MARIA LAURA ANTONELLI/SHUTTERSTOCK
iskreni intervju

Bez dlake na jeziku: Sarah Ferguson se ne slaže s potezima princa Harryja i Meghan Markle

Promovirajući svoj novi povijesni roman koji se već popeo na vrhove lista najprodavanijih, vojvotkinja od Yorka otvoreno je progovorila i o kraljevskoj obitelji, pokojnoj kraljici Elizabeti II. i skandalu bivšeg supruga.

Promovirajući svoj novi povijesni roman koji se već popeo na vrhove lista najprodavanijih, vojvotkinja od Yorka otvoreno je progovorila i o kraljevskoj obitelji, pokojnoj kraljici Elizabeti II. i skandalu bivšeg supruga.

U velikom intervjuu koji je dala povodom izlaska njezinog romana pod nazivom ‘‘A Most Intriguing Lady‘‘, Sarah Ferguson dotakla se i pokojne princeze Diane, princa Harryja, supruga Andrewa i ostatka kraljevske obitelji. Vojvotkinja od Yorka živi na relaciji između New Yorka i Londona, a u Veliku Britaniju vratila se s turneje po SAD-u na kojoj je promovirala svoj novi roman, romantičnu sagu iz viktorijanskog doba, ali i branila kraljevsku obitelj i njezine članove. Tako je spomenula da bi pokojna princeza Diana bila izuzetno ponosna na svoje sinove, princa Williama i princa Harryja, da bi uživala u unucima i da bi bila presretna jer je Harry našao nekoga poput Meghan i - osjetio ljubav kao nikada prije.

Na pitanje može li se poistovjetiti s Harryjevim i Meghaninim problemom s medijima koji je jedan od glavnih razloga zašto su napustili kraljevsku obitelji odgovorila je: "Udala sam se u kraljevsku obitelj 1986. i to je bila ogromna čast, ali je uz čast došao i pritisak da stalno budem pred očima javnosti. Ponekad mi je bilo teško, ali mislim da mediji i društvene mreže danas to čine mnogo težim. Ne vjerujem u osuđivanje bilo koga i samo bih tražila malo više ljubaznosti.‘‘

Iako o svim članovi kraljevske obitelji, ima samo lijepe riječi ipak je otvoreno progovorila, ne prozivajući nikoga, da se ipak ne može sjediti na dvije stolice aludirajući na početne želje Harryja i Meghan. Tako je i otvoreno priznala da nije uvrijeđena što nije pozvana na Charlesovu krunidbu jer ona više nije dio kraljevske obitelji.

image

Službena fotografija s vjenčanja mlađe kćeri Fergie i Andrewa, princeze Eugenie i Jacka Brooksbanka u dvorcu Windsor Castle 2108. zajedno s kraljicom Elizabetom i princom Philipom

ALEX BRAMALL/ALPR/ADMEDIA/SIPA PRESS/PROFIMEDIA

‘‘Ne možete sjediti na plotu i s jednom nogom biti u jednom dvorištu, a s drugom u drugom dvorištu. Stvari su vrlo jasne i moraju biti takve‘‘, rekla je Fergie koja je, baš kao i odbjegli par, nakon rastave izgubila titulu njezino kraljevsko veličanstvo. A za razliku od Harryja i Meghan, koji su prošlog mjeseca otkrili da su njihova djeca dobila titule princeza i princeza, Sarah Ferguson kazala je da nikada nije postavljala pitanje trebaju li njezine kćeri imati titule princeza. "Vjerujem da vas titula ne čini osobom kakva jeste. Vjerujem da prava poniznost dolazi iz vašeg srca. O njihovim titulama nisam razmišljala ni tada kao ni sada."

image

Supruge dva brata: Sarah Ferguson i princeza Diana bile su prijateljice

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Upitana je i zna li kako se kralj Charles III. nosi s obiteljskim problemima i kraljevskom funkcijom. ‘‘Zaista ne znam kako rješava probleme sa svojim sinovima. S tim nisam upoznata. Nekada smo se više družili, išli zajedno na skijanja, a iskreno nemam pojma kako se snalazi s količinom papirologije i svim silnim stvarima s kojima se mora nositi kao kralj‘‘, kazala je Fergie dodavši kako se divi Charlesu i Camilli što će krunidbu iskoristiti da ponovo ujedine cijelu obitelj bez obzira na probleme.

Dotaknula se i bivšeg supruga princa Andrewa s kojim je ostala u odličnim odnosima i skandala zbog optužbi za odnos s maloljetnicama i prijateljstvo s ozloglašenim holivudskim producentom Jeffreyjem Epsteinom.

image

Vojvoda i vojvotkinja od Yorka u danima sreće

MARTIN KEENE/PA IMAGES/PROFIMEDIA

‘‘Naše kćeri i ja smo bile uz njega u tom teškom razdoblju. I ne zaboravite da je njegova mama bila nevjerojatna. Kraljica Elizabeta II. i ja, dok je bila živa, dale smo sve od sebe da mu pomognemo. Dakle, mi smo vrlo jaka obitelj. Nitko ne može slomiti obitelj York. On je jako dobar i ljubazan čovjek i mislim da se svjetla reflektora moraju maknuti s njega i pustiti ga da nastavi sa svojim životom kako bi ga ponovno izgradio", rekla je Sarah Ferguson koja se nakon rastave posvetila humanitarnom radu, a kada je u Londonu boravi u Royal Lodgeu, prostranoj kući na imanju Windsor gdje živi i njezin bivši suprug.

Linker
27. travanj 2024 18:59