Nema više pusa

Zbog skandala u kojemu ga za napastovanje optužuju sad već tri žene, ‘Facina‘ supruga skinula je prsten

Osim propasti 12 milijuna dolara vrijednog ugovora za prodaju svog brenda tekile te otpuštanja iz CBS-ove serije "Pravednica" u kojoj je glumio s Queen Latifah, nad glumcem se, poput olujnog oblaka, nadvili zgroženost i bijes supruge koja je o skandalu doznala posljednja

Nekoliko dana nakon što su javnost zgrozile optužbe dviju žena za silovanje, Tara Wilson (42) supruga navodnog seksualnog predatora Chrisa Notha (67) snimljena je u Los Angelesu bez vjenčanog prstena. Bila je u plavim tajicama i zelenom kaputu te u Ugg čizmama ispred kuće u četvrti Sherman Oaks koju dijeli sa suprugom. Nije bila svjesna da je fotografiraju. Izgledala je umorno i odsutno dok je držala mobitel u ruci i hodala prema automobilu parkiranom nedaleko od ulaza. Ondje je u dječju sjedalicu na stražnjem sjedalu automobila smjestila mlađeg sina, 18-mjesečnog Keatsa, a potom je ušla u automobil i odvezla se. Bio je to prvi put da je viđena otkako je The Hollywood Reporter objavio svjedočenja žena s teškom optužbom, koja su je, čini se, jako pogodila. Odjeknula je poput udarca meteorita u dotad skladan, devetogodišnji brak u kojem su Tara Wilson i Chris North, osim malenog Keatsa rođenog početkom 2020., dobili i 13-godišnjeg Oriona.

Supruga bez burme

Upoznali su se dok su joj bile 22 godine, a njemu 47. Bio je suvlasnik njujorškog jazz kluba "The Cutting Room", a ona njegova uposlenica: ta lijepa Kanađanka radila je za njega kao barmenica. Dugo su hodali, činilo se da su u stabilnoj vezi u kojoj se 2008. rodio njihov stariji sin. Zaručili su se godinu kasnije, a vjenčali se na Havajima 2012. Burme im je nosio tada četverogodišnji sin Orion.

image

Chris Noth i njegova supruga Tara Wilson nakon optužbi više se ne smiju zajedno...

ROBIN PLATZER/TWIN IMAGES/DDP USA/PROFIMEDIA

Čitajte i: Faci se loše piše: Još jedna žena tvrdi kako ju se napastovao, kada je imala svega 18 godina

- Vrlo je uzrujana. Nije slutila da je njezin suprug imao bilo kakve veze s drugim ženama. Ako ništa drugo, on je kriv za situaciju u kojoj se sada nalaze. Ne ide im dobro. Planirali su provesti Božić zajedno, ali to je sada upitno - rekao je izvor za Daily Mail.

Kad u javnost dospiju detalji preljuba, situacija je iznimno stresna i ponižavajuća za bračnog partnera koji o izvanbračnom izletu voljenog doznaje posljednji. Osjeća se poniženo, izdano, nevoljeno i odbačeno, a kad se u to umiješaju teške optužbe triju žena - dvije su ga prozvale zbog silovanja a nedavno se javila treća, zbog navodnog seksualnog napada - ono što sada osjeća prevarena "Facina" supruga na koju se, ni krivu ni dužnu, nadvila sjena njegovih navodnih nedjela, moglo bi se opisati kao emotivna katastrofa.

Traži se izvješće

Njezino skidanje vjenčanog prstena - nosila ga je na nedavnoj premijeri "And Just Like That", posljednjeg nastavka serije filmova "Seks i grad" - mogao bi biti tek početak: ono što će možda uslijediti vjerojatno neće dobro završiti po Facu. Stvar je u tome da su optužbe pobudile interes policije, doduše ne otprve. Najprije je policajac Drake Madison iz losangeleške policije za portal Deadline prokomentirao skandal riječima „ da u ovom trenutku nema istrage” protiv Notha. No malo kasnije glasnogovornik losangeleške policije izjavio je za magazin People da "istražuju prirodu izvješća" i pokušavaju shvatiti "kada, gdje ili da li je izvješće podneseno".

image

Glumac poznat po ulozi Face u serijalu Seks i grad oštro odbacuje sve optužbe.

