ćeš u prometu". Ovdje svi psuju i mašu rukama. Što će tiče pozitive, više sam povukla na Surinamce, ali što se tiče vožnje, više sam Hrvatica. Zajednička im je velika ljubav prema hrani, pravi su gurmani, a Alen se savršeno uklopio kao pravi Slavonac. Najviše uživamo kada zajedno kuhamo", smije se Ana.

image
VEDRAN PETEH CROPIX

Osim pripremama za svadbu, oboje su fokusirani na posao. Alen završava novu pjesmu, a do kraja godine nada se i albumu. Počinje stvarati novi zvuk za koji će biti zadužen Mihovil Šoštarić Lockroom, a veseli se što će njegove pjesme imati više plesnog ritma. U slobodno vrijeme vole putovati, obišli su sve hrvatske otoke, opuštaju se u wellnessu, a nabavili su i "kasicu prasicu" u kojoj štede za veliko putovanje. Ono najveće, bračno, čeka ih u lipnju 2025.

Linker
11. lipanj 2024 09:10