BILJANA BLIVAJS/CROPIX
OBITELJSKA SREĆA

Zločesti dečko hrvatskog nogometa skrušeno priznaje: Učio sam na vlastitim greškama

Nogometaš Dinama Petar Bočkaj, kojeg je izazivanje prometne nesreće umalo stajalo sportske karijere, riješio se loših navika, a za to je zaslužna i njegova supruga Nikolina, s kojom ima jednoipolgodišnjeg sinčića Frana.

Nogometaš Dinama Petar Bočkaj, kojeg je izazivanje prometne nesreće umalo stajalo sportske karijere, riješio se loših navika, a za to je zaslužna i njegova supruga Nikolina, s kojom ima jednoipolgodišnjeg sinčića Frana.

Dinamovac Petar Bočkaj na vlastitom je primjeru shvatio da se poznatim osobama teško opraštaju grijesi iz prošlosti. Ispričao se, pokajao i promijenio nabolje, no mnogi mu i dalje zamjeraju eksces otprije tri godine - kad se nakon koncerta Saše Matića u Osijeku, gdje je tada igrao, pod utjecajem alkohola automobilom zabio u benzinsku postaju. Lijevi bek modrih ne negira da je bio nepromišljen i izvan terena radio nepodopštine zbog kojih je osim ugleda ugrozio i dugogodišnju karijeru, ali je naučio lekciju i smatra nepravednim da vječno nosi stigmu “zločestog dečka hrvatskog nogometa”. Smirio se, uozbiljio te potpuno fokusirao na sport i obitelj koja mu je najveća motivacija.

S drugom suprugom, Osječankom Nikolinom, ima jednoipolgodišnjeg sinčića Frana, a samo za nas otvorili su vrata svog doma na zagrebačkom Bukovcu i ispričali nam kako izgleda njihov novi život. Petar je lani na Badnjak potpisao petogodišnji ugovor s klubom iz Maksimira, s kojim će vjerojatno osvojiti naslov prvaka HNL-a, a uvjetima je prezadovoljan.

image

Supružnici Bočkaj ne bi imali ništa protiv da i Fran bude nogometaš

BILJANA BLIVAJS/CROPIX

- U Dinamu sam igrao i prije jedanaest godina pa mi je drago što sam se vratio na mjesto gdje pripadam. Sretan sam i dajem sve od sebe, kao uostalom i u bilo kojem drugom klubu za koji igram, jer imperativ svake utakmice je pobjeda - govori Petar, dodajući kako trenira svaki dan od deset do dva, a nakon toga doma ruča sa suprugom. Kako oboje paze na prehranu, na jelovniku je nešto lagano, a trude se i svom sinu usaditi zdrave navike. Petar bi volio više vremena provoditi s njim, jer kad dođe kući, Fran ide spavati, a probudi se tek oko pet-šest poslijepodne. Tada ga nahrane, malo se s njim poigraju, okupaju i ponovno stave na spavanje. Petar je uvijek za igru i akciju pa s Franom najradije “ganja” loptu po stanu, a rado im se pridruži i sedmogodišnji Alen, njegov sin iz prvog braka. On je već s tri godine krenuo u Školu nogometa Zagreb, a sada igra za NK Školu nogometa Maksimir. Petar bi volio da dečki krenu njegovom stopama, no ne želi da na račun sporta zapostave obrazovanje.

Nikolina Bočkaj to također smatra važnim pa studira na osječkom Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti i živi na relaciji Zagreb - Slavonija. To više što je u Osijeku njezina kći iz prvog braka, desetogodišnja Lara, koja će se nakon završetka školske godine preseliti k majci i poočimu u metropolu.

image

Petar i Nikolina ‘da’ su izrekli krajem svibnja prošle godine u Slavoniji

PRESS

- Cijeli život sam u Osijeku i svaka promjena mi teško pada. No, pomirila sam se sa situacijom, izabrala život koji se svodi na “danas smo tu, sutra nismo” i shvatila kako je najvažnije da smo zajedno. Još mi fali samo jedna karika, moja kći - govori Nikolina, koja je Petra upoznala 2019. na rođendanu zajedničkog prijatelja u Osijeku, gdje je Bočkaj igrao od 2017. do 2021. Bila je to ljubav na prvi pogled ili, kako kaže Petar, “na odmah”. Vjenčali su se lanjskog svibnja u Osijeku, a ondje im se 15. listopada rodio i sin kojeg su krstili dva mjeseca kasnije.