MEDIAPUNCH/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Čitajte i: Facu iz ‘Seks i grada‘ optužile za silovanje: Istupile dvije žene koje su prošle traumatično iskustvo, a on sve niječe

Neki nisu htjeli pričekati što će policija istražiti i zaključiti: Noth je zbog optužbi za silovanje otpušten iz CBS-ove serije "The Equalizer" (Pravednica) nastale kao reboot istoimenog filma. Zvijezda serije je glumica i glazbenica Queen Latifah koja se na velikom i malom platnu, a i izvan njega, zdušno zalaže protiv predrasuda prema ženama u zabavljačkoj industriji. Teško da bi pokraj sebe podnosila kolegu optuženog za silovanje, a ni CBS ne želi riskirati s Nothom. Glumac je ostao i bez 12 milijuna dolara vrijednog ugovora za prodaju svog brenda tekile.

Bez važne podrške

Uoči objave priče, The Hollywood Reporter dao je glumcu malo vremena da se očituje i razgovara sa suprugom. Njegov odgovor u kojem priznaje da je imao "sporazumne susrete" s dvije žene no odlučno je zanijekao da ih je napao - otkriva da pokušava zaštititi sebe, ali ne i svoj brak. Jer u izjavi nema ni spomena o suprugzi koja mu "vjeruje i čvrsto stoji uz njega", kao što Sarah Ferguson stoji uz princa Andrewa.

image

Cynthia Nixon, Sarah Jessica Parker i Kristin Davis također su komentirale optužbe na račun svojeg kolege.

ETHAN MILLER AFP

Znakovita je i izjava njegovih kolegica iz filmova i serije, Sarah Jessice Parker, Cynthije Nixon i Kristin Davis: "Duboko smo tužne zbog optužbi protiv Chrisa Notha. Podržavamo žene koje su istupile i podijelile svoja bolna iskustva. Znamo da to mora biti vrlo teško i pohvaljujemo ih zbog toga."

Podsjetimo se dogodilo. Obje žene tvrde da je nedavni publicitet oko ponovnog pokretanja Seksa i grada "pobudio bolna sjećanja" na njihove susrete s Nothom i "potaknuo ih" da izađu u javnost sa svojim tvrdnjama.

Prva je upoznala glumca 2004. dok je u ranim dvadesetima radila na početničkoj poziciji u tvrtki s kojom je Noth redovito poslovao. Tada je već tri godine bio u vezi sa sadašnjom suprugom, Tarom Wilson i na vrhuncu slave u seriji "Seks i grad". U uredu napadnute/silovane žene smatran je božanstvom. Već je tada počeo koketirati s njom, ostavljao joj je ‘koketne‘ poruke na govornoj pošti - na što ju je upozorio njezin šef - da bi je naposljetku silovao u svom stanu u zapadnom Hollywoodu kada je vratila knjigu koju joj je posudio.

Brak je prevara

Nasilni čin dogodio se dok su bili "okrenuti prema ogledalu". Tvrdi da glumac nije koristio zaštitu i da joj se nasmijao kad ga je zamolila da stavi kondom. Poslije je zbog ozljeda morala otići u bolnicu. U takvim slučajevima u bolnici uvijek zovu policiju: pojavila su se dva policajca. Nije se usudila reći o kome se radi. Bojala se otkaza ako javno optuži Notha za silovanje. Danas, pak, losangeleška policija traži izvješće dvojce policajaca iz bolnice: čini se da o njemu ovisi hoće li pokrenuti daljnju istragu. Nothova druga tužiteljica koja sada radi kao novinarka, tvrdi da ju je glumac silovao u svom domu u Greenwich Villageu nakon što ga je 2015. upoznala u njujorškom noćnom klubu.

image

Sarah Jessica Parker i Chris Noth u Seks i gradu.

SUPPLIED BY LMK/LANDMARK/PROFIMEDIA

Čitajte i: Skandal koji trese ‘Seks i grad‘: Konačno se oglasile i slavne kolegice zbog optužbi na račun Face

Tada je imala 25 godina. I taj se nasilni čin navodno odigrao ispred ogledala. Rekla mu je da ima suprugu i dijete - glumac je tada već tri godine bio u braku sa Tarom Wilson, a njihovom starijem sinu Orionu bilo je sedam godina - no odvratio je kako je "brak prijevara" i da "monogamija nije realna".

Čudna podudarnost

Treća žena optužila je Chrisa Notha za seksualni napad jer ju je navodno pipao u restoranu na Manhattanu 2010. godine kada je imala 18 godina. Pridružila im se i glumica Zoe Lister-Jones: detaljno je opisala neprimjerene susrete s glumcem tvrdeći da se jednako ponašao i prema ženama koje su radile u njujorškom klubu čiji je bio suvlasnik. Glumčev agent za odnose s javnošću prenio je Nothovu izjavu da "poriče rečeno i nema pojma tko je ta žena". Ako on ne zna, možda je nešto čula njegova supruga koja je, čini se, ranije radila u istom klubu kad su se upoznali?

Linker
18. travanj 2024 08:30