Glumi i u 84. godini

Zvijezda serije "Dnevnik velikog Perice" i bivša konzulica otkrila nam je tajnu vječite mladosti, ali i čime održava dobru formu

Zagrebačka glumica Mirjana Bohanec-Vidović, bivša sopranistica i diplomatkinja, vraća se ulozi koja ju je proslavila u drugoj sezoni serijala "Dnevnik velikog Perice".

Najpoznatija i najpopularnija hrvatska ljubavna filmska komedija s pjevanjem "Tko pjeva zlo ne misli" o zgodama zagrebačke obitelji Šafranek pola stoljeća kasnije dobila je svoj nastavak u televizijskom serijalu "Dnevnik velikog Perice", čija se druga sezona u produkciji Real grupe i HRT-a upravo snima u Zagrebu.

Osim likova jedinu direktnu poveznicu filma i popularnog serijala, čija je prva sezona serija je naišla na sjajan odjek kod publike i kritike, te osvojila međunarodne nagrade Srce Sarajeva i Heart of Europe, utjelovljuje 84-godišnja glumica i sopranistica Mirjana Bohanec-Vidović u ulozi legendarne Ane Šafranek.

Druga sezona događa se 1967. godine, Ana Šafranek je postala baka, Perica i Nada žive u sretnom braku, mladi se zabavljaju na plesnjacima uz rock‘n‘roll koji je u velikom usponu, a glumačkoj ekipi koju predvode Živko Anočić, Iva Babić, Mirjana Bohanec-Vidović, Csilla Barath Bastaić, Dušan Bučan, Nikola Kojo, Ana Begić Tahiri, Goran Navojec, Pjer Meničanin i Hana Hegedušić, pridružit će se Rade Šerbedžija, Lana Ujević, Lana Meniga, Bernard Tomić, Jan Kovačić, Tit Medvešek i Vilim Gobac.

image

Mirjana Bohanec Vidovic s redateljem Vinkom Brešanom

GORAN MEHKEK/CROPIX

Te famozne 1967. godine Mirjana Bohanec-Vidović pjevala je u opernim podjelama zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta, a u drugoj sezoni "Dnevnika velikog Perice" na snimanju će provesti dvanaest dana, a sa sobom će kao i uvijek voditi svoju ljubimicu Tesu, pudlicu koja ne podnosi biti sama kod kuće.

"Nas dvije smo nerazdvojne, a s obzirom na svoju životnu dob u jako sam dobroj formi. Zdravlje me dobro služi i sretna sam zbog povratka na set, gdje uživam u druženju s mladima", govori Mirjana Bohanec-Vidović koja će 2. listopada proslaviti 85. rođendan.

image

Glumice Mirjana Bohanec-Vidović i Biserka Ipša

TOMISLAV KRIŠTO/CROPIX

Osim u radu tajna njezine vječite mladosti je, kaže, u redovitoj njezi i redovitom vježbanju, te šetnjama s Tesom u svom kvartu oko Krešimirca u strogom središtu grada.

"Nikad nisam štedjela na kozmetici, prije mi je kreme na bazi krastavca i mrkve radila moja kozmetičarka, a danas kreme i serumi s hijaluronskom kiselinom odlično djeluju na moju kožu i dio su moje svakodnevne njege", ispričala je legendarna sopranistica i glumica, koja se okušala i u diplomaciji. Bila je generalna konzulica Republike Hrvatske u njemačkom gradu Hamburgu, te pomoćnica ministra vanjskih poslova i europskih integracija u Upravi za hrvatske manjine, iseljeništvo i useljeništvo od 2006. do 2008. godine.

image

Ekipa druge sezone serijala "Dnevnik velikog Perice"

TOMISLAV KRIŠTO/CROPIX

"Počela sam se šminkati s dvanaest godina, kad sam prvi put stala na pozornicu Pionirskog kazališta. I danas se redovito šminkam, čak i kad ne planiram izlazak iz kuće - uredim obrve, napudram se i stavim maskaru, to je dio mog svakodnevnog rituala, baš kao i frizura koja mora biti uredna", priča Mirjana Bohanec-Vidović, koja formu osim šetnjama s Tesom održava i vježbanjem.

image

Druga sezona započinje probom srednjoškolskog benda

TOMISLAV KRISTO CROPIX

"Doma radim vježbe za kralježnicu, a dva puta tjedno idem sa svojim curama na gimnastiku, to mi je najbolja raznoda", kaže Mirjana Bohanec-Vidović.

image

Redatelj Vinko Brešan i glumica Iva Babić

TOMISLAV KRISTO CROPIX
Linker
17. travanj 2024 15:43