ČITAJTE I: Život velikog Maradone: Obitelj mu je uvijek bila na prvom mjestu, no sa slavom se nije znao nositi

- Ja sam smislila ime jer sam za svoju baku Franjku bila više vezana nego za mamu. Ona mi je uzor u svemu pa sam rekla da ću drugo dijete nazvati po njoj - objašnjava Nikolina, s kojom se složio i suprug. Jedno drugome uvijek su podrška pa, naravno, i tijekom suđenja zbog izazivanja prometne nesreće. Petru je žao što se to dogodilo, ne negira svoju odgovornost, ali pokušat će dokazati da nije kriv za nepružanje pomoći i bijeg s mjesta nesreće. Teško mu je kad se bliži ročište i jedva čeka da se ta priča završi.

image

Nogometaš je tetovaže na podlakticama posvetio sinovima Alenu i Franu

BILJANA BLIVAJS/CROPIX

- Kad se to dogodilo, svi su oko mene bili negativni i kritizirali me. Nije bilo nikoga tko bi mi rekao da će se to nekako riješiti. Mislio sam da su mi i karijera i život gotovi. Sjedio sam u stanu, gledao u zid i pitao se: “Što sad, odakle krenuti?” Bilo mi je neugodno izaći na ulicu. Naučio sam na svojoj pogrešci i otad nisam popio ni kap alkohola. Obitelji, klubu i sebi sam mnogo korisniji čiste glave - ističe Petar, koji je shvatio da je napravio pogrešku i kad se verbalno sukobio s bivšom suprugom. Ona ga je, naime, 2019. prijavila za verbalno obiteljsko nasilje, koje je na sudu priznao. Ali i objasnio da joj je vulgarne riječi izrekao u afektu, jer mu nije dala da se čuje sa sinom, zbog čega ju je više puta prijavljivao socijalnoj službi. Sud je nakon godinu i pol dana presudio u njenu korist. S njegovom bivšom suprugom, od koje se nogometaš službeno razveo 2019. (iako je njihov brak završio i prije toga), sudila se i Nikolina Bočkaj. Petrova bivša supruga ju je nazivala pogrdnim imenima i 2020. zaradila tužbu zbog uvrede, a u ožujku ove godine presuđeno je u Nikolininu korist.

- Petar je brižan i obziran otac, divan je prema mojoj kćeri i boli ga kad ga se u medijima predstavlja kao lošeg čovjeka sklonog ekscesima. Jer, on to nije. I prijatelji su me upozoravali da pripazim, no dala sam mu šansu i upoznala ga onakvog kakav doista jest, a ne onako kako je prezentiran na van. Sad su moji prijatelji postali i njegovi. Dobro se slaže i s mojim bivšim suprugom, kojem se nikad nisam miješala u život kad se ponovno oženio. Štoviše, planiramo zajednički ručak za Larinu Prvu pričest - otkriva Nikolina, koja s kćeri i sinom planira ići i na suprugove utakmice.

image

Petar, Nikolina i Fran uživaju u zelenilu svog doma na zagrebačkom Bukovcu

BILJANA BLIVAJS/CROPIX

Petar Bočkaj je nogomet počeo igrati već sa šest godina u NK Zagorcu iz Krapine. Talent je naslijedio od tate Josipa i strica Mirka, bivših nogometaša koji ipak nisu dosegli Petrov uspjeh. On je do prvog razreda srednje škole (najprije je pohađao drvodjeljsku pa prometnu školu) igrao u Dinamu, a nakon dvije godine je kao junior prešao u seniorsku momčad NK Maksimir. Igrao je i u zaprešićkom Interu, Lokomotivi (došli su do doigravanja za Europsku ligu), Osijeku i sada ponovno Dinamu. Kako u HNL-u igra već sedam godina i iza sebe ima više od 200 utakmica, jednom bi se volio okušati i u inozemstvu te se, možda, naći na travnjaku s Cristianom Ronaldom. Jer on mu je, uz Roberta Carlosa, najveći uzor. On pak želi biti pozitivan uzor svojim sinovima, kojima je posvetio tetovaže na podlakticama. Uz to je na šaci 2016. istetovirao motiv ruže.

image

Upoznali su se 2019. preko poznanika i desila im se ljubav na prvi pogled

PRESS

- Nema posebno značenje, no kad me Nikolina tijekom upoznavanja upitala što znači, u zafrkanciji sam rekao da je to zato da joj ne moram kupovati cvijeće. Dovoljno je da joj dam svoju ruku - zaključuje u šali Petar Bočkaj.

Linker
02. svibanj 2024 10:10