Imućne i moćne

Žene milijarderke: Ovo je popis najbogatijih slavnih žena s podebljim bankovnim računom

Žene na Forbesovoj listi ukupno su dosad zaradile oko 10,5 milijardi dolara neto, same su se stvorile, utjecajne su i kontroliraju svoje bogatstvo i slavu.

Medijska moćnica Oprah Winfrey s vrtoglavim bogatstvom od 2,5 milijarde dolara uvjerljivo predvodi popis najbogatijih Amerikanki iz svijeta celebrityja koji je sastavio Forbes, a nju i drugoplasiranu Rihannu dijeli čak 1,1 milijarda dolara. Prag za uvrštavanje na popis bila je minimalna neto vrijednost od 225 milijuna dolara i tu je granicu prešlo 15 žena. Prošle godine granica je bila niža, 215 milijuna, i tada je na popis ušlo 17 slavnih žena. Uz novu su odrednicu s liste ispale Sandra Bullock, Maria Sharapova i Kris Jenner, a na nju je uskočila producentica i scenaristica Shonda Rhimes.

Žene na ovom popisu nisu nasljednice i nisu se obogatile udajom, nego su se same stvorile. Ukupno su ‘teške‘ oko 10,5 milijardi dolara, moćne su i kontroliraju svoje bogatstvo i slavu. Vodeća Oprah Winfrey čini se nedostižna s golemim bogatstvom koje je zarađivala desetljećima kao voditeljica i producentica TV talk showa, pametnim ulaganjima i stalnim povećavanjem vlasništva nad nekretninama. Ove je godine navodno kupila golemo zemljište na Mauiju, jednom od havajskih otoka, plus nekretnine u Kaliforniji i Wyomingu. Trenutno producira remake filma „Boja purpura” u kojem je, pod redateljskom palicom Stevena Spielberga, 1985. bila nominirana za Oscara za najbolju sporednu glumicu.

image

Oprah Winfrey nedostižna je na prvom mjestu

JASON KEMPIN GETTY IMAGES VIA AFP

Drugoplasirana Rihanna dosad je zaradila 1,4 milijardu dolara. Njezin nastup u poluvremenu Super Bowla u veljači privukao je 121 milijun gledatelja, što ga čini jednim od najgledanijih uopće. Bio je to prvi nastup svestrane zvijezde uživo u više od pet godina. Prije toga je napisala glazbu za film „Black Panther: Wakanda zauvijek”, pokrenula partnerstvo Fenty X Puma te ima, kako se procjenjuje, 30 posto udjela u liniji donjeg rublja Savage X Fenty. Najveći dio njezina bogatstva ipak dolazi od kozmetičke linije Fenty Beauty, čija je suvlasnica s LVMH-om i čija se prodaja u 2022. udvostručila.

image

Rihanna je zasad stekla bogatstvo od 1,4 milijarde dolara

ANGELA WEISS AFP

Treća i posljednja milijarderka na popisu je Kim Kardashian koja vrijedi 1,2 milijarde dolara. TV zvijezda i poslovna žena napreduje u oba područja. Reality show „Kardashians” ide dalje, a Kim se pridružila i dvanaestoj sezoni serije "American Horror Story" koja će se početi prikazivati u kolovozu. S druge strane, njezina kapitalna tvrtka SKKY Partners navodno pokušava prikupiti fond od milijardu dolara za ulaganje u medijske tvrtke i tvrtke koje proizvode potrošačka dobra. Tu je i linija za njegu kože SKKN by Kim, a velik dio prihoda dolazi od 35-postotnog udjela u marki odjeće za oblikovanje Skims. Forbes je snizio procjenu tog brenda srušivši tako Kimino bogatstvo za golemih 600 milijuna dolara.

image

Kim Kardashian treća je i zadnja milijarderka na popisu

ANGELA WEISS AFP

Četvrta na listi i prva među milijunašicama je Taylor Swift koja je dosad stekla 740 milijuna dolara. Glazbenica je imala odličan period, zahvaljujući uspjehu svog desetog studijskog albuma „Midnights” i megauspješnoj turneji „Eras” koja je počela u ožujku. U samo jednom danu u studenome prodana su dva milijuna ulaznica, što je najviše ikada za jednog izvođača u jednom danu putem Ticketmastera i više nego dovoljno da sruši dijelove mrežnih stranica kompanije. Album i turneja povećali su Taylorino bogatstvo za 170 milijuna dolara, ali bit će toga još, jer 33-godišnjakinja ima udio u zaradi od karata na svim nastupima (ukupno 52), a i od prodaje prateće robe. Trenutno je na sredini turneje.

image

Taylor Swift podebljala je bogatstvo za 170 milijuna

TNS/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA

Najmlađa na popisu megabogatašica među celebrityjima je 25-godišnja Kylie Jenner čija je neto vrijednost 680 milijuna dolara. Forbes podsjeća da se Kylie na popisu stotinu najbogatijih žena koje su se same stvorile prvi puta našla još 2018., kada je imala samo dvadeset godina i bila je najmlađa kojoj je to uspjelo. Zvijezda društvenih medija ima sljedbu od 390 milijuna pratitelja, pa dobro zarađuje preporukama različitih proizvoda, a tu su i artikli njenog brenda Kylie Cosmetics koji se u ožujku počeo prodavati i u bogatim zemljama Bliskog istoka. Forbes procjenjuje da Kylie posjeduje 44,1 posto Kylie Cosmeticsa; francuskom divu ljepote Cotyju prije tri godine prodala je 51 posto udjela za 600 milijuna dolara.

