VANESSA PANDžIć/CROPIX
ULTRAMARATON

Zagrebački glumac kreće u pothvat života u koji je uključio trogodišnjeg sina, a uskoro stiže i druga beba

Glumac Marko Cindrić pokrenuo je humanitarnu akciju za pomoć djeci u sklopu koje će istrčati ultramaraton od Zagreba do Siska.

Glumac Marko Cindrić pokrenuo je humanitarnu akciju za pomoć djeci u sklopu koje će istrčati ultramaraton od Zagreba do Siska.

Zagrebački glumac, 40-godišnji Marko Cindrić nikad nije bio u boljoj formi, te fizički i mentalno nikad jači dočekuje svoj pothvat života. U subotu 18. svibnja u četiri sata ujutro kreće na humanitarni ultramaraton od Zagreba do Siska u dužini od 64 kilometra, koji je dio humanitarne akcije "Mosa Bavlju 64000", čiji je cilj prikupljanje 150 tisuća eura za udruge KAS iz Siska i Kolibrići iz Zagreba, te za Pučku kuhinju na zagrebačkom Svetom Duhu.

Pojedinci i tvrtke donacije mogu uplatiti do 20. lipnja, a Marka će u trkačkom pothvatu života pratiti trinaest maratonaca kojima će ta utrka biti odličan trening za skorašnje natjecanje u Kranju. U završnoj dionici utrke, Marku Cindriću će se pridružiti i 3-godišnji sin Pino, s kojim će utrčati u cilj ispred crkve sv. Josipa Radnika u Galdovu i pozdraviti okupljene.

image

Marko Cindrić sa suprugom Reom

VEX

"Nakon četrnaest mjeseci priprema pod vodstvom trenera Dragana Jankovića osjećam se potpuno spremnim, ali na tako dugim dionicama nikad ne možete biti sigurni kako će vaše tijelo reagirati i hoće li podnijeti te nevjerojatne napore. Metaforički rečeno zadao sam si zadatak veličine mjeseca i potpuno sam se izložio, jer udruge za pomoć djeci to zaslužuju", kaže Marko Cindrić koji trenutačno prolazi kroz zahtjevno profesionalno i privatno razdoblje.

image

Marko Cindrić se za ultramaraton pripremao 14 mjeseci

VANESSA PANDžIć/CROPIX

Njegova supruga Rea trenutačno u bolnici čuva trudnoću s drugim sinom, čiji je termin poroda početkom srpnja. Marko Cindrić paralelno s pripremama za ultramaraton nastupa u sedam predstava varaždinskog HNK, čiji je član ansambla i priprema se za dva filmska snimanja - povijesni spektakl o Dioklecijanu na latinskom u produkciji HRT-a, te igrani film "ZG 90".

"Ni sam ne znam kako sve to stignem", smije se Marko, koji je na ideju za ultramaraton došao u veljači lanjske godine.

image

Marko Cindrić s kolegicama Ivom Bodiš, te Reaom i Lanom Brčić

NEJA MARKIčević/CROPIX

"Osjećao sam neku vrstu nezadovoljstva samim sobom i falilo mi je da uz žrtvu dođem do nekog konkretnog cilja, da pomognem zajednici koja mi je puno dala. Shvatio sam da sam premalo društveno angažiran s obzirom na snagu koju imam, te da mnogo toga mogu pokrenuti", priča glumac, koji je glumu diplomirao na Oxford School of Drama, a ekonomiju u Zagrebu.

Na faksu je upoznao sadašnju suprugu Reu, ekonomisticu i grafičku dizajnericu koja surađuje s filmskim produkcijama, a zajedno su više od dvadeset godina. Vjenčali su se 2016. i imaju sinčića Pina koji će u listopadu proslaviti četvrti rođendan.

image

Marko Cindrić sa suprugom čeka drugog sina

VANESA PANDžIć/CROPIX
Linker
18. svibanj 2024 12:16