Slavljeniku Al Banu su 80. rođendan čestitali bivša supruga Romina Power i djeca Cristel Carisi, Romina Jr, Yari, Yasmine, Al Bano Jr i Tayron Powe

 MAURIZIO D‘AVANZO/IPA-AGENCY N/SHUTTERSTOCK
VJEČITI MLADIĆ

Život mu je obilježio nestanak kćeri, a 80. rođendan proslavio je koncertom u Areni u Veroni

Talijanski pjevač Al Bano, čiji su pjesme "Felicita", "Sharazan" i "Ci sara" postali međunarodni hitovi, čest je gost u Zagrebu gdje živi njegova kći Cristel Carrisi sa suprugom Davorom Lukšićem i unucima.

Njegovi najveći hitovi "Sharazan", "Felicita", "Ci sara" koje je otpjevao u duetu s bivšom suprugom Rominom Power neizostavni su dio talijanske zabave i opće kulture u drugoj polovici dvadesetog stoljeća, ali su itekako poznati i u Hrvatskoj. Stoga ne čudi da je veronska Arena na koncertu "4x20" povodom 80. rođendana Al Bana bila ispunjena da posljednjeg mjesta, a kao gosti slavljenika nastupili su i legendarni talijanski izvođači Renato Zero, Ricchi e Poveri, Gianni Morandi..., te kompletan vojni orkestar koji je Al Banu odsvirao rođendansku pjesmu dok je u društvu bivše supruge i djece na pozornici razrezao rođendansku tortu.

Među njima je bila i Cristel Carrisi, Al Banova mezimica, koja je supruga Davora Lukšića Lederera, jednog od najbogatijih Hrvata, koji iz Zagreba vodi dio obiteljske grupacije Lukšić. Cristel Carrisi i Davor Lukšić upoznali su se 2012. u New Yorku, a vjenčali su se 2016. u gradu Lecceu na jugu Italije. Vjenčanju u baroknoj crkvi Svetog Mateja prisustvovalo je petstotinjak uzvanika, a u međuvremenu su postali roditelji troje djece. Njihov najstariji sin Kay Tyrone rođen je 2018., iduće godine dobili su kćer Cassiju Yleniju, a preklani i najmlađu kćer Riju Ines. Imenom svoje najmlađe unuke pohvalio se djed Al Bano, koji ga je otkrio u televizijskom intervjuu, prokomentiravši da su njegova kći i zet i ovaj put bili vrlo maštoviti.

image

Duet Al Bana i Romine Power

MAURIZIO D‘AVANZO/IPA-AGENCY N/SHUTTERSTOCK

Zagrebačka adresa peteročlane obitelji je na Pantovčaku, a supružnici žive vrlo povučeno jer nastoje zaštititi privatnost svoje djece te se vrlo rijetko pojavljuju na društvenim događanjima. Zbog posjeta unucima u Zagrebu sve češće boravi i Al Bano, kojem su kći i zet pokazali ljepote i turističke znamenitosti hrvatske metropole.

Cristel Carrisi je modna dizajnerica i treće od četvero djece Al Bana i Romine Power, koji su sedamdestih i osamdesetih godina prošlog stoljeća bili velike međunarodne glazbene zvijezde. Upoznali su se na snimanju filma "Nel Sole", a vjenčali su se 26. srpnja 1970. u njegovom rodnom mjestu Cellino San Marco. U braku su dobili četvero djece - kćeri Yleniju Mariju, Christel Chiaru i Rominu Iolandu te sina Yarija Marca.

Bili su mezimci Italije. Romina je bila lijepa brineta prodornih smeđih očiju, a Al Bano seks-simbol predivnog glasa za kojim su žudjele brojne žene. Osim u braku, zajedno su žarili i palili glazbenom scenom. Njihov prvi singl ‘Storia di due innamorati‘ postao je instant hit u Italiji, a "Sharazan", "Felicità" i "Ci sara" doživjeli su i međunarnodni uspjeh i prodani su u milijunima primjeraka.

image

Arena u Veroni bila je ispunjena do posljednjeg mjesta

MAURIZIO D‘AVANZO/IPA-AGENCY N/SHUTTERSTOCK

Njihovom razvodu 1999. pridonijela je nezamisliva obiteljska tragedija: nestanak najstarija kći Ylenia, tada 24-godišnjakinje, kojoj se u siječnju 1994. u New Orleansu izgubio svaki trag tijekom studentskog putovanja po svijetu. Usprkos svim naporima obitelji i policije, Ylenia Carrisi nikada nije pronađena, a 2013. godine na traženje oca i službeno je proglašena mrtvom. Bivši supružnici posljednjih su se godina ponovno profesionalno povezali i održali niz zajedničkih rasprodanih koncerta diljem svijeta.

Linker
05. ožujak 2024 22:11