AFP/ EVERETT/ PROFIMEDIA
KOMENTAR

Zašto svi pišu o neobjašnjivoj privlačnosti muškaraca koji podsjećaju na glodavce

Je li riječ o frajerima sitne građe, onima koji jedu smeće, o nekom propalom znanstvenom eksperimentu ili sadržaju filma Krste Papića ‘Izbavitelj‘... Ako je vjerovati tabloidima, oni su najpoželjnija vrsta ovoga ljeta - i ne izgledaju poput Paula Newmana.

Je li riječ o frajerima sitne građe, onima koji jedu smeće, o nekom propalom znanstvenom eksperimentu ili sadržaju filma Krste Papića ‘Izbavitelj‘... Ako je vjerovati tabloidima, oni su najpoželjnija vrsta ovoga ljeta - i ne izgledaju poput Paula Newmana.

Sezona kiselih krastavaca samo što nije počela, pa ono što slijedi nema veze sa mnom – za sve je kriv internet. Internet i ljupki ljudi na društvenim mrežama, pogotovo pripadnici generacije Z - koji su odlučili da je ovoga ljeta na cijeni novi tip muškarca. Brad Pitt i George Clooney više nisu u igri, pogotovo ako se pita nove generacije. Zašto? Zato što je dugo toplo ljeto rezervirano za muškarce koji nalikuju glodavcima. Posljednjih dana u lifestyle medijima možete vidjeti naslove poput: "Sve što želimo je zgodnog glodavca", "Uspon seksi glodavaca"... Možda ćete se iznenaditi, ali nije riječ o uvredi nego o komplimentu jer ne radi se samo o nečijem izgledu već o vibri koju današnji ‘it‘ muškarci šalju. U svakom slučaju, razgovor o nekonvencionalnoj ljepoti postao je viralan još lani nakon ovog tvita: Postoje muškarci koji sliče orlu, medvjedu, psu ili reptilu. Ryan Gosling, Henry Cavill, Heath Ledger i Timothée Chalamet navedeni su kao primjeri svakog od ovih tipova muškaraca.

image

Britanski glumac Josh O‘Connor jedan je od najpoželjnijih muškaraca generacije Z

CHRISTOPHE SIMON AFP
image

Glumac Mike Faist zapeo je ženama za oko nakon uloge u filmu ‘Izazivači‘

JUSTIN TALLIS AFP

O zgodnim muškarcima koji "bacaju" na glodavce prvo se počelo govoriti u emisiji Good Morning America, a na velike ekrane dospjeli su zahvaljujući filmu "Izazivači" gdje glume ne jedan nego dva glodavca – Josh O‘Connor i Mike Faist, pa možete i birati. No nisu oni jedini: žene su poludjele za Barryjem Keoghanom, glumcem iz filma "Saltburn", Jeremyjem Allenom Whiteom koji igra u seriji "The Bear", vozaču Formule 1 Landu Norrisu, Zendayinim dečkom Tomom Hollandom, bivšim dečkom Taylor Swift Mattyjem Healyjem.

image

Sean Penn predvodnik je muškaraca koji nalikuju glodavcima

PHOTO12 VIA AFP
image

Nakon filma ‘Saltburn‘ Barry Keoghan

KRISTIN CALLAHAN/EVERETT COLLECTION

Nema sumnje da netko negdje, ali srećom ne ja, već piše tezu o tome, usprkos činjenici da je sadašnji dečko pop zvijezde, igrač američkog nogometa Travis Kelce, daleko od glodavca. No vratimo se na originalnu tezu. Glumac Robert Carlyle kao Begbie u "Trainspottingu"? Čisti glodavac. Sean Penn? Savršeni glodavac. Adam Driver? Pljunuti glodavac. Kako ti muškarci zapravo izgledaju? Bljedunjavi su, upalog lica, sitnih očiju i mršavi. Vjerojatno vježbaju, ali nisu nabijeni i mišićavi. Imaju mala usta, razbarušenu, često masnu kosu. Izgledaju kao da neko vrijeme nisu vidjeli danje svjetlo. Imaju jedva vidljive dlake na licu, što generacija Z smatra nevjerojatno privlačnim.

image

Vozač Formule 1 Lando Norris

BEATA ZAWRZEL NURPHOTO VIA AFP
image

Jeremy Allen White kao zaštitno lice kampanje za donje rublje brenda Calvin Klein

MERT ALAS/CALVIN KLEIN/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Činjenica da nisu konvencionalno lijepi dio je njihove privlačnosti, a dobra vijest je to što su potpuna suprotnost toksičnoj muškosti, barem kad je riječ o izgledu, interesima i vibri. Ovo posljednje je vjerojatno najvažnije. Seksi glodavci su, vjerujem, intrigantni i tajanstveni, ali jasno je da ove prolazne zaljubljenosti obično traju samo jedno ljeto. Baš kao i sve u životu.

Linker
10. lipanj 2024 17:03