ipak nije išlo

Albanski princ Leka II. šokirao objavom kako se nakon osam godina rastaje od supruge

Ljubav između albanskog prijestolonasljednika i njegove supruge Elie, poznate albanske glumice, djelovala je poput bajke, no rasplinula se poput balona od sapunice jednom objavom na društvenim mrežama.

Iako nije pripadnik ozbiljnih aktivnih monarhija, albanski prijestolonasljednik Leka II. svojom objavom da se nakon osam godina braka rastaje od supruge Elie Zaharie, šokirao je mnoge. Vijest je objavio na društvenim mrežama i objasnio kako su došli do zajedničke odluke o razvodu te kako će im briga oko trogodišnje kćerkice Geraldine ostati zajednički prioritet, ali i da moli za poštivanje privatnosti.

image

Elia je prije udaje bila poznata albanska pjevačica i glumica

DNPHOTOGRAPHY/ABACA/SHUTTERSTOCK

Na društvenim mrežama također se oglasila i princeza Elia, bivša glumica i pjevačica zahvalila je pratiteljima na ljubaznosti tijekom ovih teških mjeseci. U objavi, koja je u međuvremenu izbrisana, Elia je napisala: "Prijatelji i dobronamjernici, moram vas obavijestiti da smo danas započeli pravnu proceduru za razvod braka. To nije realnost koja me veseli jer vjerujem u obiteljske vrijednosti kao nešto najdragocjenije. Nikada ne bih odabrala da moja kći odrasta s odvojenim roditeljima, ali ponekad je rastava jedina opcija. Najvažnije mi je da moja djevojčica što lakše proživi ovaj trenutak. Hvala vam svima koji ste mi pisali i dali podršku‘‘, napisala je Elia.

image

Princ Leka II. i princeza Elia u danima sreće 2021. na vjenčanju ruskog vojvode nasljednika dinastije Romanov.

PETER KOVALEV/TASS/PROFIMEDIA

Princ Leka II. ima 41. godinu, a rođen u Južnoafričkoj republici te je jedino dijete Leke, princa prijestolonasljednika Albanije i njegove supruge Susan, a samim time i jedini unuk samoprozvanog albanskog kralja Zoga I. koji je vladao Albanijom 1928. do 1939. godine.

image

Par s voljenom kćerkicom Geradine

DNPHOTOGRAPHY/ABACA/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Princ Leka II. bavio se diplomacijom, bio je savjetnik albanskog predsjednika, a za istu funkciju kandidirao se 2022. Školovao se na St Peter‘s Collegeu u Johannesburgu, na Kraljevskoj vojnoj akademiji Sandhurst u Velikoj Britaniji, gdje je proglašen najboljim stranim studentom, na Vojnoj akademiji Skenderbeg u Albaniji potom na Università per Stranieri u Perugi, gdje je studirao talijanski jezik te na Kosovu, gdje je studirao međunarodne odnose. Svoju sada već bivšu suprugu, nekada poznatu albansku glumicu i pjevačicu upoznao je u Parizu gdje se školovala (diplomirala je glumu Nacionalnom konzervatoriju u Bordeauxu te je pohađala privatnu francusku dramsku školu Cours Florent u Parizu), a javnost ih smatrala skladnim i zaljubljenim parom - sve do objave sada kojom su dali do znanja da svaki ide svojim putem.

Linker
14. travanj 2024 05:16