Mlade snage

Zvijezda filma ‘Baci se na pod‘ Bruno Frketić Bajić: Umjesto u školu, na filmski set

Jednu od glavnih uloga u filmu ‘Baci se na pod‘, redateljskom prvijencu Nine Violić, ima 11-godišnji Zagrepčanin Bruno Frketić Bajić, a na premijeri će najponosnija i najemotivnija biti njegova mama Jasna, na čiji je poticaj i otišao na audiciju - iako ga više zanima nogomet.

Na premijeri obiteljske drame "Baci se na pod", koja će biti 16. lipnja na Festivalu mediteranskog filma Split, neće nedostajati uzbuđenja i suza radosnica. A najemotivniji će zasigurno biti glavna glumica Nina Violić, jer se prvi put našla i u ulozi redateljice, te 11-godišnji Zagrepčanin Bruno Frketić Bajić kojem je to debitantski nastup na filmu. Učenik petog razreda odlično se snašao u ulozi dječaka čiji se roditelji razvode i prebacuju krivnju jedan na drugoga, a pokazao je i pjevački talent u pjesmi "Pas sa plastičnim plaštom", koju je za potrebe filma snimila splitska grupa TBF.

- Najneobičnije mi je bilo čuti svoj glas dok pjevam s Ninom. Jako je zabavna i nasmijavala me na setu pa nisam imao tremu. Govorila mi je što moram raditi, a ako nešto ne bih napravio kako treba, rekla bi mi da ponovim. To mi nije bio problem, najteže mi je bilo rano se ustati - priznaje Bruno, kojeg su na snimanje vozili već u šest ujutro. Katkad bi ostajao do poslijepodnevnih sati, ali imao je vrijeme za odmor i ručak pa je sve odradio s lakoćom. Snimanje je trajalo mjesec dana, a Bruno, koji je tada bio učenik drugog razreda, nije mogao ići u školu. No, sve je uspio nadoknaditi, a učitelji i prijatelji sada su ponosni na njega te jedva čekaju vidjeti kako je odradio glumački debi. Nestrpljiv je i Bruno, jer film je sniman još u proljeće 2019. (sve se oduljilo zbog pandemije), a ulogu je dobio nakon dvije audicije na koje ga je prijavila mama Jasna Frketić (42).

image

Bruno s mamom Jasnom

DRAGAN MATIC CROPIX

- Nina Violić je zagrebačkim školama, pa tako i onoj koju pohađa Bruno, poslala e-mail gdje je napisala da traži glumce od šest do osam godina. Znajući koliko je svestran, pitala sam ga želi li da ga prijavim i on je pristao. Izabran je među 140 djece, a posebno je oduševio Nininu kćer Rozu, studenticu režije na Akademiji dramske umjetnosti koja je surađivala s mamom na filmu. Kako bi se što bolje prilagodio, Bruno i ja smo prije prve klape tjedan dana dolazili na druženje s Ninom, Goranom Bogdanom i drugim članovima ekipe - govori Jasna Frketić, trgovkinja koja uz Brunu ima i sina Christiana (22), studenta elektrotehnike, te kćeri Tessu (16) i Katarinu (12). Suprug joj je preminuo prije pet godina pa Jasna, koja ima status majke odgojiteljice, sve svoje vrijeme i pažnju daruje djeci. Tako je pomagala i Bruni u učenju tekstova za film, koje bi dobivao dan prije snimanja, a onda bi ga na setu preuzele Nina Violić i njene asistentice.

image
DRAGAN MATIC CROPIX

A osim za glumu, Bruno je talentiran za pjevanje i ples pa je od četvrte do sedme godine bio član zagrebačkog HKD-a "Braća Radić". Njegova folklorna skupina se zvala Lajbeki, dobila je brojne nagrade, a nastupala je i u dvorani Lisinski. Kao jedan od rijetkih dječaka uvijek je bio u prvom planu i oduševljavao publiku koja bi njegove nastupe pratila ovacijama. No, Bruno sada više voli rap glazbu, a pogotovo američkog glazbenika XXXTentaciona. Najdražeg glumca nema, jer zapravo ga više zanima nogomet, pa bi se u budućnosti radije okušao na travnjaku nego na sceni.

ČITAJTE I: Nina Violić o suradnji s Filipom Šovagovićem: Dvaput sam ga htjela zadaviti, on sa mnom nije razgovarao tjedan dana

- Najdraži nogometaši su mi Messi, Ronaldo, Neymar i naš Luka Modrić, a omiljeni predmeti tjelesni, glazbeni, likovni i engleski - ističe Bruno, čija je majka sretna što je izrastao u zdravog dječaka jer je rođen mjesec i pol dana ranije. Bio je osjetljivo dijete koje je imalo i problema s disanjem, no kako je ljeta provodio na moru, plivajući i udišući svježi mediteranski zrak, od četvrte godine više nije na lijekovima.

- Prvi dio života nije mu bio lak, no zato je sada sretan. Ponosna sam na njegovu glumačku ulogu u filmu "Baci se na pod" i znam da ću na premijeri plakati od sreće i ponosa - zaključuje Jasna Frketić.

ČITAJTE I: Stari prijatelji suradnici pogodili formulu: Htjela sam pjesmu da bude cool djeci i roditeljima

Linker
15. travanj 2024 22:12