image

Najmlađa među najbogatijima - Kylie Jenner

ANGELA WEISS AFP

U četiri desetljeća uspješnog rada u glazbenoj industriji Madonna je zaradila 580 milijuna dolara i zasjela na šesto mjesto ovogodišnjeg popisa. Početkom godine je kao redateljica i koscenaristica počela raditi na autobiografskom filmu u kojem bi je trebala glumiti Julia Garner, no produkcija je prekinuta nakon što je kraljica popa objavila da u srpnju kreće na turneju koju je nazvala „Celebration”, po vlastitom hitu.

image

Madonna se priprema za slavljeničku turneju

ROB LATOUR/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Sedma je na popisu glazbena zvijezda Beyoncé Knowles čije bogatstvo iznosi 540 milijuna dolara. Popularna Queen Bey prošle je godine objavila sedmi studijski album, „Renaissance” te s ukupno nanizane 32 nagrade srušila rekord u broju osvojenih Grammyja u povijesti. Njezina linija odjeće, Ivy Park, raskinula je partnerstvo s Adidasom, no pjevačica je počela suradnju s modnom kućom Balmain. U svibnju je krenula na svjetsku turneju Renaissance, prvu solo turneju u sedam godina, a ona i suprug Jay-Z, pišu mediji, kupili su vilu u Malibuu vrijednu 200 milijuna dolara, najskuplju u povijesti Kalifornije. U proteklih godinu dana Beyoncé je podebljala bogatstvo za 90 milijuna dolara.

image

Beyoncé je razveselila obožavatelje prvom solo turnejom nakon sedam godina

Z.J/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Oko 480 milijuna dolara ima pjevačica Celine Dion, a najviše se novca kroz godine u njenu blagajnu slilo od trajnog angažmana u Las Vegasu. No, posljednjih godinu dana ima ozbiljnih zdravstvenih problema – objavila je da pati od rijetkog neurološkog poremećaja koji utječe i na njezinu sposobnost pjevanja – pa nije jasno kad će se moći vratiti nastupima. Ipak, nastavlja objavljivati glazbu. Ime Judy Sheindlin na našim prostorima malo kome zvuči poznato, no ta televizijska sutkinja po zaradi dijeli osmo mjesto ovog popisa s Celine. Proslavila se emisijom "Judge Judy" na CBS-u, a 2021. je prešla na Amazon Freevee, gdje vodi show "Judy Justice". Neumornu 80-godišnjakinju Amerikanci će uskoro gledati u još dvije nove sudačke serije.

image

Bolest ugrožava i poslovne planove Celine Dion, ali za sada se pjevačica dobro drži na popisu najbogatijih

GEORGIA TAYLOR/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Deveto mjesto drži tri godine mlađa Dolly Parton s 440 milijuna dolara. Ikona country glazbe ne pokazuje nikakve znakove usporavanja - prošle je godine imala dva TV specijala, objavila je roman i album, a pokrenula je i nove linije brendiranih peciva i proizvoda za kućne ljubimce. Za studeni najavljuje rock album s čak trideset pjesama, no uz sve to, glavni je izvor Dollyna bogatstva njezin tematski park Dollywood u Tennesseeju, koji je profitirao od turističkog procvata nakon pandemije.

Jednako je zaradila i glumica Reese Witherspoon koja je u prošloj godini radila i ispred i iza kamere. Izvršna je producentica serija „Daisy Jones & the Six” i „Tiny Beautiful Things”, a ponovo će glumiti u humorističnom „Jutarnjem showu” čija je četvrta sezona najavljena. Glumica je prodala većinski udio u svojoj medijskoj tvrtki Hello Sunshine, a zadržala je najmanje 18 posto vlasništva.

image

Dolly Parton ne usporava, a najviše zarađuje od svog tematskog zabavnog parka

SUZANNE CORDEIRO AFP
image

Reese Witherspoon u posljednje je vrijeme više iza kamere, nego ispred nje

KENA BETANCUR AFP

Deseta je po zaradi sa 430 milijuna dolara slavna pjevačica i glumica Barbra Streisand čije bogatstvo dolazi od nastupanja i snimanja cijeli život, a posjeduje i golemo imanje u Malibuu, vrijedno otprilike onoliko milijuna koliko ona ima godina, piše Forbes. Prošle je godine sada 81-godišnja Barbra objavila album "Barbra Streisand Live at the Bon Soir" s njenim najranijim živim snimkama, a retrospektivu nastavlja dugo očekivanim memoarima „Zovem se Barbra” koji će na police knjižara doći u studenome.

image

Barbra Streisand sigurno će dobro prodati autobiografiju koja izlazi na jesen

MATT BARON/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Slijede voditeljica i vlasnica mnogih nekretnina Ellen DeGeneres koja je prikupila 380 milijuna te megauspješna tenisačica Serena Williams s 290 milijuna dolara. Samo je od turnirskih nagrada zaradila gotovo 95 milijuna dolara, što je više nego dvostruko više od bilo koje druge sportašice ikada. Bogatstvo je povećala ulaganjima, pokrenula je tvrtku za TV i filmsku produkciju te je suosnivačica tvrtke Will Perform koja prodaje proizvode protiv bolova i za njegu mišića. Popis zaključuje Shonda Rhimes. Debitantica je ušla na listu s 250 milijuna dolara koje je stekla hit serijama kao što su „Uvod u anatomiju”, „Bridgerton” ili „Kraljica Charlotte: Priča o Bridgertonu”. „Zaslužujem svaki peni koji zaradim”, izjavila je.

image

Shonda Rhimes kao da ne zna pogriješiti sa serijama

RON ADAR/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
Linker
19. travanj 2024 22:19