Anders Holch Povlsen i supruga Anne
 REUTERS
nezamisliva tragedija

ŽIVOTNA TRAGEDIJA Danski milijarder, vlasnik Asosa, u terorističkom napadu izgubio troje djece

U stravičnom terorističkom napadu koji se dogodio na Uskrs na Šri Lanki među 290 žrtava bilo je i troje od četvero djece jednog od najvećih europskih milijardera.

U stravičnom terorističkom napadu koji se dogodio na Uskrs na Šri Lanki među 290 žrtava bilo je i troje od četvero djece jednog od najvećih europskih milijardera.

Anders Holch Povlsen (46), vlasnik međunarodnog lanca trgovina odjećom Bestseller (modni brendovi Vero Moda i Jack&Jones) i većinski dioničar britanskog Asosa u terorističkom napadu izgubio je troje od svoje četvero djece.

Njegova obitelj za blagdane je posjetila tu zemlju u kojoj se dogodio strašan teroristički napad u kojem su mete bile crkve i hoteli na Šri Lanki. Djeca danskog milijardera stradala su tijekom napada na hotel Shangri La u kojem su odsjedali.

Upravitelj komunikacija u tvrtki Bestseller Jesper Stubkier potvrdio je vijest i zamolio za privatnost. "Nažalost, potvrđujemo tužnu vijest. Molimo vas da poštujete privatnost obitelji. Nemamo daljnjih komentara", rekao je.

The Bestseller company owner Anders Holch Povlsen and his wife Anne arrive at the celebration of the 50th birthday of Crown Prince Frederik of Denmark in Royal Arena in Copenhagen, Denmark, May 27, 2018. Picture taken May 27, 2018. Ritzau Scanpix/Jonas Olufson via REUTERS    ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. DENMARK OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN DENMARK. - RC1BB8594AF0
REUTERS
Anders Holch Povlsen i supruga Anne

Andres i supruga Anne Storm Pedersen (40) imali su četvero djece - Almu, Agnes, Astrid i Alfreda, no nije precizirano tko je stradao u tragediji koja je odnijela živote više od 290 osoba, a ranjeno je oko 500 ljudi. Samo nekoliko dana prije nesreće kći Alma objavila je na Instagramu fotografiju s bazena.

Po pisanju časopisa Forbes 2018. godine, Povlsen je najbogatiji Danac na svijetu čija imovina iznosi oko 7,9 milijarde dolara te je ujedno najveći privatni zemljoposjednik u Škotskoj - vlasnik je 89 tisuća hektara zemlje u toj zemlji. Zbog toga je u svijetu bio poznat pod nadimkom 'Kralj Škotske'. Uz Asos, drugi je najveći dioničar njemačke online trgovine Zalando.

Bestseller CEO Anders Holch Povlsen attends an event in Aarhus, Denmark, August 21, 2017. Picture taken August 21, 2017. Ritzau Scanpix/Bo Amstrup via REUTERS    ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. DENMARK OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN DENMARK. - RC1B69B55EF0
REUTERS
Anders Holch Povlsen

U posjedu ima i 11 škotskih imanja te dvorac na što je potrošio oko 100 milijuna funti. Bogatstvo mu je omogućio posao koji je 1975. okrenuo njegov otac Troels. Krenuli su s malom trgovinom u mjestu Brande nakon čega se posao proširio te danas zapošljavaju više od 15 tisuća ljudi.

Sa suprugom je vlasnik holdinga Wildland te su pokazali interse da očuvaju prirodnu, kulturološku i arheološku baštinu. Uključili su se u britanski nacionalni program pošumljavanja, posadivši milijune stabala i preuzimajući brigu nad lovom na jelene. Ipak, u škotskim medijima se našao na meti kritika jer smatraju da u vlasništvu ima previše zemlje. Prije nekoliko je dana Anders u otvorenom pismu medijima otkrio kako će sve što posjeduje ostaviti u nasljeđe svojoj djeci i da će 12 nekretnina ravnopravno podijeliti među njih četvero te da će zahtijevati od njih, jednom kada ga više ne bude, da nastave s njegovom misijom očuvanja prirode, ali i kulturološke baštine.

Linker
28. travanj 2024 17:37